![]() |
|
|||||||
Yavuz Bülent Bakiler icinde Türkistanim Unutuldun Sanma Sakin! konusu , Tiyan-Şan, Kadir-Gan ufuklarından Dinlediğim ozanlarla.... Binlerce yıldanberi söylenen destanlarla Yine Türkistan'ı andım Öz yurdumu çarmıha germişler kırk yerinden Unutmam bin yıl geçse acısının üzerinden Vurulan bir ceylana yanar gibi derinden ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
![]()
|
Tiyan-Şan, Kadir-Gan ufuklarından
Dinlediğim ozanlarla.... Binlerce yıldanberi söylenen destanlarla Yine Türkistan'ı andım Öz yurdumu çarmıha germişler kırk yerinden Unutmam bin yıl geçse acısının üzerinden Vurulan bir ceylana yanar gibi derinden Ulu Türkistan'a yandım. Geldi kuruldu gönlüme, Ahmed Yesevi Pirimiz Osman Batur'a kadar, anlattı birer birer... Ben de, bütün Horasan Erleri'yle beraber Yeni baştan Türkistan'a inandım. Rüzgar savrularak sessiz sedasız Irmaklarla akarak... Uçup giden güzelim kırlangıçlara bakarak Türkistan'ı hür sandım. Görmeden, göstermeden Taşkent'i, Buhara'yı Urumçi'ye varmadan atsız-pusatsız... Bir başıma yorgun-argın, kolsuz-kanatsız Türkistan'a dost gönüller kazandım. Tanrım, birgün acaba diyebilecek miyim; -Vuslatın yüzüme nakışladığı nurla- Bir komşu bahçesine uzanır gibi huzurla Türkistan'ın toprağına uzandım. Yavuz Bülent Bakiler ...
![]() ayrılığın resmini çizdim sarı odalara yüreğimi soğuttum zemheri ayazında. sonra uzun uzun rüzgarın gülüşünü seyerettim çaresizce ve gecenin en koyulaştığı yerde ölümü kucakladım masmavi yüreğimle senin için | ||
|
|
|
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| sakin, sanma, türkistanim, unutuldun |
| Seçenekler | |
| Stil | |