![]() |
|
|
#33 | ||
![]()
|
Nerdesin sevgili!
Ey sevgili Şimdi nerdesin söyle Öyle yaralıyım ki seni özleyince Nerede kaldı Bıraktığın o şefkatin Seninle anılan gül bitmeyen sevgin Yüreğim yanıyor Her an çaresiz seni anıyor İçimiz kanıyor, rahmetini arıyor Ümmet kaynıyor Kime yaslasa dağılıyor Senin aşkına yanıyor hasretinle inliyor Ne olur ey Nebi Bir ses katresi dahi kâfi Ümmetin olmanın kadrini bilemedik Bıraktığın değere Bizler hiç sahip çıkamadık Dağıldık şevksiz bir denize daldık kaldık Ey mübelliği mücteba Efendimsin elçisin rahmetsin şerefsin Her şeyimizsin, nihayetimizsin şefaatçimsin Sen bilirsin, Bizzat sen haber vermiştin Öyle mahzunum ki hezeyanım hadsiz Nefsim rezalet içinde, Kalmadı artık meclisler, şuralar, Müctehidler, önderler hadsiz, desteksiz Bizler şimdi sensiz Yalnız ve biçareliğimle ahenksiz Kokusu gizleyen güllerin şevksiz hepimiz hasretiz Mustafa CİLASUN
Aşk, halin demidir! Konu S€ssiz P€ri tarafından (07-24-2008 Saat 12:09 ) değiştirilmiştir.. | ||
|
|
|
|
|
#34 | ||
![]()
|
Pürmelâli her an arşıâlâyı titretir!
Yüreğim ağzıma geliyor kanat çırpıyor Şu okunan ezanlar bilsen ne anlatıyor Arz titriyor, insicam ahenge çekiliyor Mahlûkatı hayvaniye hazır ola geçiyor Nebatat rahmet kimindir çok iyi biliyor İnsanı beşer aidiyetiyle hiç ilgilenmiyor Vaktin sünnetidir, namazında davetidir Amma lakin mescitler cemaat fakiridir Ümmeti Muhammet garip ne çok sefildir Onların pürmelâli her an arşıâlâyı titretir Yaşananlar elbette ki bir fetret devridir Ama bu kadar suskunluk neye delalettir Ey şehit oğlu şehit, emanet ancak senin Cihanı serverın, en aziz milletin kimlerin Silkindik, kaldırıp fırlattık en kutsalları Kimin eline kaldık olduk sanki tutsakları Hani milleti millet yapan en yüce hasletler Ferdin vicdanından nükseden şu kabahatler Vicdanları tarumar edilen zavallı kepazeler İnsanları kandırmak adına arsızlığı seçenler Zevki için, enaniyeti için imandan vazgeçen Utanmadan, arlanmadan şirkin içinde gezen Mustafa CİLASUN
|
Mustafa CİLASUN İsimli üyenin bu mesajına teşekkür edenler:![]() |
|
|
#35 | ||
![]()
|
Senin için ağlarım!
Ah güzel kuşum biricik nadidem Yüreğin pırpır ederken kanatlarınla Hissiyat semasında süzülen semazendin Kanatlarının arasında, bir tüy olamamak En büyük bahtsızlığımdı. Hani sen, Keşmekeşliğin içinde boğuşurken, sana Bir el uzatamam, kapını açamamam Sesine hasret kalmam, o kadar acıydı ki Kalsaydım Ummanlarda, fırtınalarda Dağların başınsa, çığın altında razıydım Yeter ki sen mahzun olmasaydın hazırdım Sen iste yeter ki fiz ana gitmeye razıydım Razıyım av olmaya, bir fişekle vurulmaya Kansız kalmaya, toprakta kaybolmaya Razıyım, yeter ki sen o diyarlarda unutma Gecen olup sarmayı, cebinde anahtar olmayı Ne kadar çok isterdim bir bilseydin, hasretimdin Dinmeyen sızımdın, yüreğimden akan kanımdın Ey sevgili yar, sensizliğin acısı kahrediyor Çaresiz bir derdin dermanına vurgunum Sana susuzum, aşk yarası bu çaresi yok Olan tek bir çare sensin, aşkı bilensin Sevensin aşkın acısını hissedensin Sen bir çaresin, devasın, şifasın sen Selamı sabahı bilen, en güzel nadidemsin Mustafa CİLASUN
|
|
|
#36 | ||
![]()
|
Sensiz üzüm salkımların bakarken!
