![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Albümler | Bloglar | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| T,U,V Şairlerimiz isimlerine göre sıralanmıştır... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
|
Misafir
|
(K) atıksız Özledim….. Burnuma gelen her iyot kokusunda Gecelerin tenine sinişini özledim Dizlerinde her yatışımda Sen tadan kelimeleri; Saçlarımda dolanan parmaklarının Baskısını istedim Boynuma dolanan borcu Aldığım sensiz nefeslerin Yaşamak adına da olsa Geri dönüşsüzlüğüyle Gözlerinden yağan Yaz yağmuruna Soyunup daldım Arınırım belki diye Damlalarında yüzerken ben Gemiden ilk kaçan olmasaydın Şahidim olurdun Ağladım….. Yüreğim ağır artık bana Fazlamıydı aşkım Taşıyamadın Gözyaşı yerine canım damlarken Baktığım her şeyde sen varken İçimdeki hüzünlerde Ben çaresiz seni izlerken Silinse tüm yıllar Boynu bükük ömürlerin Yastığında bıraktığın koku…. Bitse elem …. Ben bir günebakan olsam Döndüğüm yerse (k) atıksız sevdan Sensizliği artık hazmetsem…. Ülkü Göksu
| ||
|
|
|
#2 | ||
|
Misafir
|
(Yine) leniş
Kelebek dokunuşlarıyla sensizlik Son defa baktı ardından Hissizliğini deneyimsiz bekleyişlere; Pamuklara sardığın günüme ekti ; Oysa günler zaten alışkındı Bıkkındı nefessizlikten Son bir buse tadında Titrek temaslarla Acele sevişmelerin peşi sıra Son bir kez bak bana…. Yarım kalan benim.. Deneyişler başlıyor derken Bitiyor mu? Bedeninden büyük yalanlar Tenimi ruhundan alıyor mu? Bilmem hiç bakmadım Karanlık sularında yalnızlık Zeval hükmüyle Silkelenmiş öpüşlerde Tatmin olup nabız gibi atıyor mu? Gölgelerin tangosunda Karanlığın aklıma sunduğu İki perdelik komedide Engelli nöbetlerin Bekçiliğini yapan ben….. Gidişlerin çölünde Kavrulan cezaların tek Ama isteksiz aktörü sen…. //Son mu? ? ? // Yazılmamış tekstten Ah bir okuyabilsem! ! ! Yada geçmişi hayra alamet Rüya yorumcularıyla Toprağa gömebilsem… Başlangıçları bir çarka bağlayıp Hep aynı yerde tutabilsem…. Yıpranmış ruhumu Serseri özgürlüğe sarıp Daha güçlü daha suskun Yeni baştan doğurabilsem…. Ülkü Göksu | ||
|
|
|
#3 | ||
|
Misafir
|
*Hikaye* (1) -(3)
(başlangıç-son) yakut çiçekleri kokusuz kalıp kuytulara çekip gittiğinde can; akıcılığa alenen yem olan seyirsiz misafir; ruh idi tenhalardan terk edilişsiz çıkan.. dilsizliğine rağmen böbürlenip ertelemesiz tüm zamanların inci köpüklerini döktü avucundan.. vahşi parıltılar saçtı gülümseyiş kudretinde karşılıksız yalanların, sahipsiz kaldı laf zırhları kaftansız sözlerin üşüten pençelerine yenik.. tenhalarda söylendi hep yitiklerde dillendi bu bedenin şiiri… öylesine içli bir o kadar ölüm kokan şuh kahkahalarıyla tarifsiz bir acıydı yitip giden bir yüzün yarısında kalan.. yastığında kalmış mahmurluk kokusu uyanıverdi zamanın tıkırtısından akrebi kovalarken takılıp yuvarlandı umutsuzluğun yatağa çevirdiği batağından… .................................................. ........ Ülkü Göksu | ||
|
|
|
#4 | ||
|
Misafir
|
.....Boş
