![]() |
|
|||||||
Sizin Şiirleriniz icinde Ruhumun hicran damlaları... konusu , Sadece bilmem yetmiyor hissetmeliyim! Adım adım biliyorum sana yaklaşıyorum Zamanı devranında bazen kayboluyorum Halin ikliminden uzaklaşarak dağılıyorum Hicran içinde uyanarak ruhuma ağlıyorum. Evvelin sebebiyle muvazenenin içindeydik Bizler sürekli kolayı seçtik ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#51 | ||
![]()
|
Sadece bilmem yetmiyor hissetmeliyim!
Adım adım biliyorum sana yaklaşıyorum ![]() Zamanı devranında bazen kayboluyorum ![]() Halin ikliminden uzaklaşarak dağılıyorum ![]() Hicran içinde uyanarak ruhuma ağlıyorum. Evvelin sebebiyle muvazenenin içindeydik ![]() Bizler sürekli kolayı seçtik gayret etmedik ![]() Zanlar için zindanı darboğazda nefeslendik ![]() Muhabbeti öteledik takviyelerle sevgi dedik. Oysa her şey aşikârdı yanılan çok korkandı![]() Azimetin zorluğunda kaybolup uzaklaşandı ![]() Tahkikten soyutlanıp hevesleriyle soluyandı ![]() Mücerret olanı dışlayıp vehimlerine uzanandı. Taşın suskunluğunda varlığımda kaybolurum ![]() Nebatat güzelliğinde aşkın suhuletini yaşarım ![]() Akıl sahibinde adamlığın izlerinde manalaşırım ![]() Kalbin sahibinden uzaklaşarak ben neyi ararım. Her şey ona cezp ederken şaşkınlığıma ağlarım ![]() Vaktin vuzuhunda ruhun perişanlığına yanarım ![]() Ben Hak yoldan ne anlarım nefsimle pazardayım ![]() Kalbin hurdalığında geceler için darboğazdayım. Ömrün toprağında yangın bir hastayım yastayım ![]() Hesapsız zevklerin bühtanlığında hep sabahlarım ![]() Seherin davetinden azade sarhoşluğun sancısıyım ![]() Kalbin solgunluğunda takatsizi yaşayan hastayım. Nefsim muarızlara müptela olunca ruhum daralır ![]() Kalbim hıçkırıklarla halimde asude aşkı sorgulatır ![]() Şefkatin kuraklığında muhabbetin fakirliği yaşatır ![]() Mezarın derinliğinde haşyetin hükmüyle manalaşır. Allah derim lakin idraksizim ben halimi iyi bilirim ![]() Gülün o kokusundan ziyade renklerinde gezinirim ![]() Ötelerden sıkça bahsederim bilirim ki çok fakirim ![]() Bedbin nefesin esiriyim sevgiye hasretle gelenim.Ne diyeyim ben şimdi kime ne söyleyeyim sefilim![]() Umudun fakirliğinde yorgunluğa müptela hederim ![]() Dostluk için vesileye gayret eden niteliksiz nefesim ![]() Niyaz için seferberim selam için bekleyen çaresizim.Mustafa CİLASUN
|
|
Mustafa CİLASUN İsimli üyenin bu mesajına teşekkür edenler:![]() |
YORGUN YÜREK (07-30-2008)
|
|
|
#52 | ||
![]()
|
Kimdik!
