![]() |
|
|||||||
Sizin Şiirleriniz icinde Ruhumun hicran damlaları... konusu , Vesile olmaktır asıl olan! Ne kadar Memnun oldum Bilemezsiniz sayenizde... Cümlemizden Nefeslerin kadriyle Cenabı hakka şükretmek varken... Aşk Muhabbetin ilk adımıdır Tenden arî soluklanmadır... Dost Sadakati Vefayı teslimiyeti Fedakârlığı İdrakin ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#41 | ||
![]()
|
Vesile olmaktır asıl olan!
Ne kadar Memnun oldum Bilemezsiniz sayenizde... Cümlemizden Nefeslerin kadriyle Cenabı hakka şükretmek varken... Aşk Muhabbetin ilk adımıdır Tenden arî soluklanmadır... Dost Sadakati Vefayı teslimiyeti Fedakârlığı İdrakin kadriyle Teslim eden nefestir... Aşk Ne hevesle Ne zevkin karelerinde ![]() Ve Nede tenle ilişki Kurulamayacak kadar azizdir... Aşk Bir nur Hatta onur Hali zilletten korur Kalbi Manayla buluşturur Ruhun açlığını doyurur… Vesile Olmak niyazlar için Gayrete amade olmak Arzın Sayfalarında ki Canlarla muhabbet için Rızayı Solumak hasse ten Elzem olan bir uğraştır... Selam Ve muhabbetle Sağlık ve afiyet içinde Yüreğinizin Ala güzelliğinde Kalbinizin şefkatiyle Nazarların Naifiyle hissedersiniz İnşaallah kıymetli kardeşim... Mustafa CİLASUN
|
|
|
Mustafa CİLASUN İsimli üyenin mesajına3 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
SuSKuN (07-29-2008)
|
|
|
#42 | ||
![]()
|
Şimdi sana ne diyeyim!
Ben senden aksedenleri Anlaşılmaya muhtaç melalini Nazarlarından gizlediğin nişaneni Dert etmekten bizar oldum yoruldumHayatı baharında kuruttun Umutların yosmalığında unuttun Zevklerin çardağında solgun bıraktın Ömrün devranında kahırları yüreğime ektin Ne seni senden gelecekleriKalbin yalnızlığındaki sefilliğimi Beyhude nefeslerin sinemde ki izlerini Sana olan hasretin hicrana kattığı şahitliğini Korkar oldum ben sevmekten Yüreğin şevksiz nefeslenmesinden Gözleri fersizliğe müptela eden kederden İstemem artık seni halsiz bıraktığın sevginiNe hayatlar baharlar yaşadılar Sensizlikte hazanlaşıyor tüm nazarlar Ruhumu yâd ediyorlar topraktaki mezarlar İhsandan yoksun niyazlar neye hasret duyarlarHak teslim edilecek vaattir Hakk ise zerrenin sahibi mutlak olandır Hakikat gün gibi aşikâr olan yolun felahıdır Vuslat ruhun kalbi nizam etmesinde ki sanattadır Kalbi boşluk akide yozluğudur Avuntularla arkadaşlık ihsandan arîdir Hevesler nefsin sürümünde nefeslenirlerNefs terbiyesiz sefilliğinde iradene hükmedecektir Zalim âlimden maada halinHukuksuz bilginin var olan cehaletinTeslimiyetteki adavetin hiddet içindedir o kalbinSevgiyi hak etmeyen beyhudelikte geçirdiğin bir halinAna hilkatin gereğince hissetmezseBaba geçim derdiyle canından da bezerseHoca tegannilerle bidatlerin derdiyle nefes tüketirseNefesler hissiz yürekler ve sevgiyi terennüm edemeyenlerdirMustafa CİLASUN
|
|
|
SuSKuN (07-29-2008)
|
|
|
#43 | ||
![]()
|
Seni anmak halinde anlaşmak!
