![]() |
|
|||||||
| RESİMLİ ŞİİRLER Resimlere şiirleri işlemeye ne dersiniz |
RESİMLİ ŞİİRLER icinde Beni böyle sev seveceksen.... konusu , ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#32 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Bekletme beni böyle,
Gitmeye mecbur koma beni !! Sen böyle bir gölgenin peşine taktıkça hayallerimi Kendimi bu uçurumdan atmam mümkün değil güzelim ! Ben hayallerinde nice kahramanlar öldürmüş birisiyim Bekletme beni böyle... Hiç yaşamadıklarım şerefine Olmayan bir kadehten içiyorum yalnızlığı !! Gözlerin gitmeme izin vermiyor, Titremeye direniyor el bileklerim, Binellisekizinci keredir gitmeye karar verdim.. Sadece seni unutmak için formüller ezberliyorum Şiirlerin yerine sendromlar çekiyorum kur'alarımda. Bana ateş çıkıyor ; Sana toprak, hava, su... Benim içimde intiharlar ; Sende ölüm korkusu... Ölümün böylesi yoktu eskiden Bundan öncesi yoktu Belki bu da olmamalıydı derken Canımın bir yerlerine kurşunlar saplanıyor Derin bir sızı canlanıyor damarlarımda BANA BAK ÇOCUK ! Ben ilk kez bu kadar zavallı ölüyorum rüyalarımda ! .. Tanımadığım bir kadının bakışları utandırıyor beni Utanarak hatırlamaya çalışıyorum gözlerini Gözlerin gitmeme izin vermiyor Titremeye direniyor el bileklerim.. Bir daha olmaz be gülüm Bir daha imkansız bebeğim Bu senle son yola çıkışım Son yağmurda ıslanışım Son ağlayışım olsun... Güllerden, baharlardan haber vermesin kimse bana Ellerim bir tutam kelepçe, Dudaklarım bir gülün dokunuşu... Duyacak kadar zalim olmasın kulaklarım.. DİNLE ÇOCUK ! Bu şarkıda ben de varım ! .. Bu şarkıda iflah olmaz bir aşk var... Bir rüzgâr gelir Ellerim yere eğilir Tutunacak bir dal bulamam.. Artık senle yola çıkacak ben olamam bebeğim.. Gitmeliyim ! Giderken anılarıma unutkanlıklar armağan etmeliyim Sana, bana, yaşadığımıza dair fotoğraflar çekmeliyim Ve acılar çekmeliyim gülüm ; senin hiç çekmediğin... Eteğime yalnızlıklar dolanmalılar Dünyanın bütün yalnızlıklarını yanımda götürmeliyim ! Hasret kalmalıyım bir lunapark fişine, Denizin üstünden martıların çığ gibi geçişine.. Nerede olduğumu hiç bilmemeliyim Gitmeliyim gülüm gitmeliyim Yeryüzünde en güzel ben gitmeli Gözlerin gözlerimde yitmeli Bir sevda bir hayal böyle bitmeli Bakışların benliğimi eritmeli Suya hasret kalmalıyım Sana hasret kalmalıyım Gitmeliyim gülüm gitmeliyim Yeryüzünde en güzel ben gitmeli !.. Ben gitmeliyim ! Bu sır, bu esrar bitmeli... Dünya dönmeli yine Yine ölüler insanların rüyasına girmeli.. Ben zaten alışkınım çingene sancılar çekmeye Sen gözlerini kapat ve uyu !! Ben usulca yalnızlığın koynuna gireceğim; bu soluk bu mavi gecede.. Ve ben.. acıyorum işte İçtiğim sigara, tuttuğum el acıyor !! Bu sensizliğe bir ben ağlıyorum Bir de rüzgâr ağlıyor... Bitmek bilmeyen susuzluğumu terk ediyorum Bir avuntu, bir ıstırap içiyorum bildiğin sebeplerden Bilmiyorum bu akşam hangi bahçeden geçiyorum Senden uzak bilsen nelerden geçiyorum Geçiyorum kendimden Senden vaz geçiyorum.. Gözlerimde gözlerin bir kördüğüm Sendin işte bu dünya gözüyle gördüğüm en güzel acı Seni seviyorum gülüm Seni sevdiğimi Artık öldüğüm için böyle kolay söylüyorum.. Şimdi dilediğin kadar söyle Bahara ve yaza meydan okuyan sözlerini ! Fotoğraflarım kaldı sende, Bir de gözlerimde gözlerinin yeşili... Mutsuz şarkılarını yollama ardımdan Ben bütün şarkılara ihanet ettim. Acıları sana emanet ettim sanma Terk edenin içi acır gülüm İçi acır bırakıp da gidenin... Ve sen !.. Ölesiye sevdiğim, Ama bir türlü söyleyemediğim... Benim bir yarım sendin, bir yarım rüzgâr... ![]() - mükerrem suna varol
|
|
|
|
#33 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
1.
