![]() |
|
|||||||
Sizin Şiirleriniz icinde Ruhumun hicran damlaları... konusu , Can anlamlı olan! Ne kadar Geç kalsam da Hayatı Anladığımı söyleyemem Öyle bir hengâme ki Asla tam bilemen Bir mana Mefkûresini yaşasam O hazzı Bir ahenk inde tatsam Meşkin adını ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
![]()
|
Can anlamlı olan!
Ne kadar Geç kalsam da Hayatı Anladığımı söyleyemem Öyle bir hengâme ki Asla tam bilemen Bir mana Mefkûresini yaşasam O hazzı Bir ahenk inde tatsam Meşkin adını olsun ansan Onunla Serinlemeye varsam Ateş ne ki Ten zaten emanetteEy can bu hakikati Hangi şekilde idrak etmeli Sermeli nefsi Hani nerede Siz söyleyin Şu illetin sebebi Aşk içinde Seyrederek canı Hiç tereddüt etmeden Hal içinde vakfetmeli Onu vermeli Ah bu canın Canan adına Dinmeyecek seyri Kime meyletmeli Bir duruş sergilemeli Gönlün Sızısını hangi şifa ile Dindirmeli Bir vuzuha ermeli İradeye ne demeli Kim için seyretmeli Canan Revan değil mi ki En sevgili olacak bir can O da nihayetinde Nefsi için yaşayan an Mana ile Boyanmayan Ten ile oyalanan Zevklerin kıvamı için uğraşan Lakin mütemadiyen Yanılan insan Neden aldanır Yanılır kandırılır bu insan Biliyoruz ki akıbette Bir hesaba çekilecektir Gaflette olan can İlk insan Manasında kalan Mazisiyle anlam bulan Aidiyetini katiyen Unutmayan can Neden Halk edildi mizan Akletmez ki Güya aklı olan insan Ey mahşerin Haşyetinden kelamı celilden Habersiz yaşayan can Mustafa Cilasun
|
|
|
Mustafa CİLASUN İsimli üyenin mesajına5 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
|
|
#2 | ||
![]()
|
Bakışların neler anlatıyor!
Biliyorum ki artık Sana yüzüm yok bir çift söz söylemeye Yüzüm kalmadı sabrınla yüreğimi delen nazarlarınla Sen neler anlatmıyorsun ki Geleceğin bir tokat misali yüzüme çarpmasıyla Senin yüreğinde küllediğin umutların sonbahar yapraklarıyla O öpülesi ellerinin yumruklarıyla Tek çenem kırılsa gözlerim çıksa yüreğim yanmasaHüzün içinde akıttığın yaşların kahrıyla ötelerde hesaplaşmasa Canım insanım bir kanımBir ceht içince salınır biliyorsun delikanlı çağım Şimdilerde idrak ediyorum bir ahmağım zevklerimle anlaşmalıyım O kadar soluk bakıyorsun ki Kahrının selinde sinenin düğümlerini açıyorsunHiç acımıyorsun şefkati himmeti unutuyor benim gibi oluyorsunOysaki sen çok farklıydın Rahmette müdrik muhabbetle dirliği bulandınFakirliği erdem bilen çileyi verilmiş gören nasibi mutlak bekleyendinBizzat sen söylemez miydin Hareket ve kuvvetin yegâne sahibi zatızülcelaldir O ne dilerse hükmün muvacehesince bir hikmete müteallik olusunHayrın nerede seni bulacağını Tercihlerinde bir mihengin bulunmasını sen söylerdin Ne oldu şimdi niçin bu denli karardı senin yüreğin bir kelam etseneNereye kadar sürecek suskunluğun Gecem gündüzüm oldun seninle doluyor bu yüreğimO güzelliğini hangi zaman çaldı o pak yüreğini hangi hadiseler azap kıldıYaşayan bir mevta misali Sapsarı benizli silinmiş sinende şefkatin izleriŞimdi ne demeli kime ne söylemeli nutkun durmuş sabretmeliGeldim sineyi güzelliğin için Nazarınla bir hançer misali deldiğin yüreğim Çaresiz şakın bizar intizar etse ne çıkar sebebi hikmeti bilinmedikteMustafa Cilasun
|
|
|
|
|
#3 | ||
![]()
|