Seni anınca neden içim içimi yiyor![]() Yüreğim kanatlanıyor sessiz uçuyor ![]() Ürpertiler davet alıp seni anlatıyor ![]() Sürur ruhumla şevkin aşkını yaşıyor. Şimdilerde keyifliyim cazip haldeyim ![]() Düşüncelerimle bereketin iklimindeyim ![]() Çiçeklerin adresi düşlerin seyrindeyim ![]() Senin aşkınla kelebeğin hafifliğindeyim. Ne uykum kaldı nede iştahım ben aşığım ![]() Nesilleri hasret çektiği hazzın baharıyım ![]() Yıldızların uzandığı mahın selamla andığı![]() Gecelerin aydınlığı umutlar sakağı oldum. Yıllarca halime refakat eden hüzün gitti ![]() Ruhumun hicranında haykırışlar terk etti ![]() Kalbim ahenkleşti sinem serinliğine erdi![]() Senin aşkınla yaşamak ziyadesiyle güzeldi. Ne kadar zamandır dilim sukut nöbetinde ![]() Yüreğim şarkıların nağmesinden aksedendi ![]() Sokakların melül yaprağı halimin resmiydi![]() Artık mevsim değişti baharın seninle şakıdı. Hani dile gelirde beyanda taaccüp edilir ya ![]() Ölsem de gam değil diye sineden sökülür ya ![]() Aşk keldi ikliminde vuslatı insana anlatır ya ![]() Ruhun serencamında hevesin renkleri var ya. Artık ne anlatayım ki sana kemani çalıyor ya ![]() Udun perdesinde şairin meramı anlatılıyor ya ![]() Aşk kıtaların ortak dilinde terennüm edilir ya ![]() Ölümün güzelliğinde tefekkür hali kuşatıyor ya. Zaman belli mekânlar ne kadar farklıda olsa![]() İnsan adamlık babında hasletlere vakıf olmasa ![]() Nisanın toprağı şefkatin damarı anlaşılmayınca ![]() Aşk teranesi ayyuka çıksa sema ağlıyor bakınca. Onun için sen sev lakin öncelikle bilincine güven ![]() Hamiyetin haysiyetini ötelemeden azimete gelen ![]() Sadakatin itminanlığında sürurunla kalbi kuşatan ![]() Sev dağlarıyla anlamlaşan aşkı ruhuyla yaşayan. Mustafa CİLASUN
|
|
|
SuSKuN (07-29-2008)
|
|
|
#44 | ||
![]()
|
Kurşuni sokaklarda!
Londra sokaklarında Olanlardan habersiz şekilde Dertli sineler yol almaya devam ederler Bunlardan ikisi Karar almışlardır kendi aralarında Atlamayacaklardır hiçbir Kapıyı ve her eve sokacaklardır Ellerindeki mukaddes davetiyeyi Bu niyetle Çalarlar her bir kapıyı Ve yaparlar çağrılarını Mütebbessim bir çehre İle yaparlar gerekli olanı Dedikleri gibi Atlamazlar hiçbir haneyi Aynen karar aldıkları gibi Kimisinden o anda Alırlar tepkilerini kimisinden ise Sonradan gelecektir davetin neticesi Kimi için Bu davet bir mekân beraberliği Manasını taşırken Kimi gönül için de Âhiret Beraberliğine vesile olan Bir tanışmanın başlangıcı olacaktır. Küçücük davetiye Belki de bazı sinelerin Yamaçlarında bir kartopu Gibi yuvarlanmaya başlamıştır bile Çığa ne zaman İnkılâp edeceğini kestirmek O esnada imkânsızdır Neyse onlar Tohumlarını atarlar toprağa Bakalım kaçı boy Verip de selâma duracak Kaçı sinesinde Nice başağı barındıracaktır Mustafa CİLASUN Meftunum! Zarafetine Gizlediğin nefesine Nisa kimliğinde ki edebi haline Sabrın Dirliğinde ki çilene Seni sende alan zalimin çarkına Çıkar Uğruna solgunluğa Çaresiz kalışına sessiz soluğuna Naifsin Sen payeler şevkisin Özelsin