…………karanlık bir geceydi ve çok karışık …………ellerim ışıklı bir yağmur denizinde ![]() bir bulutun gölgesinde olmak gibi serin bir güzellik duyarım sana senin, sular atlar taşlarının üstünden denizaşırı bir bardak suda boğulan ben kendime ve sana yeni bir şiir adayacağım ellerin olacak ellerimin içinde ve içimde sen geldikçe çoğalan dokunaklı bir acayip his /şimdi o şehre birlikte girebiliriz/ 2. geceleri ağırlaşır yüreğim binlerce ceylan gezer yaralı ürkek bazen sen nereden bileceksin diyorum /herkes nereden bilecek/ k ü l gibi ağırdır ceylanların kanadı …………bir yaz gününe açıverdim gönlümü …………ve gönlümü kış güneşi okşadı seni kimse bilmedi bilmedi seni kimse kışı baharın saçlarından toplayıp savuran dört mevsime, vurulsaydın sabıkalı olmayacaktın sen de 3. senin gözlerine hiçbir göz değmemeli şiirine yan gözle bakmamalı kimse senin sert öptün bir kere dudaklarından aşkın ki aşk bildirir yerlerini sana mutluluktan geberik kanatlı ceylanların 4. bırak sürdürsünler gözlerim gökyüzüne sundukları işkencelerini yakınlaştıkça yiten sevgililerin bırak içimizde çoğalır ve ağlamak uyuruz böyle 5. beklenmeyen ölümleri anlatır dizelerim yorumsuz lambaları sönmüş bir gecede tek başıma uykusuz zamansız geçiyorum ivmeli korkulardan kabus kasabalardan yitik rüyalar topluyorum biliyorum, topladıkça küçülecek sokaklar küçüldükçe yangınlar çıkacak, biliyorum sisten bir n e f e s üreterek başlıyorum destanını anlatmaya ö l ü m c ü l geyiklerin eğer öyle olsaydı yazgısı dileklerin falcıların dediği gibi yaşansaydı olanlar çok daha çabuk bitecekti yalnızlığımız ve çocuklarımız ölmeye bile fırsat bulamayacaklardı oysa karanlık bir geceydi ve çok karışık ellerim ışıklı bir yağmur denizinde 6. bir rüyaydı belki de göğe dalışlarımız bir yalandı gökyüzünden atlıların geçişi kim görse sevinirdi yıldızların avuçlarımıza indiklerini ![]() 7. hani canın bir şey çeker de adını anamazsın bir yıldızı tutamazsın, bir denizi bulamaz ağlamaklı bakarsın kendi sesinin ardından yabancı bir elle silinir ağzından kelimelerin çocukları uykuda bastıran ölüm uykuyu sabahından alıkoyan hafakan açılmayan bir yarada durmayan bir damla kan ……… karanlık bir geceydi ve çok karışık ellerim ışıklı bir yağmur denizinde.. 8. senle bir şey toplanmaz bir şey bölünmez senle hiç bilmediğim bir nedenle kapanır kapıların ellerin gerçeğimdir düşlerime dokunan hüznü hayatımızdan ayıklayan hiç inanmadığım bir masaldır /geriye bir tortu bir hikaye bir inkar edilmiş acı kalır/ 9. sen bırakıp giderken bir kedi tırmalıyordu bakışlarımı gözlerine kaçamak dalışlarımı fırlatıyordu üstüme gökyüzleri ellenmemiş düşlerinle gel bir daha öyleyse gidişin gün batımı kadar inandırıcı olsun söyle Mayakovski nasıl yazılır şiir iki yürek bir gece nasıl azalır söyle /şimdi yeni bir güne başlamalı öyleyse/ ![]() 10. s a b a h g ü n e ş i n i öptüm sevgili kıpkırmızı bir alemi kucakladı heyulası rüyaların gözlerimin önünde z a m a n deli gömleği ve seslerin en korkuncu en derini tutup kaldıran yerden yere savuran bedenimi çocuk ayaklarında dirilen çarpık ayak sesleri kiliselerde savaş zilleri güvercinler aç ve serseri turuncuya vurdu başını mekan ceylanların kanadında yükseldi dünya akan suya can verildi s a b a h g ü n e ş i n i öptüm dünya delirdi ellerimde yedi uzak ülkenin yediveren gülleri güller ki kanamaktadır hala açtığı yerde dirilişin muştusu tanın ateşi başım dönüyor ey sabahın sevgilisi dizlerimde yer kalmadı bir içimlik hayata her şey sensin sen sevdan ve tan tanın ateşi 11. sen y o k san bulur muyum kendimi uzaklarında vatansız gecelerin sabahlarında soldurur muyum güllerimi /solmaya can atan o gülleri/ küçük bir kızın usulca toprağa düşüyordu koyu renkli gözleri 12. neydi acımasızca ölümü kurcalayan içimizde daima ve sadece ikiye katlıyordu sorular ikimizi ya gerçekten yaşamıştık ya da yaşadığımıza inandırmıştı her şey bizi en büyük yalnızlığımız en gereksiz olandı en gereksiz yanımız yanımızda olmayan ecele i d