UMuDuN DoĞDuĞu NoKTa

Forum Portal Ana Sayfa R.Galerisi Oyun Salonu Radyo ve TV RADYOMUZ Yazım Kuralları (TDK)
Geri git   UMuDuN DoĞDuĞu NoKTa > EDEBİYAT BÖLÜMÜ > HİKAYELER > Yaşanmış Hikayeler

gönül kapısı

Yaşanmış Hikayeler icinde gönül kapısı konusu , 19 yüzyılın büyük İngiliz ressamlarından William Holman Hunt' ın bir bahçeyi tasvir eden tablosu Londra Kraliyet Akademisinde sergileniyordu. Hunt' ın : "Kâinatin Işığı" adını verdiği bu tabloda : Geceleyin elinde ...

gönül kapısı

Yaşanmış Hikayeler

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-22-2007, 20:39   #1
ADMİNİYE
Standart gönül kapısı

19 yüzyılın büyük İngiliz ressamlarından William Holman Hunt' ın bir bahçeyi tasvir eden tablosu Londra Kraliyet Akademisinde sergileniyordu. Hunt' ın :

"Kâinatin Işığı" adını verdiği bu tabloda : Geceleyin elinde ki fenerle bahçede duran filozof kılıklı bir adam görülüyordu. Adam serbest kalan eliyle bir kapıyı vuruyor ve içeriden cevap bekler gibi görünüyordu.

Tabloyu tetkik eden bir sanat eleştirmeni Hunt' a dönerek:

- Güzel bir tablo doğrusu ama manasını bir türlü kavrayamadım! dedi Adamın vurduğu kapı hiç açılmayacak mı?.. Ona tokmak takmasını unutmuşsunuz da!..

Hunt gülümsedi:

-Adam alelade bir kapıya vurmuyor ki bu kapı insan kalbini temsil ediyor. Ancak içeriden açılabildiği için dışarıda tokmağa ihtiyaç yoktur!.. dedi.

-----------------------------------------------------------------------

Evet alelade bir kapıya vurmamak önemli olan...O kapı öyle bir kapı ki zaten o kapının böyle şeylere de ihtiyaci yok...

Oradan ancak onu anlayanlar girebilir herhalde...İnce bir mesaj veriyor o adama...O kapının açılmasını beklemeli mi sizce?....Peki ne zamana kadar bekleyecek veya beklemeli ???....

Tüm güzelliklerin o güzelliklere en çok layik olana olmasini temenni ediyorum...Muhakkak O bunlari hakediyor..

Gökyüzünde kayan yıldızlar gibi kalbiniz sevgiden huzurdan ve mutluluklardan bir an olsun uzaklaşmadan devamlı ışısın...

ZEYNEP isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-23-2007, 01:16   #2

teşekkürler canım
HaSReTiM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-18-2007, 08:32   #3

teşekkürler
HaSReTiM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Bookmarks

Etiketler
gönül , kapısı

Seçenekler