UMuDuN DoĞDuĞu NoKTa
FoRuM PoRTaL AnA SaYFa R.Galerisi OYUN SALONU

Kimler online Bugünün mesajları
Geri git   UMuDuN DoĞDuĞu NoKTa >
MuHaBBeT, EĞLeNCe, DüZeYLi, SeViYeLi Ve CiDDi KoNuLaR
> ÖZEL GÜNLER..
Kayıt ol Albümler Yardım Üye Listesi Ajanda Radyo ve TV Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

ÖZEL GÜNLER.. Duygularımızı paylaşalım

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-02-2008, 19:03   #1 (permalink)
NaZaR
:gül Yarin Regaip kandili

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Üç aylar ve kandiller, giderek yalnızlaşan, maddi imkanı artmasına rağmen ruhi yönelişlerini yitiren günümüz insanı için bir diriliş fırsatıdır'' dedi.
Bardakoğlu, yarın gece kutlanacak Regaib Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu zaman dilimini fırsat bilerek çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterilmesi çağrısında bulundu. Regaib Kandili'nin ''huzur ve maneviyat mevsimi olarak isimlendirilen üç aylara'' girildiğinin müjdecisi olduğunu belirten Bardakoğlu,
üç ayların Recep ayı ile başlayıp Şaban ayı ile devam ettiğini, Ramazan ayı ile noktalandığını anımsattı. Bardakoğlu, şöyle devam etti:
''Zira bu günlerde kalpler aynı duygu etrafında birleşip çarpar, eller aynı düşüncelerle semaya açılır, gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzülürken, dillerden dua ve tespihler aynı aşkla dökülür. Ayrıca bu aylar, durup düşünmenin, geçip giden zamanın değerini idrak etmenin ve daha iyi değerlendirmenin çaba ve imkanlarını sunmaktadır bizlere. Günlük hayatın koşuşturması ve yoğun temposu içinde insan, zaman zaman gönül alemine nazar kılma ve içe doğru bir yönelişi yaşama ihtiyacı duymaktadır. İşte bu
mübarek gün ve geceler böyle bir deruni muhasebeye de vesile olurlar.''
Bardakoğlu, üç ayların ve kandillerin giderek yalnızlaşan, maddi imkanı artmasına rağmen ruhi yönelişlerini yitiren günümüz insanı için bir diriliş fırsatı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Dini hayata olumlu anlamda yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandıracak olan bu mübarek ay ve geceler, Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmakta, yanlış ve kusurlarımızdan dönmemize vesile olmaktadır.''
İnsanın bir taraftan saygın, üstün hasletlerle donatıldığını, diğer taraftan da pek çok zaaf ve kusuru bulunduğunu belirten Bardakoğlu, madde ve mana arasındaki dengenin madde lehine bozulduğuna, dünyevileşen insani ilişkilerin ve değer ölçütlerinin herkesi olumsuz yönde etkilediğine dikkati çekti. İnsanın ruhunu derin kırılmalardan ve acılardan koruyabilmek için manen yükselirken öz eleştiriye her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Bardakoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:
''Bu mübarek gün ve gecelerde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp, yüce dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki
meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ve yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın Regaib Kandili'ni ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.'

Şimdiden mubarek Regaip Kandilinizi kutlarım...

View NaZaRüyenin resim albümleri NaZaR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
NaZaR İsimli üyenin mesajına4 üyemiz teşekkür etmiştir:
SaNaLDA1NuMaRa
gül35 (07-02-2008), Haram geceler (07-03-2008), ORYoDa (07-03-2008), YORGUN YÜREK (07-03-2008)
Alt 07-02-2008, 22:51   #2 (permalink)
gül35
Standart Cevap: Yarin Regaip kandili

<------- gül35 'in İmzası-------->
GİDEN GİDER GİTTİĞİ ANDA BİTER
BEN GİDENİ DEĞİL
GİDEN BENİ KAYBEDER....
View gül35üyenin resim albümleri gül35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
gül35 İsimli üyenin mesajına2 üyemiz teşekkür etmiştir:
SaNaLDA1NuMaRa
Haram geceler (07-03-2008), YORGUN YÜREK (07-03-2008)
Alt 07-03-2008, 13:19   #3 (permalink)
Gece_perisi

hayırlı kandiler ...