a m dendiğini kimdi o fısıldayan? nazlanıyordu akrep kendini sürüyordu yelkovan iki insan taşıyorduk içimizde içine sığamayan 13. o şarkı ne kadar koşsa yetişemeyecekti bize ve o çıvgın… o çıvgın ne kadar delirse o yer o gök o hayat ne denli unutulmak acıydı evet belli unutulur bir çoban el değmemiş dağlarda koyu gözlü küçük kız sabahlara dek ağlar da güldüremez gecenin görünmeyen yüzünü solar bir gül uyur bir böcek örümcek susar mağaralarda ![]() 14. küçük bir kasabanın kuytu karanlığında kırılırken oyuncak bebeklerimiz aşkı en baştan tanıyabiliriz bekle düşlerimle beslenen bir istekle kırmızı bir valize doldurdum yaşamayı ve yine de umut etme'yi koydum yanı başına oysa ben ne güzel ne sevdalı çocuktum yazdığım şiirlerde yoktu yerin dipleri haylaz bir rüzgarda kopunca uçurtmamın ipleri çiçeksizlikten kırıldı bir seramik bir vazo inadına konuştu şehrin son rahipleri sen en çok gitmeyi seviyordun kalmayı değil okundu efsun çalkandı toprak saçlarını savurarak uzaklaştı zamansız uykum ben esrarlı ben buruk bir hevesle y o k gibi oldum gözlerim hala gidişinin izinde karanlık bir geceydi ve çok karışık ellerim ışıklı bir yağmur denizinde ![]() [i][b]Ben acılar denizinde boğulmuşum İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını Bu ne karanlık, bu ne zindan gece böyle Bütün gemiler söndürmüş ışıklarını Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek Baksana; herkes içime dökmüş artıklarını Bu karanlık bitse artık, bir ay doğsa Bir deli rüzgar çıksa; alıp götürse Yılların içimde bıraktıklarını... [move] [/move]
|
|
|
|
#35 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Vazgeç Gönlüm Sözleri
Vazgeç gönlüm sen bu aşktan vazgeç gönlüm sen bu aşktan Sana kıymet verenmi var sana kıymet verenmi var Unut dertten zevk almayı unut dertten zevk almayı Seni ancak seven anlar seni ancak seven anlar Kapat çile kapısını girmesin o vefasızlar Dünya denen şu hanede elbet seni biri anlar Sen attın bu kör düğümü sen attın bu kör düğümü Çare sende bende değil çare sende bende değil Kör olsun şu aşkın gözü kör olsun şu aşkın gözü Hata bende sende değil hata bende sende değil Kapat çile kapısını girmesin o vefasızlar Dünya denen şu hanede elbet seni biri anlar
|
|
|
|
#39 | ||
|
|
![]()
Kimi bekliyorsunda bakarsın ardında Demezlermi adama sen bir gurursuzu sevmedinki güzelim ki gelsin ardından O asilce sevdi ve asilce gitti Yaptığını cekeceğinden kuşkunmu vardıda şimdi elem içinde ağlarsın Görünen köy misali varmı ki gerek klavuza Şimdi yerli yersiz ağlma vaktidir Çevrene ne yapacağım diye sorma vaktidir Alacağın cevabı ben söyleleyim güzelim ‘BİLMİYORUM’ diyecekler Kimin gücü yeterki zamanı geri çevirmeye Öyleyse sen sadece susmayı dene İlk gittiğin gibi Güçlü sansınlar seni bu beni daha mutlu eder Bir çaresizimi sevmişim dememem için Sen öyle olmasanda ve ben gitsemde sen güçlüymüş gibi yap Şimdi hoşça kal deme zamanı ama sen hoşça kalmayı bile hak etmiyorsun Sevmenin ve sevilmenin hakkını verebilenindir o Sana söylenecek son bir sözüm var Bu ömrü sevgiye hasret bir mecnun misali yaşaman dileğiyle | ||
|
|
|
|
|
#40 | ||
|
|
Kimi bekliyorsunda bakarsın ardında Demezlermi adama sen bir gurursuzu sevmedinki güzelim ki gelsin ardından O asilce sevdi ve asilce gitti Yaptığını cekeceğinden kuşkunmu vardıda şimdi elem içinde ağlarsın Görünen köy misali varmı ki gerek klavuza Şimdi yerli yersiz ağlma vaktidir Çevrene ne yapacağım diye sorma vaktidir Alacağın cevabı ben söyleleyim güzelim ‘BİLMİYORUM’ diyecekler Kimin gücü yeterki zamanı geri çevirmeye Öyleyse sen sadece susmayı dene İlk gittiğin gibi Güçlü sansınlar seni bu beni daha mutlu eder Bir çaresizimi sevmişim dememem için Sen öyle olmasanda ve ben gitsemde sen güçlüymüş gibi yap Şimdi hoşça kal deme zamanı ama sen hoşça kalmayı bile hak etmiyorsun Sevmenin ve sevilmenin hakkını verebilenindir o Sana söylenecek son bir sözüm var Bu ömrü sevgiye hasret bir mecnun misali yaşaman dileğiyle | ||
|
|
|