Bir devran içinde zaman! Etrafımda bakınırken Göremediğim bazı gerçekler! Kuşatıyordu terennüm ettiğim Bir kederin salgısı yavaş yavaş… Sanki çaresizdim Boş vermişliğin nedametiyle Seyri halin takipçisi kesildim Neden bu duyguları Yaşamak zorunda kaldığımı Her nedense düşünmek dahi istemiyordum Ben işimi sağlam yapayımda Kim yanlış yaparsa gözünün yaşına Bakmam mı demeyi tercih etmeliydim Avutulan aldatılan Özellikle bir maksada binaen Fırsatın zemini olarak kullanılmak! Takiyyeler içinde hayatın Konforunu artırmak ve bu uğurda Bir engel tanımayı marifet telakki etmek! Sırf merakın tatmini için Denemek istemek! Kişilik görünürlüğünde İnsanlık sıfatını taşıyarak bunu başardığına inanmak! Sevgiyi özümsemeden Sebebini bilmeden nedeniyle Hiçbir şekilde ilgilenmeden bakmak! Zannın karelerinde Adımlayarak “ön” kararın Etkisiyle yaşamaya çalışmak! Hemen kızmak Hiddet için sebep aramak Şiddeti özgüven telakki etmek! Hayatı mahcup Olmamak kaygısıyla idame Etmeye çalışarak yaşamak! Kim ne der… Önceleyerek ona göre Konuşlanmak ve adam olmak için yarışmak! İnanmak! İnancın tahrip fitilleriyle Tarumar edildiği bir zeminde Bunu layıkıyla başarmaya çalışmak! İnananlar üzerinde Oynanan oyunların bir türlü Farkına varamadan heveslere sarılmak! Ferasetin iflasını başarmak! İhlâsın sadece sözcülüğünde lafazan Olmayı başarmak ve umursamaz kalmak! Rahmetin sebebi Hikmetinden bihaber olarak Yaşamayı başarmak ne kadar kolay oysaki Acıların ne kadar Değerli olduğundan bir haz Almadan uyumayı rahatlıkla başarmak! Aşk için yarışmak! Onu anlamadan bakışmak! Ten kokusu Sebebiyle kapışmak! Sonra kokuşmak ve ayrılmak! Saygıyı dışlayarak arsızlık İkliminde yaşamaya çalışmak! Nezaketin elzemliğini Sadece merakın afakı için Seferber ederek beğenilmek! Suçlamayı marifet Telakki ederek sığ bir tahayyülün Sefilliğinde ülfetsiz ikamet etmek! Kını kızı edebi Erkeği merdi tamamen Maddi ölçüsüyle değerlendirmek! Kitabı kebiri sevap Telakkisiyle sadece okumak Anlamadan yüzüne bakmak ve öyle kalmak! Kutlu geceleri Kurtuluşun terakkisiyle Her bir şeyi o güne hasrederek serilmek! İtibar ölçüsünü Deşifre etmeden temayülün Esintisinde ne aradığını bilmemek! Herkes nasıl olsa Bir şekilde yaşıyor bizde böyle Yaşamalıyız diyecek kadar bir zillet! Hukuk devleti varsa Yönetim biçimi demokrasi ise Cumhuriyet sadece birilerin tekelinde ise Çözüm çok uzak diyarlarda Seyredilen bir manzara telakkisidir! Neden her şey insan içinse İnsanlar niye kararlarında ki tercihleri Sebebiyle dışlanarak sıra dışı olmaya itilirler Severken neden sevdiğini bilmeyen! Methüsena ederken çıkarını düşünen! Kızarken hıncıyla hareket eden Meylederken hislerini bilmeyen nasıl bir insandır? Bir nimeti yerken bir yaratılmışı severken Nebatat ile serinlerken sebebi bilmez isek Nedensiz zannedersek Asla düşünmeyi öncelemeden Ömür tüketirsek bilmem ki ne demeli! Kâinatın ve her zerrenin Sahibi olan Cenabı hak en yakınımız da iken… Bizim ona ne kadar Uzaklarda kaldığımız tefekkür edilerek Bakışımızı ve manamızı netleştirmeliyiz İşte aşk o zaman Manasında yaşanacak bir hazdır aşk… Sevda bu uğurda Sarf edilen yüceliğin tezahürüdür İnsanı insan yapan Yaratılmış bulunduğu hilkatidir Canı canan ile anlamlı Kılan ona hasredilen sevgidir Mustafa Cilasun
|
|
|
Mustafa CİLASUN İsimli üyenin mesajına6 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
|
|
#4 | ||
![]()
|
Sinemde bir aşk-ı bahar açmayacak!