<------- Gece_perisi 'in İmzası-------->

Zenginim deme,bir kıvılcım yeter,
Güzelim deme,bir sivilce yeter."

View Gece_perisiüyenin resim albümleri Gece_perisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gece_perisi İsimli üyenin mesajına2 üyemiz teşekkür etmiştir:
SaNaLDA1NuMaRa
Haram geceler (07-03-2008), YORGUN YÜREK (07-03-2008)
Alt 07-03-2008, 13:28   #4 (permalink)
YORGUN YÜREK

kandiliniz mübarek olsun
mevlam nice kandillere huzur ve mutluluk içinde kavuştursun inşallah

<------- YORGUN YÜREK 'in İmzası-------->
Cesaret ister karşımda durupta sevilmek..
tokat yemiş gibi olursun sevgimden..
mutlu olmasınıda bilmem mesela..
acılardır benim yoldaşım...
ve yoldaşım yol ile benim aramda kalır çoğu defa...
....ruhsuz ile aynı cümlede geçer adım..
konuşursam mutluluğunu alırım..

Gün gelirde merak edersen içerde yaşanılanları
Boşuna bakma paspasın altına.
Anahtar orda degil;
anahtarı güneşe aşık olan bir yıldıza verdim

Tanımadan sevmenin yalan oldugunu görsün diye..

© şafak!!!
View YORGUN YÜREKüyenin resim albümleri YORGUN YÜREK isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
YORGUN YÜREK İsimli üyenin bu mesajına teşekkür edenler:
SaNaLDA1NuMaRa
Haram geceler (07-03-2008)
Alt 07-03-2008, 15:46   #5 (permalink)
YORGUN YÜREK

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandiliniz mübarek olsun.

<------- YORGUN YÜREK 'in İmzası-------->
Cesaret ister karşımda durupta sevilmek..
tokat yemiş gibi olursun sevgimden..
mutlu olmasınıda bilmem mesela..
acılardır benim yoldaşım...
ve yoldaşım yol ile benim aramda kalır çoğu defa...
....ruhsuz ile aynı cümlede geçer adım..
konuşursam mutluluğunu alırım..

Gün gelirde merak edersen içerde yaşanılanları
Boşuna bakma paspasın altına.
Anahtar orda degil;
anahtarı güneşe aşık olan bir yıldıza verdim

Tanımadan sevmenin yalan oldugunu görsün diye..

© şafak!!!
View YORGUN YÜREKüyenin resim albümleri YORGUN YÜREK isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
YORGUN YÜREK İsimli üyenin bu mesajına teşekkür edenler:
SaNaLDA1NuMaRa
Haram geceler (07-03-2008)
Alt 07-03-2008, 18:56   #6 (permalink)
Haram geceler

Bu gece, yalvarış ve yakarışların Yüce Mevla´ya sunulduğu ve O´nun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesidir...Hepimizin dualaranın kabul oması dileğiyle...
Regaib kandiliniz mübarek olsun...

<------- Haram geceler 'in İmzası-------->
ѕєη уüяєğιмι ιѕтιℓα є∂єη
єη özєℓ ιşgαℓιѕιη ∂üşüη¢єℓєяιмιη...

View Haram gecelerüyenin resim albümleri Haram geceler isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Haram geceler İsimli üyenin bu mesajına teşekkür edenler:
SaNaLDA1NuMaRa
ORYoDa (07-03-2008)
Alt 07-03-2008, 19:10   #7 (permalink)
ORYoDa

cok teşekkürler ınsallah allah butun ıslam dunyasının dualarını kaub eder regaib kandiliniz mübarek olsun

<------- ORYoDa 'in İmzası-------->
akan göz yaslarima seni kattim hos koksun diye
dalimda diken gibi battin yuregime
ama ne bir damla kanim akti nede canim acidi ...

youtube yi izlemenin yolu burda buyrun
[Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için TıKlaYıN...]
View ORYoDaüyenin resim albümleri ORYoDa isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Bookmarks

Etiketler
kandil , kandili , regaip , yarin

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil