UMuDuN DoĞDuĞu NoKTa  

Forum Portal Ana Sayfa R.Galerisi Oyun Salonu Radyo ve TV RADYOMUZ Yazım Kuralları (TDK)
Geri git   UMuDuN DoĞDuĞu NoKTa > EDEBİYAT BÖLÜMÜ > HİKAYELER > Yaşanmış Hikayeler

Emredersin Müdürüm

Yaşanmış Hikayeler icinde Emredersin Müdürüm konusu , Sevgili.... O sahil kasabasında dillere destan bir aşktı bizimkisi..Daha dün gibi..öyle canlı,öyle dopdolu..Karadenizin hırçın dalgaları kıyıyı öfkeyle döverdi.Morlaşan yorgun köpüklere ayaklarımızı daldırır,ufkun ucunda kaybolan güneşe üzülürdük..Ne sen nede ben,bizsiz bir ...

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-21-2007, 19:16   #1
Standart Emredersin Müdürüm

Sevgili....

O sahil kasabasında dillere destan bir aşktı bizimkisi..Daha dün gibi..öyle canlı,öyle dopdolu..Karadenizin hırçın dalgaları kıyıyı öfkeyle döverdi.Morlaşan yorgun köpüklere ayaklarımızı daldırır,ufkun ucunda kaybolan güneşe üzülürdük..Ne sen nede ben,bizsiz bir hayatı düşünemezdik.

Yarın,askeri okula gidiyordum.Sen,unutursun beni diye,başını omuzlarıma koymuş ağlıyordun.Ben yeminler ediyordum,hayır,diyerek.Ailemle birlikte sende gelmiştin uğurlamaya beni...sarılıp hüngür hüngür ağlamıştın da,annem kıskanmıştı seni.
bir gurbet başlamıştı,aramızda yollar,aşılması zor engeller vardı..Dört yıl boyunca azmı çile çekmiştik..Tatillerde geldiğim zaman üniformalı giysilerimle kasabada elele dolaşırdık.Yüreğimiz yarınlara ümit yüklü,sevdamız,sonunu göreemediğimiz deniz kadar sınırsız,sonsuz..

son sınıftaydım.dönem sonunda genç bir teğmen olarak Orduya katılacaktım..Sadece yedi aylık bir zaman vardı önümde...on günlüğüne geldiğim memlekette,beni sen karşılamıştın.Aileme gitmeden,bir arkadaşımızın motoruyla denize açılmıştık.sen ve ben vardık..İki şişe şarap,birde yaptığın çörek,börek işte...Ve dedinki,sevgili,ben dayanamıyorum,çok özlüyorum seni..Lütfen dönme geri..Ne kadar dil döktün o akşam,neler söyledin öyle..Ben asker olmanı istemiyorum,gel,sınavlara girelim,hukuk okuyalım..Nasıl çaresizdim..Güneşin denizi yaktığı saatlerdi.suların kurşuni renginde,masmavi sularda sevişmiştik.Nasıl gidebilirdim..seni bırkıp gidebilmek,benim ömrüm boyunca yapamadığım bir şey oldu sonraki yaşamımda..Tamam,dedim.Kalıyorum..

Komutanım,bağırıp çağırdıktan sonra,yumuşamıştı.Deli olma oğlum,yedi ay sonra ordudasın.Geleceği parlak,ordunun üst kademelerine kadar yükselecek bir askersin..Daha kurmay olacaksın,söylemezler ama sen buna bugünden seçildin.Gitme oğlum..Hukuk okuyacaksan,askerken de okuyabilirsin..Dinlemedim...General olacağım ümidiyle adım attığım askeriyeden böyle ayrıldım.
.
Ben hukuk fakültesini kazanmıştım ama,sen kazanamamıştın.Seneye diyorduk..seneye..Oysa ne seneyenede öbür seneye..Ben üçüncü sınıftaydıM.geldiğim ara tatilllerinde bir arkadaşımızın evinde buluşutor,gizli gizli sevişiyorduk.Evlenelim diyordum,hukuğu kazanmadan olmaz diyordun.

birgün pat diye çıkıp geldin,Polis oldum dedin.Dönemin ünlü Polis şeflerinden biri amcamdı,ona gitmişsin..ailem askeri okuldan ayrıldığım için afaroz etmiş beni..Bekar evimde kalmayı önerdim,olmaz dedin.İlk aylar sık sık buluştuk,ama daaha sonraları,benim vizelerim,finallerim vardı,senin nöbetlerin..yavaş yavaş görüşmelerimiz seyrekleşti..birden sihir bozulmuştu sanki..