Sinemi Dağlarken sevda ateşi Bağlandığım tutkunun iştiyakıyla havsalamda Ahenkten Bir eser kalmadı anlamsızlık Had safhadaydı ne çekilmez bir kahırdı Çile Desem hem de nasıldı Sanki tarifi imkânsız bir ızdırapdı Sabrın Ritmi her geçen an Ve gün süratle kıvamını azalıyordu Böyle Zamanlarda muvazenem Çaresiz kalıyor artık halsiz sırnaşıyordu Arsızlığa Vuruyor dağları arşınlıyor Kendince avuntu bularak öyle aranıyordu Neydi Bilinmeyen gizemlerde Yaşamayı seçen hisleri zindeleştiren kimdiYaşanmayan Hasret kalınan ancak Bir hüzünle anılan yoksa mısralarla anlatılanReddedilmek Muhayyilesiyle bir telaş mı? Onca yaşanan kuyruk acısı paye mi adavet mi? Aşk mı? Bunca esrarlılık ne kadar Anlamlı yoksa menfaatlerin bitmeyen hasadı mı? Keyfiyet sunan Nefsin arzusu mu özlenen Sevdanın hazzı akseden bir ten kokusu mu? Deşifre Kabiliyetine eriştiniz mi esrarı Siz çözdünüz mü batının seyrine eriştiniz mi? Hilkatin Gerekçelerine Muttali oldunuz mu? Siz aşkı Hakkıyla tanıdınız mı mananın Meşkinde hiç kalarak bir gün uyandımız mı? Divaneliği Bir an olsun yaşadınız mı? Siz kaygıdan bir nebze olsa sıyrıldınız mı? Sevdanız için Siz benliğinizden geçer miydiniz? Mahşere erişmeden bunu hali yaşar mıydınız? Can Korkusunu taşımadan Halinizi vakfetmeye siz hazır mıydınız? Bir zakir Bir abit bir talip Bir hanif kul olabilmeye hazır mıydınız? Rahmete Muttali olmayı idrak eden Kuvvetin yegâne sebebini bilen değil misiniz? Ahirini Her vakit tahayyül eden Değer miydiniz siz Allah aşkına kimdiniz Kimliğinden Habersiz bir âdemi mutlak Ezeli ebedi takdiri Kaderi hayrı ve şerri İdrak eden Kabullenen âdem miydiniz? Bilinmeyende gezinen aidiyetini reddeden miydiniz? Aşkın Deruniliğine erişmeyen Fütursuzluğu seçen zevkin safında nefeslenen Yalnız Nefsiyle demlenen uçkuruyla Şekillenen hakikate erişmeyen beşer miydiniz? Siz kimdiniz Biz kimdik nereden geldik Avuntulardan bizler hala vazgeçmedik Hakikatlerden Vazgeçtik enaniyet için filizlendik biz kimdikNihayetinden Habersiz olan bedbin bir ruhla dolaşanAklını ziyadesiyle kullanamayan birer sefiller miydik? Mustafa CİLASUN Niçin erkeğe mahkûm yaşamak! Kadın olmak Ömrü bir erkeğe adamak Sevmiyorsan ne demek adamak... Erkek dediğin Nihayetinde bir insan Aynı kadınlar gibi bazen sevilmeyi Bazen de Sevmeyi beklerler Neden kadınlar gül ile anılırlar Erkekler Hurdalığa bırakırlar Kalp sorunu mu var yoksa eğer insansa Mamafih Her nasılsa hukuk Açısından eşittirler değil mi nede olsa Birbirlerine Emanet mükelleftirler Hani diyorsunuz ya göz kamaştıran nesneyi Her İkisi içinde geçerli Aşağılanmanın en şedit olanı cahillik değil mi Bir kadın Tarafından hakir görülmek Ahde vefaya kim sadık kalmadıysa hak edendir Bu her İkisinin de ceremesidir Kadın kâinatın öznesi olmaktır bu nazarla bakmaktırKadın... Neslin en zarif toprağıdır İffet onun vazgeçilmez aynasıdır edep ile nefeslenirse Erkek Gülün kıymetinden Bihaberse şayet gülün ne gibi bir hukuku bulunabilir Yağmur gibidir Bir başağın en zarif ölçüsüdür Her yiğide yiğitliği yakıştıran en yüce cengâverdirKadın Olmak işte böyledir Onsuz hayat renksiz keyifsiz yaşanan hengâmedir Mustafa CİLASUN Ruhum neden hicranda! Durma Bir kez de sen kalbinle bak Maviyle şekillenen yıldızda bir inşirah Sonsuzluk Halini ne kadar latif anlatırlar Ruhun derinliğini ancak böyle yansıtırlar Kararan Bu geceler kimi deşifre ederlerGündüz için meşk ederek neyi tercih ederler Hakikatin Membaından beslenen pak yürekler Kim için seferberler kimi zikreder o kalplerİffetin Edebin hayânın her daim mananınBu hasletlerden uzak edinilen kavli zararın Âdemi Hakikatin her mahlûkatın o zamanınNihayetinden uzak geçirilen bir zevki sefanın Tefekkür Edildikçe ruhumu ince bir sızı alıyor Katlanılan onca çilelerden kimler ibreti soluyor Dünya Kime kalıyor günahı kimleri kuşanıyorMahşer neyi anlatıyor kabirler ibretle bize bakıyorYürüdüğüm Onca loş yollarda gemsizdir bu halim Düşe kalka yürüdüğüm takatsizdir dizlerim hederim Nefesin Yetişmez sanki fırlayacak