![]() |
|
|||||||
Yavuz Bülent Bakiler icinde Anadolu Acisi konusu , Anadolu Anadolu ah Anadolu!.. Bir yanında güzellik incelik ve nur... Bir yanında bin yıldan beridir süregelen Toz-toprak tezek çamur... İnsanlar gördüm sende; imbikten geçmiş gibi Yüreklerinde sıcak misilsiz bir merhamet ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
![]()
|
Anadolu
Anadolu ah Anadolu!..Bir yanında güzellik incelik ve nur...Bir yanında bin yıldan beridir süregelen Toz-toprak tezek çamur...İnsanlar gördüm sende; imbikten geçmiş gibi Yüreklerinde sıcak misilsiz bir merhametİnsanlar gördüm yine: Hayın cahil asabi...Taş Devrini yaşayan bir kaba kuvvet. Sivas'ta Divriği'de Erzurum'da Konya'da...İnce sütunlar gördüm şadırvanlar kubbeler...Bir yanda oya gibi işlenmiş pembe mermer Öte yanda öbek öbek çirkin kaba şekilsizKerpiçten harabeler... Bağışlasın şimdi bizi vatan uğrunaŞehid düşen yüzbinlerce adsız kahraman Çünkü seller bir yandan götürür toprağımı Rüzgarlar bir yandan... Unutulmuş Türklüğün ceylan yürekli töresi Çiğnenmiş İslamın koyduğu kesin yasaklar. Bir avuç buğday bir tutam ot bir karış toprak içinKonuşur mavzerler bıçaklar...Ve dul kalır kadınlar bir hiç yüzünden Vurulur gelinler telli-duvaklı. Bir ağıt başlar sonra yetim kalan evlerde İnce uzun ağlamaklı.Anadolu Anadolu Ah AnadoluBöyle görmeseydim seni böyle tanımasaydımYüreğim olmasaydı binbir yerinde... Yaşasaydım yine seni acı duymadan Anamın Azeri türkülerinde. Yavuz Bülent Bakiler ...
![]() ayrılığın resmini çizdim sarı odalara yüreğimi soğuttum zemheri ayazında. sonra uzun uzun rüzgarın gülüşünü seyerettim çaresizce ve gecenin en koyulaştığı yerde ölümü kucakladım masmavi yüreğimle senin için | ||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| acisi , anadolu |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|