![]() |
| |||||||
| Kayıt ol | Albümler | Bloglar | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Radyo ve TV | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| RESİMLİ ŞİİRLER Resimlere şiirleri işlemeye ne dersiniz |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #11 (permalink) |
| | Çırpınır yüreğim,martı misali Karanlık geceler,yarin hayali Nereye baksam o,durur şemali Ömür geçip gitti,gülmedi yüzüm Anılar canlanır,fotoğraflarda Sesin yankılanır,hep duvarlarda Hayalin dolaşır,boş odalarda Ömür geçip gitti,gülmedi yüzüm Maziyi ararım,boş kadehlerde Yok oldu anılar,hor ellerimde İki damla yaş var,yar gözlerimde Ömür geçip gitti,gülmedi yüzüm Ağlasam duymazsın,gelmezsin geri Duydum unutmuşsun,çoktandır beni Yeni bir sevgili,öpmüş tenini Ömür geçip gitti,aladı gözüm Satırlara döktüm,şimdi aşkımı Şarkılara yazdım,bilki adını Kalbime hapsettim,duygularımı Ömür geçip gitti,gülmedi yüzüm Yağmur olup düştün,sıcak tenime Süzüldün gizliden,hücrelerime Esir ettin beni,hüzünlerime Ömür geçip gitti,gülmedi yüzüm Yalvardım tanrıya,dönersin diye Diz çöküp önünde,ağlarım yine Mahrum ettin beni,gülüşlerine Ömür geçip gitti,gülmedi yüzüm Hayata küstüm ben,yoruldum artık Yarin yüreğinden,kovuldum artık Azrail geldi yar,tanındım artık Ömür geçip gitti,ağladı gözüm. |
| |
| | #12 (permalink) |
| | Bir masal beklerken Beklenen masalın 'O' olduğuna inanmak Arayışlarına yoldaş Yüreğine yürek Bedenine beden bulmaktır, Sevmek... Bir ruhun, senin ruhunu anladığını duymak Bütünüyle, okşayarak Birinin düşünce ve davranışlarının Sana yöneldiğini görmek Bunun için çaba gösterdiğini hissetmektir, Sevmek... Sevmek, Sevilmek... Yaşamda yürüyecek yolun Biriyle gidilecek menzilin olması demek Hiç tanımadığın birini Yüreğine ortak etmektir, Sevmek... O 'nun yüreğinde taht kurmak sevilmek... Her şeye rağmen Tüm yalanlara, korkulara Vicdan hesaplarına Yaşamın tüm olumsuzluklarına rağmen Birbirine sarılmak Sarılmak ve, Güvenebildiğin arkadaşın, dostun olduğunu bilmek Yanında uyuyabilmek Uyurken sırtını dönebilmek Bunları hissettiğin tek kişi olduğunu düşünmek Ve itiraf edebilmektir, Sevmek... Sevmek, Sevilmek... Terkedilme ve acı çekme korkusundan başka Korkusuzca... Kıskanmak! Paylaşamayacağın için... Katlanmak, affetmek, belki de kıskanmamak! O 'nunla aşkı paylaştığın için... Direnmeden yüreğinin sesini dinlemek Durdurmaya kalkmadan hiçbir şeyi İçinde büyüyen özlemle Ateşe yürüyormuş gibi yürümektir, Sevmek... Varlığı bile yetmezken Hayaliyle yetinmek... Gün içinde akan yaşamda Hep O 'nu aramak Yokluğunu hissetmek Bir kez daha Bir kez daha sevdiğini anlamaktır, Sevmek... Yokluğunu hissedip, varlığını yaşayamadığında O 'ndan önce hiç yaşamamış gibi Hiç yalnız olmamış gibi kendini öksüz hissetmek Hayatın tadından vazgeçmek Yokluğunda tanıyamamak şehri Denizi, Şarkıları Ancak nefes alabilmektir, Sevmek... Paylaşmak yalnızlığı yürekten yüreğe Dizelere vurmak kendini Teselliyi şairin mısralarında aramaktır, Sevmek... - 'Kırık türkülerini söyler kalanlar, gidenlerin Ve aslında kalanların olur sonbahar' - Mutsuzluğa giden yol da olsa En mutlu yoldan geçiyorsa Zor günde, üzüntülerde Ağlayabilmek omuzunda O 'nunla dertleşebilmek Paylaşabilmek Ve yeniden onunla yaşamı sevmek Ve O 'nsuz yaşayamamak Nefes bile alamamaktır, Sevmek... Sevmek.. O 'nu sevmektir, Sevmek... İşine geldiği gibi değil İçinden geldiği gibi yaşamaktır, Sevmek... Sevmek neymiş, Sevilmek neymiş, Anlayabilmek... Ve böylece anlatabilmektir, Sevmek... Sevilmek... 'Biz İşte böyle sevdik, sevildik' diyebilmektir, Sevmek... Sevilmek... |