Yüreğimin yolları yine kördüğüm Anılan nefessiz heceler ve kara Yada renksiz hayatlar hep gördüğüm Biter mi bu acı,diner mi kalbim? ? ? Çırpıntılı fırtınalar altında bir mavna Ceviz kabuğu olmuş okyanusun altında. Vuran her dalga kaosta bir pencere; Her pencere ışıksız.. Kesintisiz uzanan dalgalarla ben Karmakarışık, umarsız… Hevessiz gidişlere katlanmak,açıksız Ortağı olunmuş düzene karşı açlıksız… İstenense sadece yürekli bir dokunuş Fanussuz,zihin oyunlarından uzak Çatlaksız toprağın öpücüğünü kabullenmek Belki de ……. Belki de….BOŞ.. Bu yüzden içelim al eline sigaranı Diğerine akıtamadığım gözyaşım kadar kızıl Sevdam kadar koyu şarabını Şerefe… Tüm sonsuz bitişlerin ışığındaki ölüme…. Sana, bana,sevdama….. Şerefe…. Kapattığım yüreğin bitişine… Ve şerefe…. Atışını artık duyamadığım kalbime…. Ülkü Göksu | ||
|
|
|
#5 | ||
|
Misafir
|
Aranızda Deli Var
Ben bir deliyim Beslenme çantamda hayallerim Ağladıkça acıkır yerim Doyurmaz Renkli düşler Gri asıl rengim Duvarlardan öte Kabuslarda yaşarım Uyku sakin zamanım Rüyaların tozunu atarım Kovalar anılar Zincirler şakırdar Küflü mahzenlerde Ben koşarım Tıknefes kalmışım Zaman beni yenmiş İpi ilk göğüslemiş Ben tavşanım Kaplumbağa beni geçmiş… Masallar sıfırı tüketmiş Ben bir deliyim Tıpkı sizler gibi Serbest gezmekteyim… Ülkü Göksu | ||
|
|
|
#6 | ||
|
Misafir
|
Ama Yalnızca Masallarda
Sarp kayalıklardan sevdanın çığlıklarını Yolla yeter ki Ben küllerimden de doğarım Ağlarım İyileştirir ılık gözyaşlarım Yoktan da olsa Var eder Sana uzar yollarım Dinmeyen kahkahalarla ağlarken Açılır kollarım Kendini sarar; Saçının her telini aşkıma bağlar Sitemlerle beslensin diye Kızıldenize atarım Irmaklar geriye akarken Ben kaynağını Hüznümden alınmış yaşlarla Taşlarım Suda oluşan her dairede Akseden varlığını Pamuk kozalarda saklar Değmesin diye eller __________________ | ||
|
|
|
#7 | ||
|
Misafir
|
...Kaos
Uzun vakitsizliğimi sebepsizce sonuçla… Kumdan duvarlarımı yıktım Avucumda sözden bir baltayla Alışkanlıklarımı vurdum tek kurşunla İçimdeki çocuğu parçalayanlara inat Ağıt yaktım kahkalarla Yine yeniden dirilttim kendimi Mahşerde emekleyerek ilerledim Çekilmemiş onca yanık acıyla Kabulsüz tekliflerimle alay ettim şeytanımla Saraylarından sırçaları yıktım geldim.. Duyguların arka bahçesine gömdüm bedenimi.. Ruhumu göklere saldım Çarpık bir filistin askısıyla..... Göç yolunun son yokuşu oldum dimahta Kaybettiğim gülücüğüm zorla yapıştırılmış suratıma Ölü fısıltılarını duymaz oldum Filmin yanık son karesinde koşar adım Ben beni kovaladım.. Bir yakalasaydım…… Ülkü Göksu | ||
|
|
|
#8 | ||
|
Misafir
|
...Koz..
İbrişimle dikmiştim kanatları ruhuna Ve söktüm gözümden süzülen iki damla kanla Aşkının yüreksiz alıngan çırpınışları fısıldadı Asla… Gökyüzünde güneşi dondurdu Tarumardı tüm resimler gülünde Nazarsız bakışların siteminde Sevişlerin soldu doyumsuz mucizelerle Yakılmış yokluklar yalancasına Örülmüş ağlardan sarkan ben hep ağlarcasına Akşamın hayasızlığında nefes alan bir can Bilinçsizliğin sınırında ise sen can alan… Ve algısızca yaşadın tüm hayalleri Mahzenlerinde karanlıkla suladın Sana koşulsuzca gelen yolları Kaderin bitiş çizgisinde koz yaptın Ülkü Göksu | ||
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| göksu , Ülkü |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|