Dolaştım üzüm salkımlarının arasında Her bir asmanın başında, yaprağında Seni aradım tanelerin her bir tadında Kokusunda, esintinin hatırlatmasında Kanat çırpan kuşların nevi aruzunda Canan adına koşan her bir adımlarda Bazen ayın mahmurluğundaki yıldızda Günü perdeleyen o ıssız karanlıklarda Her anımda mutlaka aranan olsan da Senin hissiyatınla hep soluklansam da İşte şu anda ki en hazin yalnızlığımda Sen olmasan da sevdan var gönlümde Duyduğum her sesin engin tahayyülünü Sanki her an gelecekmişsin hayallerimi Çaresizliğimi katlayan kederin hüznünü Terennüm ederken o şevksiz nefesimdi Mustafa CİLASUN
|
|
|
#37 | ||
![]()
|
Nerede duracaksak!
Eğer Şu bedbin gönlüm Bir öğreticiye rastlamasaydı Rahmeti Anlamasaydı Manasızlıkta kalsaydı Enaniyetine Bir vakitlerce sarılsaydı İnsani hasleti elan unutsaydı İman Hakikatinden habersiz Olsaydı, Nasıl dururdu ki Nerede Duracak, idraki ne yapacaktı Tefekkür, tahayyül unutulacak mıydı İrfan Nerede bulacaktı İhsanı hiç sormayacak mıydı İhlâsı Aramayacak mıydı Ezeli şöyle bir sollayacak mıydı Ebedi Anlamayacak Ahirine inanmayacaktı Zahirinde mi Kalacak, fazilet ne olacaktı Vicdan Rafa mı kalkacak Güç mü her zaman konuşacaktı Ceza Ve takdir ölçü mü Biz onu mu referans alacaktık Durmayı Bilmekte bir erdemdir Değil mi ey kıymetli hocam Lakin Hiç bilmeden de Erdem için, edep için nefeslenmek Mustafa CİLASUN
|
|
|
#38 | ||
![]()
|
Yâr ne diyeyim!
Şimdi Kanatlarını çırparak Aniden çıkıp gelmişti Çok Heyecanlıydı Göğsü yerinden oynuyordu Hiç Sabit durmuyordu, Merak içinde bakınıyordu Halinde O kadar masumdu ki Himmeti, şefkati müjdeliyordu Onun Konduğu yer Sadece kerten yapılmıştı Ne taş Ne donduran beton Samimiyeti sunan karışıktı O Çok yumuşaktı Yalındı, Anadolu’ydu Bir Zamanlar sinesin de Ağırlamadığı kimse kalmamıştı Hastı Olduğu gibiydi Erdemliydi, vakardı, hoştu Er Meydanın da Palazlanan nadide bir koçtu Azmi Zalime hasım, Mazluma kalkan olmaktı O Sevdalara El sallayan bir yanıktı Ardı Yüzü kızarır, utanır Edebinden başını öne eğerdi Gönül Verdiğini görünce Dayanamaz çok heyecanlanırdı Telaşla Yutkunurdu Kaval üfleyerek efkârını akıtırdı Ona Sine-i feryadını Biriken ahu figanını anlarlardı Artık Ne yapsam Neylesem, kime gitsem Hicranım Hasretle filizlendi Hüzün fidemi nereye diksem Benim Kanadım yok ki Dallara konayım yaprağı anlayım Merakla Mekânları koklayım Kimlerden yârimi sorayım Mustafa CİLASUN
|
|
|
#39 | ||
![]()
|
Hislerin seyrinde düşünürken!