Yemin etmiştim bir kere kalan günlerimde Bir daha senin adını halimde bıraktıklarınıYüreğimin hıçkırıklarını gözümün nazarınıKalbimin hüzün içinde atışını unutacaktımSeni sana seni dilediğin an’a ve hülyalarınaAnlattığım tüm sayfalarda yazdığım mısrada Gece arzda seyri hal eden yıldız şahitliğindeBir gün dahi olsa anmayacağımı seni bilesin Ne yılların yıprattığı ne hamalın yük ağarlığıNe hayatın aşksız sinelerde anlamsız bizarlığı Sinelerin bendinde derlenen o hicran besteleri Getirmeyecekti seni bana yemin ettiğim o anaSensiz teneffüs edeceğim sine-i efkâr hüznümüYalnızlığın halimde açtığı sızıyı akan gözyaşları Sokaklarda sere serpe nasibi bekleyen yaprakları Alarak koklayacağım ve çilemi yudumlayacağım Sen dirliğimde en müstesna bulunan bir nefeskenBahşedilmiş bir sevgiyi hak eden aşkı hakikatkenÖmrün baharında rengârenk açan en naif çiçekken Sen hali soldurdun kelebeğin zarifliğinde anılırken Mustafa Cilasun
|
|
|
Mustafa CİLASUN İsimli üyenin mesajına6 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
|
|
#5 | ||
![]()
|
Ne sen sor nede ben kelam edeyim!
Dilersen ne sen sor nede ben söyleyeyim Bırakın şimdi kendi halimle yüzleşeyimDüşüneyim zamanı kaybolan her bir anı Ruhuma olan bu yabancılığımı unutayım Hastayım yasların karasınadır tüm ahım Hangi yaştayım oynaşlar içinde harabımGamlıyım kalbinden habersiz ne şanlıyım Arsızım maziyi hiç anlamayan duyarsızım An ve zaman neler anlatıyor eğer anlarsanHalin serencamında o muvazeneyi bulursan Hilkat vuzuhunda hisleri aşkla yudumlarsan Aklını kullanarak idrak içinde hep bakarsan Mevt anlar hükmünde can soluyan manaydı Damarlar içinde halinde deveran eden kandı Ahde vefa ruh için en elzem olan anlaşmaydı Mizan vardı nefsi itminanlık kalp nizamıydıAşklar hakkıyla alaşımlayınca bir bühtandıİnsan için izan niye vardı hevesler hezeyandı Vermeden muttali olmak ona ulaşmak zandıCahillik insan için var olan hiç alaşımlayandı Sadece bilmek neye kifayet edecek aşk olmasa Hakkın rızasını solunamadan bir hüküm varsa İnsan için tanzim edilen her ne hizmet yapılırsa Rızayı bari bulunmuyorsa aşk halden yoksunsa Ne denir şimdi kime ne söylenir tefekkür yoksaO dilekler niyaz ile kefenlenmeyi hiç anlamazsaCan için kalbi itminanlık eğer çok uzaklardaysa Hal ayazlarda kalp hıçkırıklarda o ruh haraptırMustafa Cilasun
|
|
|
|
|
#6 | ||
![]()
|
Rüzgârın esenliğinde!
