![]() |
|
|||||||
Yaşama dair icinde “ Bir Garip Sokak çocuğu “ konusu , Abi, abi abi, abi, bi mendil alsana Hadi be abi, vereceğin bi ekmek parasıdır be abi Oğlum senin ailen yokmu, yaşın kaç daha, niye sokaklardasın Ah be abi, ah be ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
![]()
|
Abi, abi abi, abi, bi mendil alsana
Hadi be abi, vereceğin bi ekmek parasıdır be abi Oğlum senin ailen yokmu, yaşın kaç daha, niye sokaklardasın Ah be abi, ah be abi Ne yapayım bana dokuz dediler, öyle bilirim yaşım Ama senden fazladır çektiğim, dertlidir garip başım Abi İnan hiç kimsem yok, ne bi elimden tutanım, ne dost ne arkadaşım Kimse demez derdin nedir, ne ana var ne baba, kimse demez bi merhaba Benim işim fırınladır, manavla hiç işim olmaz, zaten gidemem kasap'a Ha orası, ha burası, buluruz bir pazar sonrası, Artıp yere dökülen çok, zengindir pazar sofrası Oğlum sen okuladamı gitmiyorsun okulda olman gerekmez mi Nasıl inanayım sana, doğrumu bu yaptığın, niye yanlış yoldasın Ah be abi, ah be abi Bir benmiyim sanki böyle, sanki bir ben miyim sanırsın Gerçekleri görsen de bir bilsen, sen kendinden utanırsın Kimseden beş para çalmam yere cüzdan düşürsen almam Çektiklerim zaten yeter, daha fazla zora kalmam Bak sen şuna, birde hırsızlık yapsaydın bari, amman sakın ha..! .. Ah be abi, ah be abi Vaatlere, Yalanlara, Nasihate karnım tok, bir lôkma kmeğe açım be abi Gam kederle hasretlik, bende zaten çok, bir gıdım sevgiye açım be abi Böyle ortalarda dinermi acım, bir sıcak yuvaya, ana babaya muhtacım Bir lokma ekmeğe, bir yudum suya, bir gıdım sevgiye açım be abi Adın ne senin bakayım, nerede kalıyorsun peki sen Ah be abi, ah be abi Adımı ne yapacaksın ki boş ver, bir garip sokak çocuğu de gitsin be abi Bana kalacak yermi yok, bir ağaç altı, bir duvar dibi, yer seçemem senin gibi Ah be abi, bir bilsen ben nelere açım, benim karnım aç, açım be abi Çek elini başımdan, ben bıkmışım canımdan, bırak dağınık kalsın saçım be abi Okşanmak karın doyurmaz, sayısız garip içinde söyle, ben kaçım be abi Çek elini, çek elini başımdan, bırak dağınık kalsın saçım be abi..! ! ... Dip Not: Bu şiir, bir sokak çocuğunun bana söylediği bir kaç kelime ve beni etkileyen tavrından esinlenilerek oluşturulmuş ve yazılmıştır. Refah Torlak alıntı...
Ne kötüdür insanın aklı ile yüreği arasında sıkışıp kalması.... Ne kötüdür insanın an kadar yakın...Bir asır kadar uzak olması... Ve bilirmisin ne kötüdür İnsanın bildiğini anlatamaması... "BEN" deyip susması..."SEN" deyip ağlamaklı olması...!!!
| ||
|
|
|
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
|
|
|
|
#3 | |||||||||||||||||||||||||
![]()
|
Ne kötüdür insanın aklı ile yüreği arasında sıkışıp kalması.... Ne kötüdür insanın an kadar yakın...Bir asır kadar uzak olması... Ve bilirmisin ne kötüdür İnsanın bildiğini anlatamaması... "BEN" deyip susması..."SEN" deyip ağlamaklı olması...!!!
| |||||||||||||||||||||||||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| “, bir, çocuğu, garip, sokak |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|