Kuytu Bir yamaçta Unutulan baharın nazıyla Nüfus Ediyorsun sen Kalbimin engin serinliğine İnce Bir sızı mefkûresiyle Terennüm ediyorum hisleri Beni Alıyorsun sen Sessizce ve kendi derinliğine Bir Gülümsemeyle Yüreğimde her ne varsa senin Sana Doğru akışı başlıyor, Beklemesem de ben hislerimi Hüzün, En kadim dostum İken terk ediyor kendiliğinden Sevimci Vaat ediyor, Bülbüllerin şakıyan baharından Bir Anda her şeyi Unutuyorum, var ettiğin sevginle Gün Doğmuş, güneş Batmış şimdi kimlerin derdinde Günümü Gün ediyorum Senin nadide olan şevki hasretimle Yeniden Yaşıyorum sanki Ömrümün kalan günlerinde neşemle İnsanız Bizlerde işte, Bir tevekkellik var her ne hikmetse Avuturuz Kendimizi heveslerle Bitmeyen hülyalarımızın renkleriyle Kavuşamadığımız Özlemlerimizi yaşarken de Mutlu oluruz nasibe, yetiniriz kendimizle İşte Elbette burada saklıdır Bir zanaattır kanaat sabrın güzelliğinde Hamdet Her halinle şükret, Ahir ömründe ve özellikle etme kabahat Ey âdemi Mutlak, senin Asliyendedir her hikmette ecir İnsan olduğuna şükret, mükellefliğe sarıl Mustafa CİLASUN
|
|
|
#40 | ||
![]()
|
Habersiz ziyaret bilinirken!
Haydi kalk Vakit seni haykırıyor Ömrün sayfalarından kareler sunuyor Hissettiğin Kalbin meylinde gittiğin Aklın vuzuhunda sırat için seyrettiğin Azıklar için Helali bil bilmem ki niçin Aşkın hesabında ses geliyor senin için Efradın ayalin En yakınında ki ahalin Seni anlamayan nefsin, iraden nefesin Bazen dalarken Ruhun devranında yaşarken Kalbin hicranından gözelerini ıslatırken Baharın adından Hissedilmeyen muradından Keş kelerin yarar sağlamadığı korkudan İstersen bil Dilemezsen hislerinde zil Heveslerin sana olmayacak bilesin kefil Ne ekersen Menfaatin için takiyyeysen Hasat için ömrün tarlasında ne beklersin Önce kendini Dilin dikenden arî halini Sana ezelden bahşedilen esirgenen sevgini Bilmediğin her şeyi Bildiğini zannettiğin vehimleri Nizamdan azade nefsini, delil içinde ki kalbi Ne söyleyim Ben edepten yoksun sefilim Kendimle dertliyim, sukut ile vakti beklerim Gördüklerim Devasız vaazı nasihatlerim Lafazanlık benim hasletim, sizden af dilerim Niyazınız İçindir sayrı gayretlerim Bilirim ki fevkalade niteliksiz kelam ederim Edebiyatı Hal ikliminde ki sanatı Mısralara akseden bir hayatın kalan anılarını Yazmayayım mı? Sizlere halimi anlatmayı mı? Kuytu zindanda, derinler devranında kalsın mı? Muhabbet için Dostluğun hükmünde ki vefa niçin Anlatılmazsa tecrübeler neden bekletilir seçim Sevmek istidadı Dikenin serencamında ki aşkı Hakikat içinde ki irfanı hissetmeden bilinmez Her şey bilinirken Nihayet önümüzde aşikâr iken Hanın, hamamın, yolcunun, her canın için nefesin Nöbeti müddet Seferde ki akil olan âdemin Mürebbiye hasletinde ki şefkat selinde ki âlimin Sosyoloji hâkimiyetinin Travmalardaki geçici tedavilerin Kalbin sahibinden azade zikrinin loşluğu sabitken Ahirde ki mevkinin Kabirde seni bulacak dirliğin Ölümde aşkı saadet güzelliğinin terennüm şevkiyle Hesabın kavliyle Ruhun kalbi nizam etmesi dileğiyle Muhabbet ve sağlık, afiyet ve selam dileklerimle Mustafa CİLASUN
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| damlaları , damlaları... , hicran , ruhumun |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|