Ne kadar Dilediysem de sen Bir türlü gelmek istemedin Çaresiz Yalnızlığımda Filizlenen En nadide bir sevgiyken Hayallerimi Tutuşturan haz aldıran Bir kor oluşturmuşu Sensiz Ruhumun güzergâhında Açan en son gül Özlemin ile solmuştu Yok Artık menzile gidecek Bir yüreğin Bulunmuyor hedefi Sinem Sefilliğin kıdemlisi Saldığın biganeliğin Olmuştu en katmerlisi Aşk ile Tutuşacak bir canın Deryaları Yaşatacak asude aşkın Gidince Sinemi çaresiz Karartmıştı deruni Kaygılarının anlaşılmaz tavrıyla Anlasam ki Bu kadar rahat olarak Acımazsızlığı İçine nasıl sindirebilmiştin Benim için Sen zulmün şedidini Bileyerek kurban ettin En değerli aşkımı ve gittin Ben Gecelerin titremelerinde Kabuğuna çekilen ne bahtsızdım Sen Demir almıştın Bekleyen limandan Sana seslenen kanat geren Martıları da hiç dinlemedin Artık Her zaman Sana doğru akan kanım Donmuş bir halde Damarlarımda ne aranır Seni Andığım her salisede Sensizliğin acısını Ne hazin hicranla bana anlatır Kahırımla Sen kimi istiyorsan Mısralarında Bahsettiğin gizeminle salın Onu Ruhunun deruniliğinde Bekleyen sevdana hiç Bekletme sakın hemen yatır Hislerimi Okşayan rüzgârlara Açtım sinemi Artık senin aşkına Meydan okurcasına Sende Çek git nasıl esersen es Beni arkandan Bir daha asla konuşturma Salma Bana aşk kokumu Cihanın arzında Sakın bir daha aranma Bırak Beni sen artık Kendi halime Bir sessiz köşede Demlediğim hüznümle Mustafa Cilasun
|
|
|
|
|
#7 | ||
![]()
|
Böyle beklerken!
Ne yapayım ![]() Öyle yürekten vuruyor ki ![]() Ta ciğerlerimi ![]() Şiddetle hiddetle silkeliyor![]() Derinden ![]() Bir ah dedirtiyor çektiriyor![]() Figana ![]() Efkârı ne yapsın savuruyor![]() Bir iç çekerek ![]() Sitemin payitahtına bakıyor ![]() Gözler ![]() Dalıyor bakıyor yakıyor![]() Nağmeler ![]() Hatırlatıyor derinlik katıyor![]() Yalnızlık ![]() Baht oluyor yüreği doluyor![]() Kimselere ![]() Anlatamıyor her gün soluyor![]() Çaresiz ![]() Kalıyor donuyor yoruluyor![]() Sıcak ![]() Bir el derde bedel nerde keder![]() İstese de ![]() Ötelerde bilinmeyende ne bekler![]() Keder ![]() Onu bekler dert ekler çeker gider![]() Olmasa iman ![]() Yaşadığım mekânı terk eder gider ![]() Mahşerde ![]() Akıbetimi bekleyen beni görecekler ![]() Hiç değilse ![]() Bir hak var mizan var cehennem nar![]() Günahkârı ![]() Zebani yakalar vicdanı olanlar bakar![]() Ruhum Haşyette nefsim mecalde hal salkar![]() Rahmet ![]() Selinden bir umutla çaresiz şefaat arar![]() İşte böyle ![]() Ne yapayım derken seni bekleyenler var![]() Akıbet ![]() Bilinmez ki ne vakit yakalar ruhunu arar![]() Allah ![]() Taala ve tekaddes hazretleri en iyi bilendirMustafa Cilasun
|
|
|