![]() |
|
|||||||
Yaşanmış Hikayeler icinde Zengin Olmak Icin Akilli Olmak Gerek konusu , >>>New York'ta bir bankanin onunde duran son model >>>Rolls Royce otomobilden inen adam hizli adimlarla >>>bankaya girdi ve onune cikan ilk gorevliye bireysel >>>kredi icin basvuruda bulunmak istedigini soyledi. >>>Gorevli ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
![]()
|
>>>New York'ta bir bankanin onunde duran son model
>>>Rolls Royce otomobilden inen adam hizli adimlarla>>>bankaya girdi ve onune cikan ilk gorevliye bireysel>>>kredi icin basvuruda bulunmak istedigini soyledi. >>>Gorevli onu musteri temsilcisine goturdu. Adam cok >>>acele bir is icin Avrupa'ya gitmek zorunda oldugunu >>>ve >>>bu nedenle bir hafta vadeli bes bin dolar krediye >>>gereksinim duydugunu soyledi. >>>Musteri temsilcisi kisa bir arastirma yaptiktan >>>sonra dondu. "Ticari ve mali sicilinizi inceledik. >>>Bu >>>krediyi almaniz icin bir engeliniz yok" dedi ve >>>ekledi: >>>- Fakat bir konuyu belirtmeliyiz. Bizim bankamizla >>>daha once hic calismamissiniz. Banka olarak sizi >>>resmen tanimiyoruz. Bu nedenle soz konusu krediyi>>> >>>verebilmemiz icin karsiliginda sizden bir teminat >>>almak zorundayiz". >>>Adam cebinden Rolls Royce'un anahtarini cikardi ![]() >>>bankanin musteri temsilcisine uzatti: "Cok acelem >>>var ![]() >>>ucaga yetisecegim." dedi. "kapidaki Rolls Royce' >>>umu >>>teminat olarak alabilirsiniz". >>>Kredi islemleri cok hizli bir bicimde tamamlandi. >>>Banka Rolls Royce otomobili bankanin garajina >>>cektiler adama da bes bin dolar krediyi >>>verdiler. >>>Musteri temsilcisi kisisel merakini gidermek icin bir>>> >>>hafta boyunca ozel bir arastirma yapti ve >>>bankalarinin >>>bu yeni musterisinin cok buyuk bir is adami ve cok >>>buyuk bir servet sahibi oldugunu ogrendi. >>>Bir hafta sonra adam yeniden gelip borcunun>>>anaparasi bes bin dolarla bir haftalik faizi dokuz>>>bucuk dolari odedikten sonra musteri temsilcisi bir >>>turlu yenemedigi merakinin durtusuyle sordu: "Sizin ![]() >>> >>>cok buyuk bir is adami ve cok buyuk bir servetin >>>sahibi oldugunuzu ogrendim" dedi. "Yalnizca kisisel >>>merakimdan soruyorum. Lutfen soyler misiniz sizin>>>icin cok kucuk bir miktar olan bes bin dolarlik >>>krediye neden gereksinim duydunuz?" >>> Adam hafifce gulumsedi: "Siz de bana lutfen soyler >>>misiniz?" dedi. "Boyle luks bir otomobili New York'ta>>> >>>hangi kapali garaja bir hafta boyunca dokuz bucuk>>>dolara birakabilirsiniz? >>>(para kazanmak sadece calisma ve hirsla olmaz zeka da >>>gerekir..) >>>
|