şu yüreğim Ah nura hasreti yaşayan yüreğim haşyette gözlerimBilirim ki Acizim halk edendir benim sahibimYalnız ona niyaz ederim ahirimden ümitle haz ederimEfendim Sana hasretim seninle aşkı terennüm ederimNe kadar sefil olduğumu bilirim emanetin için nefeslenirimMustafa CİLASUN Sükûtu hayal! Demiyorum Bir şey söz etmiyorum ![]() Ve hatta asla sitem kahır etmiyorum![]() Seslenmiyorum Bir haber salmıyorum ![]() Seni bende bıraktıklarınla yetiniyorum.Arasam Ne olacak kim peşimden koşacak![]() Belki sararıp solacak hüznü yudumlayacak![]() Korkacak Heyecanlanacak tarumar olacak![]() Bıraktım melaline hiç değilse rahatlayacak…Ne yapsın yar Onun da takip eden kader var ![]() Yanar yakarır kalmaz takati bir sukutu hayal![]() Kalb titrer Zihin çöker sine sevdayı yakalar![]() Onunla yaşar hayatı kucaklar o aşkına kanar.Sevenler illaki Birleşemez hep kavuşamaz![]() Kavuşsaydı aşkın sevdanın önemi kalmaz![]() Aşk manadır Hayâdır adaptır ve bir hazdır![]() Yoksa ilkeler nazdır bühtandır oynaşmaktır…Mustafa CİLASUN Solgun yorgunluğum! Açsam Ne olacak sanki melalimi Ürpererek yaşadığım bir serüveni Hey Uzaklardan merakla bakan Ne vakit anlayacaksın benim halimi Her ne Dersen kar etmezdi bilirim Kendi dertlerinle ömrünü sen tükettin Ne kadarda Çırpındığına hüznümle kefilim Lakin ne çaresizim ben sessizliğimleyim Nelere Talip oluyorsun ne arıyorsun Kendi kişiliğinden korkup hep kaçıyorsun Anlatıyorsun Sen nasıl anlaşılıyorsun Karanlık bir ufukta hangi aşkı bekliyorsun Zaten Yorgunum halimde sen yoksun Senin dirliğinedir korkum halinden umarım Dalgalar Karasında sen dalkıran oldun Bizleri denize hasret koydun hep korkuttun Beyan Ediyorum artık senden bizarım Asla seni okumayacağım şimdi öyle kızarım Ne yazarsan Neleri karalarsan da kaçarım Karakalem melalini sarf etsen bakmadan giderim Kahrolası Bir tutkumu tutunduğun yel Ey uzaklardan temaşa eden yar ne olur bir el ver Ne haldesin Hangi derttesin haber ver Sen gelmesen de kelamınla sukutsuz selam ver Mustafa CİLASUN Hüzün içinde nefeslenen esirim! Sen bilir misin hissizliğin yorgunluğunu ![]() Kalb ikliminde solgunun umutsuzluğunu ![]() Çaresiz sukutun sineme hicran akıttığını ![]() Halimin kuraklığında şevkim kalmadığını. Düşlerimde ne kadarda umuda uzansam![]() Olmayacak hayaller avuntusunu yaşasam ![]() Yalnızlık acısını hazanın yaprağına yazsam ![]() Halimin hazin sayfalarını birde sana açsam. Kokunla şevki bahara yaslanarak uzansam ![]() Hasretimin dallarında senin halini solusam ![]() O an tamamen sessizliğin hükmünü tanısam ![]() Aşkın umutlarında kalbimin sahibine varsam. Öyle ömür yaşadım ki halimin o susuzluğunda ![]() Muhabbetin yıllarca uzağında bağ bozumunda ![]() Yapraksız dallar yozluğunda korkuları yanında ![]() Fakirliğin kucağında çaresizliğimin korkularıyla. Melül melül baktım yıllarca hasretin sancısıyla ![]() Varlığın bilinmeyen adresine yazında sıcağında ![]() Bilginin kıtlığında idrakimin fevkalade uzağında![]() Umutların solgunluğunda avuntunun kucağında.Ben sana ne söyleye bilirim bilirim ki sen eminsin![]() Ruhunun enginliğinde kalbini nizam eden nefessin ![]() Hakkı bilen kanaatle güçlenen sabrın müdavimisin![]() Gülün kokusuyla şekillenen bahtiyarın ta kendisisin. Sana nasıl bu sefil halimi anlatırım çaresiz kalırım ![]() Haline müdrik olmak için ne bahanelerde dolaşırım ![]() Uzaklardan nazarımla yaklaşırım ancak sakinleşirim ![]() O devranında Salih olmak için varlığımdan geçerdim. Bilirin ve sessizliğimde kendi halimde kelam ederim ![]() Yazmanın yanıklığını sinemde her zaman hissedenim ![]() Aşkın ikliminde adresin mücerretliğinde yine sefilim![]() Ben kendi dertlerimle hüzün içinde nefeslen hederim. Mustafa CİLASUN
Konu S€ssiz P€ri tarafından (07-30-2008 Saat 15:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: flood yasak | ||
|
|
|
|
Mustafa CİLASUN İsimli üyenin mesajına2 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
|
|
|
#53 | ||
![]()
|
Gülün renginde diken hissedilmeli!