hususen yetiştirişmişsinAnnenin Dilinde özlemsin Babanın en müstesna varlığısın Sakinsiz Hiddet nedir bilmezsin Hükmün sahibine iltica edensin Anlamazlar Senin halinden Annesi dibindeyken vehimlerden Doğan Bebek ikliminden Edebin derinliğinde ki tefekkürden Hilkattir Senin varlığın aşktır Lafügüzaflar içinde ibretlik sanattır Ak aktır Kara beyazın aksıdır Kebir günah için taliplisini bulacaktır Maslahat Kimlerin işidir Müçtehit nefesleri çok derilerdedir Fukaha Şekliyet için midir Mizan düşünen için hükmü verecektir Mustafa CİLASUN Vasıl olmak sabrı anlamaktır! Evvel ahirde dil sukuta gebeydi ![]() Konuşmak melalin bir hasretiydi ![]() Sevda iklimine şevkin asudesiydi ![]() Aşk henüz zadeyi an’ı bekleyendi. Kalbi serencam aşk için bahardı![]() Ruhi inkişaf bereket sağanağıydı ![]() Sevgi renkler asudeliğinde akandı ![]() Kan hevesleri coşturan damlaydı.Nisa yaratılış olarak çok zarifti![]() Halin dilinde edebin kanaat eliydi ![]() Sessiz hıçkırıklar niyaz davetiydi![]() Ağlayan gözler varlığın hamiyetiydi. Sürekli çığırtkanlık edebin değildir ![]() Kanaat ikliminde habersiz solmaktır ![]() Nedamet aşkı kurutan bir bühtandır ![]() Ruh vuzuhunda istikbal anlaşılacaktır. Mütemadiyen eksiği aramak yanılgıdır ![]() Şefkati anmayan kalp aşka yabancıdır ![]() Sevda sağanağına yağan yağmur vardır ![]() Toprak en bariz yardır seni anlatandır.Kıskançlıktan o güzel gözlerini köreltme ![]() Dirliğin birlik için şart olduğunu önemse ![]() Güveni bir kez vehimlere emanet edince ![]() Kanaat kaybolacaktır aşkın dile gelse de. Ruhun özgürlüğü kalbin sahibinde birliği![]() Sadakat iklimine şart olan vefa şahitliği ![]() Yanılgıların lekeleri hamiyet için suhuleti ![]() Niyaz için sabrın seferber edilen zarureti. Rahmet devam ediyorsa mühleti nefeslen ![]() Yapılan tercihlerde sen kalbinde temizlen ![]() Hükmün sahibinde serinle vehme yönelme![]() Sana tevdi edilmeyen yargıçlığa hiç özenme. Mustafa CİLASUN Ruhumun lekelerinde kaobolma! Ne olursun artık sen bana hiç aldırma ![]() Kalbimin darlığında güzelliğinle boğulma ![]() Aşkın salkımlarında hüzne maruz kalma ![]() Umutların sürurunda renklerini anlasana. Ben ruhumun lekelerinde kayboldum anla ![]() O nezih kalbine layık değilim ağlasam da ![]() Çiçekler açmaz fakir halimin hurdalığında ![]() Yüreğim serabın hükmüyle suyu anlasa da. Dağların yamaçlarında naçarlığım tutunca ![]() Vadilerin güllerinde aşk hiç anlaşılmayınca ![]() Kalp sahibinden ruh ikliminden uzaklaşınca ![]() Üflediğim kaval nağmesi yüreğimi sardıkça. Dilim suskunluğun sevdasında hazzı tadınca ![]() Kelam eğlemenin manasında Hakk solununca ![]() Sevda devranında hevesleri aşktan ayırınca ![]() Ten için uzletin aşk için hikmeti anlaşılınca.Biliyorum cezbe tutulmuş misali çekiyorsun ![]() Zahirimde husule gelen illetleri bilmiyorsun ![]() Nefsimin hederliğinde adamlığımı arıyorsun ![]() Ruhumu sefilliğinde sen bana aşk sunuyorsun. Hasretim nizam edilecek nefsin değerlerine ![]() Kalbimin kurtuluşuna