| |
| | #14 (permalink) |
| | Sev beni cananın olayım. İçimden aksın bütün ırmaklar. Senin kıyılarını kucaklayan kocaman bir derya olayım. Rüzgârlar savursun beni, yağmurların hepsi alnıma düşsün, taşların hepsi göğsüme düşsün. Senin ayaklarını öpen kocaman bir dağ olayım. Çöller savrulsun, dağlar aradan çekilsin, yokuşlar ve inişler bitsin ki yürüdüğün yollara toz olayım. Senin hasretinle yanar her yanım, bütün ufuklardan seni umarım. |
| |
| | #17 (permalink) |
| | Su bir bıçak gibi yalıyor sırtımı… Yaralar kaşınmaya başlayınca iyileşirdi hani… Masa başında dik otursa bile Hamal ruhunu hep taşeron yollara bırakan adamlar Koridorlarda iki büklüm Selamlama vaziyetinde gezerken, Bizim burada tek derdimiz ulusal sanılan kutularımızda Uysal haberler görmekti. Şehir girişlerinde tabelalara Artı bir yazacak kadar muzurduk… Su bir bıçak gibi bileniyor sırtımda… Yaralar tütün basınca iyileşirdi hani. Hiç sevinç gözyaşı dökmedi orada analar, Artık kimseye ıslak bir mektup gelmeyecek oradan… Ki oranın tek suçu, Elle çizilemeyecek kadar zor bir bayrağa sahip olmak… Su bir bıçak gibi yarıyor sırtımı… Yaralar kabuk bağlayınca iyileşirdi hani. Bir taşralı genç sevdalının En büyük bedduasıdır Yüreğine taş otursun, Ki hiçbir şiirinin baş harflerini Esmer güzelin adına adayamadan ölecek |
| |
| | #18 (permalink) |
| | Aşklarım vardır benim Ne beni ne de mavili hüzünler güzelini anlatır Bir yelkovan rüzgarıdır düşlerim Yaşanmayan bir masalda Güneşi hep yok olan acılarımla beni aldatır Görünen hep gece oldu gözlerimde yanan çocuğa Ölüp dirilen bedendim ben yalnızca Kaçtığım köşelerde birileri bekler Alırlar gözyaşlarımı Yeni doğmuş denizlere dökerler Gurbet yumakları ördüm ellerimde kalbine dair Bütün limanların dinlenen gemilerine doğru koştum Her vakit Patates ve soğuk içecek Ne de güzel giderdi aşklar sohbetinde Yazgıya yenilen büyük sevdalardık yalnızca Bittiği yerden geri döndü masallar Düşlerin ressamı hep mavileri arzular Boncuklar düşer merdivenlerden O hep boncukları kovalar Değişen zaman mıydı Yoksa içi boş değişgenler mi olduk Bütün aşklarım adına hoşçakal dünya Sen hüzünler güzeliydin Düşlerime mavilerle girip sonra kaybolan |
| |
| | #20 (permalink) |
| | Sen gidince anladım, sensiz olmak ne acı Seni sevince anladım, sevgin gönlümün tacı Ararım seni her yerde, ne bağ kaldı ne bağcı Sen sinemin lokmanı, gel kalbimin ilacı [Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için TıKlaYıN...] Bir Seni Özledim Bir De Sılayı Gurbet eli bize vatan eyleyen Derdi dert saymayıp hiç dinlemeyen Benimle ağlayıp benimle gülen Bir seni özledim bir de sılayı. Uykularım bölük bölük böldüren Acım dinmez parça parça dindiren Nasip olsun vatanımda can verem Bir seni özledim bir de sılayı. Ecel gelse baş ucuma dikilse Beni alıp uzaklara götürse Kapanmaz yaramı sarıp dindirse Bir seni özledim bir de sılayı. Sensiz ağlamanın bile tadı yok Ay yıldızın gölgesinde adım yok Gurbetten umudum ve de tadım yok Bir seni özledim, bir de sılayı Ben Seni Özlüyorum sabahları uyandığımda sen yoksun öğlen bir şekilde vakit geçiyor akşamları sensizliğe alışmaya çalışıyorum geceler,bende sonlanmamış seni tercüme ediyor ben seni özlüyorum rüyalar içinde rüyalar görüyorum hep sen varsın,rüyalarımın içinde senli rüyaları hayra yormayı bıraktım sensizliği tercüme ediyor yokluğun ben seni özlüyorum ![]() |
| |