Artık yoksun işte ne kadar acı çeksem de ![]() Dinlediğim şarkıların hüznüyle kalbimde ![]() Ruhun ürpertisiyle anlamsız gezinsem de ![]() Yalnızlığın hazinliğinde kaldım dertlerimle. Müşkülüm zorluk olmaktan çıkardı şevkinle ![]() Serdettiğin o hamiyetin yumuşaklığı benimle ![]() Hoyratlığım nefsimde şimdi kalbim serzenişte ![]() Halsizim kalan ömrümün şu hazan bahçesinde. Ne şakıyan kuş ne rengârenk kuşatan çiçekler![]() Muhabbetsiz sinemde daralıyor şevksiz nefesler ![]() Hissiz bekleyişler hıçkıran yürekler kefensizler![]() Nedametin çardağında ölüm halinde habersizler. Nereye yaslansam sanki bir boşluk beni bekliyor ![]() Ruhumun lekelerinde hicranın dur durak bilmiyor ![]() Ötelerin serinliği vaktin zuhurunda nöbet bekliyor ![]() Ölüm halimi kesmiyor sevgiye hasretim maf ediyor. Cehaletim odaların zindan renksizliğinde seyrediyor ![]() Muhabbet olmayınca bilgiler varlığında buharlaşıyor ![]() Hedefsiz yaşamak anlamsızlığın sokağında barınıyor ![]() Her nedense her bir nefes yargıçlığa doğru adımlıyor. Can kimin mühletin derinliğinde ki hikmeti bilinmeli![]() Vehimlerin kuraklığında taassupla yoldaş edinmemeli ![]() Bilerek düşünülmeli gülün renginde diken hissedilmeli![]() Sabrın güzelliğinde aşkın asudeliğine hasretle gidilmeli. Şefkat hakikatin terennümüyle nefeslere serdedilmeli![]() Hamiyetin suhuletinde erdemin rüknüyle nefeslenmeli ![]() Hareket ve kuvvetin sebebinde ibretle idrake gidilmeli ![]() Tefekkürün zindeliğindeki aşk hakkıyla teslim edilmeli. Mustafa CİLASUN Takiyyeler azimeti karartan maslahattır! Şimdi nerden başlamalıyım sana anlatmaya ![]() Halimin bedbinliğinde baş gösteren yozluğa ![]() Nefsimin nizam edilmeyen hoyratlığı olsa da ![]() Ruhum bizarlığın hengâmesinde hicran solusa. Yıllar sonra öğrendim şefkat eşiğinde ferdim ![]() Hilkatimin seyrinde mükellefiyeti bilemezdim ![]() Yıllarca sabi kimliğinde ürkekliğe sürüklendim ![]() Tahkik için solgun kimliğimle sürekli oyalandım. Ne anadan ne babadan idraki hiç kuşanmadım ![]() Hakikatin nedenlerinde yol almadan saklandım ![]() Maslahat tüccarlığında yozluğa doğru uzandım ![]() Ne derlerse inandım hiç anlamadan bağırandım. Şimdi ön yargıların prangasında boğulan candım ![]() Tahkikten azade marazdım gülden ne anlardım![]() Öteler hikâyesinde matraklık arayan bühtandım ![]() Ben hamiyetten neyi anlardım sühuneti dışlardım. Okunan tilavetin makamında kalan anlamayandım ![]() Çöl ikliminde bedeviliğin serencamını yaşayandım ![]() Muhabbetin hikmetinde tebaalaşmayı soluyandım ![]() Mürebbinin ülfetinden feyzi alamayan zavallıydım. Âdem adamsa makbuldür yoksa beşerin hükmüdür![]() Adamlıkta takiyyeler azimeti karartan maslahattır ![]() Eren kimliğinde dirayet sabrın kuşatıcılığına adımdır ![]() Vuslat için şart olan aşk adımlarıyla rıza solumaktır. İptidai bir kamıştan husule gelen ney’in haz nağmesi ![]() Renklerin zenginliğinde heveslerin derlenerek silinmesi ![]() Saadet için hedefsiz kefalete zevk için meyil edilmesi ![]() Aşkın hakikatinden azade kimlikle ruhi açılım dilenmesi. Ölümde dirilmenin adresi nefsi köleliğe son adımlardır ![]() Ömrün sayfalarında hasiyetle yaşamak vefa iştiyakıdır ![]() Mekânlar sadece anlık hazların yaşanacağı yargılardır![]() Mezar nihayetin bestesini anlamlaştıran hazin hicrandır. Mustafa CİLASUN
Konu S€ssiz P€ri tarafından (07-30-2008 Saat 23:00 ) değiştirilmiştir.. Sebep: flood yasak | ||
|
|
|
|
|
|
#55 | ||
![]()
|
Sen bir şevk-i bahar!