vesile olacak hamiyete ![]() Takiyyeden azade azimetle hilm enginliğine![]() Ötelerin hali kuşatan serinliğinde ki yüceliğe. Hiç saltanatla tevazuu birlikte yaşar mı anla ![]() Tebasına ulufeler dağıtanla ruhsata yaslanma ![]() Ezberle anlamanın o farkını düşünerek sorgula ![]() Ruhi karmaşalık yozluğuna boğularak koşturma. En çok bilmediklerine teslim oluyorsun sorsana ![]() Akıl bunun için sana tevdi edilen anlak baksana ![]() Gülün kokusunda deşifreyi bekleyen değeri anla ![]() Semadan sana nazar eden hakikatle yoğrulsana. Mustafa CİLASUN Siz sormakta haklısınız! “Neden kalbimin hurdalığı ![]() Ruhumun lekelerden arınma umudu” diye Merakınıza mucip olarak sual ediyorsunuz. Bilmiyorsunuz ki bu can ![]() Bir zamanlar ne kadar çaresizdi ![]() İsyan içinde nefeslenen bir zavallı hederdi. Kanaati hiç bilmeden söylenen ![]() Heveslerinin renklerinde serinleyen ![]() Maksadına ulaşmak için bahaneler üretendi. Ne kıble bilirdi ne de sebebini ![]() İnsan kimliğinde elzem olan hilkatini ![]() Aidiyet zenginliğinde hissiz fakirliğin sahibiydi. Zahir kişiliğin cazibe nedeniydi ![]() Suhuletin adresinden habersiz bir nefesti ![]() Hamiyetin çardağında bilenmeyen hissiz kefendi. Ne bulursa yer gününü gün edendi![]() Ülfetin vuzuhunda gizlenen hikmeti bilmezdi ![]() Edebin fakirliğinde sırnaşık kepazeydi güler geçerdi. Nisanın toprağından anlamayandı ![]() Sadece zevkinin cezbesinde soluyan kandı ![]() Hiddeti şiddeti davet eden kuraklığın şakıyanıydı.Nitelik konusunda duyarsızca bağıran ![]() Varlık noktasında ruhundan habersiz olandı ![]() Kalbi sadece kan pompalayan bir uzuv telakki ederdi. Aşkı naralarda yâd eden bağnazdı ![]() Nağmelerin şevkini kaçıran ahenksiz konuşandı ![]() Gözyaşlarını zül addeden bir perişanlığın kollarındaydı. Muhabbeti şamata sayan bühtandı ![]() Dostluğu menfaatle ilişkilendiren feverandı ![]() Ölümün güzelliğinden ibretin dersini almayan zavallıydı. Mustafa CİLASUN Ruhun dinlenmesinden sual! Öncelikle Hilkatini zorlayan Marazlardan uzaklaşırdım. Kuvvetin Sahibine anlık kaygılarımı Teslim ederek daha yakınlaşırdım. Yozluğun Veya rekabete muhalif Solgunluğu kalbimde tutmazdım. Halimi kuşatan Dertleri ziyadesine gark Ederek hamdın kapısını aralardım. Nebatat Ve hayvanatın devranında Aklın vuzuhunda ötelere doğru uzanırdım. Dağların Ovaların akan coşkulu suların Dirliğinde nefeslenmeyi çok arzulardım. Musikide Sazların perdelerinden sudur Eden tambur ve neyi bağrıma yatırırdım. Umudun Pençesinden düşlerin perdesini Açarak yalın havanın kanatlarında uçardım.Sol yanımı bağlar Sağ yanımdan akan gözyaşlarımın Serencamını sayfalara anlatarak yazardım. Aşkı kanaatle Sabrı dirayetle azmi hilmin Yumuşaklığıyla yoğurur ölümde yaşardım… Mustafa CİLASUN
Konu S€ssiz P€ri tarafından (07-29-2008 Saat 10:52 ) değiştirilmiştir.. Sebep: flood yasak | ||
|
|
|
|
Mustafa CİLASUN İsimli üyenin mesajına2 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
SuSKuN (07-29-2008)
|
|
|
#45 | ||
![]()
|
Razıyım!