Zor zamanlardı...Terör vardı..Herkes gibi bende bir tarafı tutuyordum ve arkaadaşlarım arasında çok seviliyordum..Bir sabah kapım kırılıp götürülünceye kadar benim sistemle bir meselem olmamıştı...İkinci şübede,işkenceden yeni çıkmış,nezaret haneye giderken,kapının arasından seni görmüştüm..Birden bütün acılarımı unutmuş,gelecek,sarılacak boynuma,bu kabüs bitecek diyordum..Daha sonra müdür yeğeni olduğumu öğrenenler pek dokunmamışardı bana..

sonra gördüm...Şb başkomseri ile birlikte tutuklu olduğun odanın önünden geçip gittiniz..Uzunca koridorlarda ayak sesleriniz yankılandı..Ve orda düştü kalbime ikilemler.Bir memur dediki,Amcam gelmiş,hanyayı konyayı aanlasın,biraz zorlayın ama başını belaya sokmayın.diye tembihlemiş..başkomserle sevişiyormuşsunuz..Keşke öldürseeler demiştim..
İhtilal oldu..Kulak çekme bahanesiyle ikinci şübedeki misafirliğim,Mamaklara,Erzincanl
ara,hatta Sivaslara uzadı...Sonunda beraat etttim ama bu bana yedi yılıma mal oldu..Ne teğmendim,ne hukukçu..Üstelik sen o başkomkoserle evlenmiş,hukuğuda kazanmış,mezun olmak üzereydin..Aslı'ya;bizi öldürür,bu deli demişsin..O dost vermiş sana cevabi..Sizi Allah öldürsün...

Sevgili...

Daha dün gibi..canlı,cascanlı bir şey bu..
İstikbalden mahrum olmak acıtmadı içimi..Hayat daima bir lokma ekmeği bahşeder insana..aama sen hayatım boyunca içimi hep kanattın aşkım..

İÇerden çıktım,iş kurdum...evlen dediler.bütün direnmelerime rağmen evlenmelk zorunda kaldım.iyi bir insandı..Kahrımı çekti...ama olmadı,yürütemedim...biz ayni evde hep üç kişi yaşadık..Ve ayrıldık..Bir kızımız var..Seninkinden üç yaş küçük..16 yaşında..Bir daha asla evlenmem..

Bizim kasabanın etkinilk gecesinde Aslı,zorla getirmişti beni oraya..Memleket şiirlerim okundu..Kürsüye çıktığımda,polisler indirdi aşağya..Emir vermişsin korumalarına,heran bir delilik yapabilir,demişsin..

Eşin em.müd.Sen yardımcısı...Yakışanı bu tabii..

Emrin olur müdürüm...Ben senin için bir ömür feda etmişim,bir gece daha feda olsun..emredersin müdürüm..Hay hay,sevda neki..sevmek...Uzak zamanlarda,görülmüş ve unutulmuş bir düş...
Kasabaya gitmiyorum..Deli diyorlar..Bir kız için hayatını mahvetti diyorlar..Enayi diyorlar...Varsın desinler..Seni sevmeye değerdi be gülüm..Diyenler,sevgiyi bilmiyor,aşkı tanımıyorlar..ben razıyım aşkım...

Sevgili

Daha dün gibi..Canlı, cascanlı bir şey..Gülincesi dudaklarında hüzün olmasın,o çıgan gözlerinde kara bulutlar olmasın da..Mühim değil müdürüm..Birdaha çıkmam yoluna..

Sevgili..dün gibi..canlı,belirgin,dipdiri. Hiç bir anı unutulmamış bir temiz sevgi..

bugünkü servetim budurbenim..

Ve takvimlere bakıp hesapladım..Evet..dün gibi..

Yirmi altı yıl geçmiş aradan....

Konu bir garip HÜZÜN tarafından (05-21-2007 Saat 19:20 ) değiştirilmiştir..
bir garip HÜZÜN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Linkleri (Reklamlar)

Alt 05-21-2007, 21:01   #2

Sevgili

Daha dün gibi..Canlı, cascanlı bir şey..Gülincesi dudaklarında hüzün olmasın,o çıgan gözlerinde kara bulutlar olmasın da..Mühim değil müdürüm..Birdaha çıkmam yoluna..

Sevgili..dün gibi..canlı,belirgin,dipdiri. Hiç bir anı unutulmamış bir temiz sevgi..

bugünkü servetim budurbenim..

Ve takvimlere bakıp hesapladım..Evet..dün gibi..

Yirmi altı yıl geçmiş aradan....

buna nasıl yorum yazılır ki binlerce kez yüreğine ve duygularına sağlık hüzün...
HaSReTiM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-21-2007, 21:13   #3
Bir adın kaldı bende...

evet cok guzel bır eser tesekkur ederım

© şafak!!!
YORGUN YÜREK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Bookmarks

Etiketler
emredersin, müdürüm

Seçenekler
Stil