Ey can Gül şimdi hazin Sümbül ise öyle perişan ki Ne hikmettir ki Dinmeyen bahanelerin Çilenin dirliğinde hali hazan Oysa Canan için soluyan Hak rızası için konuşmalıydım Artık Meramı halinde Bizarlığa mahkûm bırakılandım Senin aşkın için İlk haleyi tedrisatın Ehemmiyeti ve bir kıymeti vardı Murat ederim ki Edebin her açılan sayfası Muhakkak terennümle hissedilmeli Halin adabında Yoğrulan bir dili seçip Onunla hareket edileceği bilinmeli Mananın kadri Böyle telakki edilip Bir şevk-i bahar sinede hissedilmeli O öyle Nezih bir çiçek ki Onun kadrini ancak hal ehli nefeslenir Çileyi tanıyan Ve onunla hem dem olan İdraki bulunan kullukla sorunu olmayanKim bilir ki Zatı şahanelerin Melalinde mahfuz ne hikmetler gizlidir Nazarı hal ile Temaşa edilince anlaşılır Ayan olan sadece aşkın idraki dilidir Serabı bade olan Ve şevki ihsan eden Gönülde filizlenen rahmetin esenliğidir O öyle azizdir ki Sevilmeyi hak edendir Ve kalbin odağı payedir bekleyen ferdir Olsaydım ki Endamı nazarında Çiğnenen bir toprak ve zerreyi mutlak Rahmet hilkatinde Sonsuzluğu solumak Halin renklerinde boyanarak öyle kalmak Kokun ile Doyasıya uyumak Hazzını yudumla***** ram olmak kavuşmak Ben Sürekli eriyendim Sukutu seçen ise ne hikmetse yine sendin Halimi Haşyetin hicranında yalnızca titreten Ve aşkın serencamında an’ı bekleyendim Mustafa CİLASUN
|
|
|
|
#56 | ||
![]()
|
Sabrı terennüm edensin!
İnsan bu Tutulmak ister mi bir derde Kederler salıverilir nasiplerin kavlince Sabır ki Hak getire var kim ne diyeÇekiliyor tüm çiller Hakk şükür dirliğinde Mücerret bir İman hasleti mi ne zaman O hanlar ki mazide kalan göçenle anılan Kandı cihana Meydan okuyan ve bağışlayan Canlardan boşalan anılar ki anlam bulanNasıl sevda ki Uğrunda ne can-ı hazan hardı Canan için can hıraş olan hasreti yaşayandı Nameler yazdıran Tefekküre daldıran bir can yardı Halin içinde dem alan hasretiyle yoğrulandı Senden Arta kalan ahenk şevkiyle anılansın Murat için muştu salan haşyetiyle yanılansın Can içinde Bir canı yaşayan ne kutlu insan Toprağın kokusuyla anılan hazzı yaşatan kansın Sen ki Bir cihanın öznesi göz bebeği ferisin Dirlik içinde şevk kaynağı derdin devası nefessin Sen rahmetin damlası Dalın yaprağı hazanı yaşayansın Sen ki himmetin membaı hanımların ar kaynağısın Mustafa CİLASUN
|
|
TeReLeLLi (10-27-2008)
|