Yarınların Özlemini yaşarken Tükenmişliğim önüme seriliyor Görmediğim Sevgili uzaklarda beliriyor Yüreğime Bir şeyler oluyor İçim doluyor Sakin kalbim kükrüyor Onda bulduğum Manalar bir sevda oluyor Sevdiğim şarkı Kucakladığım en son Arzum olmasıydı tek dileğim Yarınımın Sanki ütopyası Süzülerek uçan bir martıydı İlhamımdı Sürurla akan pınarım Onu Dinlediğim anlar Hüzzam şarkının izleriydi Elbette Hislerimi biliyor Sevgilidir yüreği titriyor Kalbi Bir nebze süzülse Vereceğim her gülü Her adım da Bülbülü dünü bugünüHatırladıkça Yaşanamayan yarınları İstiyorum ki Bilsin Bir sarfı nazar etmesin Dilesin Ve dillensin Bir kelam etsin gülsün Yarınların Bırakacağı esrarını Hiç değilse benimle çözsün Bende görsün Artık üzülmesin Enginliğinde süzülsün Sen Solmayan Bir gülün benzersizisin Ne olur Bu kez bana kızma Anlatamam sensiz bu cana Ürperen Şu encamıma Hafızanda ki canana Ne acı Ne de hayıflan Razıyım ben her cezaya Her yanım Dağlansa da Kanım durmadan aksa da Mustafa CİLASUN Yalnızlığın adımlarıyla! Düşlerimin Şafağında adımlarken Gönlümün Hüznün esintisinde Yol almasına engel olamıyorum Sahile vuran Dalgalar sanki ötelerin Dilinden bir şeyler anlatıyordu Gözlerimin Mahzun bir şekilde Seyrettiği yıldızlar Yüreğimdeki yanmaları artırırken Haşmetiyle Bir itminanlığın Keyfini çıkartan ay Nispet Yaparcasına Halime acıyarak Hislerime umudu bahşediyordu Adımlamaya Devam etmeliydim Zira Yalnız halimden Müteşekkil değildim ki Bekleyenlerimin Sinelerinde yeşerttiğim Filizler varsa Merak içinde Kaybolmaları istemezdim Alaca bir karanlığın Hüküm sürdüğü ıssızlığın Çardağında Husule gelen yalnızlığımın Her aşmasını Acımasızca yaşıyordum Kulaklarımı Yumuşak dokunuşlarıyla Okşayan Esintinin kuşattığı Serinlikte çok hoş bir Keman sesi yükseliyordu Sanki zahirin Hükmettiği çok kalın Avuntularından sıyrılarak Nice aşılması Gereken duvarların Hiçbir Anlam ifade Etmeyeceğini muştuluyordu İliklerde hissedilen Sinelerde filizlenen bir aşkın Ötelerden bahşedilen kudretiyle Mustafa CİLASUN
Konu S€ssiz P€ri tarafından (07-29-2008 Saat 11:01 ) değiştirilmiştir.. Sebep: flood yasak | ||
|
|
|
|
Mustafa CİLASUN İsimli üyenin mesajına2 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
SuSKuN (07-29-2008)
|