![]() |
|
|||||||
ORHAN GENCEBAY icinde Bİr Damla Mutluluk konusu , Ziyankar ·Öyle Bir Aşk ·Doğan Bir Pişman ·Seveceksin ·Sen de Seversin ·Bir Damla Mutluluk ·Bilmez İnsan Kadrini ·Gitme ·Bırakında Yaşayalım ·Bağlama Solo...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#2 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Ziyankar
Harcadim ömrümü hep senin için Sevilmek bir hayal, sevmemek ziyan Ettigim duadan ümide kadar Döktügüm gözyasim, nefretim ziyan Yaradan dog demis, ben de dogmusum Bir gönle gir demis, seni bulmusum Ne yazik, sayende sefil olmusum Ibret-i alemi, görmemek ziyan Ömrümden çaldigin zamana yazik Ugrunda verdigim son nefes ziyan Bilirim bu dünya sensiz yasanmaz Sensiz, bir dert ile güne baslanmaz Sen de bil kahrina bu can dayanmaz Yasamak çok güzel, seninle ziyan Al beni vur yere, parça parça et Istersen sen beni, istersen kahret Bu mudur sevene verdigin kiymet Sevmenin böylesi ölmekten ziyan
|
|
|
|
#3 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
ÖYLE BİR AŞK
Öyle bir aşk, aşk isterim ki; hiç yaşanmamış olsun Öyle bir söz, söyleyeyim ki; hiç söylenmemiş olsun Öyle bir dert çekeyim ki; çekilmemiş olsun Ve öyle bir yaşam ki; bu herkese örnek olsun Gönlüm ancak böyle susar, Sensiz yarım kaldı arzular, Nasır tutmuş bütün duygular, Sensiz nasıl geçti koskoca yıllar? Gönlüm ancak senle susar, Tamamlanır yarım arzular, Sen bu aşkın kıblesi oldun, Sana dua eder açılan kollar... Arzular, duygular bir tek seninle susar!.. Her şeyde sen, her anımda sen; her yer seninle dolu Senle başlar, seninle biter; çizdiğin kader yolu Sende aşkın yaşanmamış nice hasretleri var Seni öyle sevmişim ki; kıskandırdım Mecnunu Arzular duygular bir tek seninle susar Arzular duygular bir tek seninle susar
|
|
|
|
#4 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Dogan bir pisman
Dogan bir pisman dogmayan iki Dogustan felekle düsman olmusum sanki Herkeste bir kalb aska susamis Sevenlerin bir pisman ise sevmeyen iki Bu ne asktir yarabbim öldürdü beni Ne kendisi güldü nede güldürdü beni Dertlerim dermansizdir yaram cok derin Ermisim zirvesine bitmez kederim Caresizim, cilvesi bu bana kaderin Icen bir pisman icmeyen iki Hepimiz dogustan dertle sarhosuz sanki Sarhosudan beter sevenin hali Her kadehde bir mecnunum keremim sanki
|
|
|
|
#5 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Seveceksin
Bir kapidan gireceksin Neler neler göreceksin Her cileye gögüs gerip Hayat budur diyeceksin Gün gelecek isyan edip Niye dogdum diyeceksin Gün gelecek isyanina Kahkahayla güleckesin Seveceksin seveceksin Cok seveceksin Aglamak var gülmek var Sevilmek var sevmek var Ne arasan var bu dünyada Dertler varsa mutluluk var Aldanmak var kanmak var Aldatmak var yanmak var Ne arasan var bu dünyada Ne dert varsa caresi var Bazen dertden zevk alacak Bazen asktan kacakasain Bazen bosa gecen güne Pisman olup yanacaksin Gün gelcek bir günaha Köle olup kanacaksin Gün gelecek günahinda Tek teselli bulacaksin Mutlu oldum sanacaksin Sanacaksin
|
|
|
|
#6 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Sende seversin
Gectigim bu yoldan sende gecersin Cektigim bu derdi sende cekersin Sevmem deme sakin sende seversin Mutluluga benim gibi hasret cekersin Seven benim sevilen sen askimi bilsen Merhamet ederdin halimi görsen Nesemde sen derdimde sen Feryat eden gönlüm sana senin icin Belki insafa gelirdin ask nedir bilsen Bu gönül sanki bir dert meyhanesi Hasretin kokuyor her bir kösesi Seveme dersen kalmaz ömrün nesesi Sende vurma zaten vurmus felek sinlesi
|
|
|
|
#7 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
BİR DAMLA MUTLULUK
Ecel baş ucumda Sen yoksun yanımda Hani bizim aşkımız Hani bizim sözümüz Böyle mi olacakı Sevenin sevdiğini Öldürürken gördün mü Seni sevip de ölmek Sevgini bilmemek Beni mi bulacaktı böyle mi olacaktı Bir damla mutluluk yaşatırdı beni Gönül pınarından verebilseydin eğer Yaşayabilseydin eğer Bir yudum mutluluk bir mucize idi Yaralı gönlüme tadabilseydim eğer İçebilseydim eğer Hani sen bir kaderin değişmez yazısıydın Çizdiğin kader yolu böyle mi olacaktı Sen yıktın sevgilim sen virane ettin Gittin de ne oldu eyvah yazık ettin Ben bir tecrübeyi aşkta kazanırken Sen bir sevgili bir gönlü kaybettin Sevenini kaybettin Hani sen bir kaderin değişmez yazısıydın Çizdiğin kader yolu böyle mi olacaktı Beni mi bulacaktı senden mi olacaktı
|
|
|
|
#8 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Bilmez insan kadrini
Bilmez insan kadrini kendi insan olmayan Ömür gelir gecermi bir ... dolmadan Bana ondan hatira yalniz gönlümde kalan Yasarim sessiz sessiz kalbimde dolu hicran Söylemisti bir cok söz megerse hepsi yalan Benim bir gülüm vardi soldurmadan koklardim Verdigin hatirayi hep kalbimde saklardim O beni unutsada ben onu unutmadim
|
|
|
|
#9 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Gitme
Gitme gitme darilip gitme Gitme gitme gücenip gitme Gelisin yasamak kadar güzel bana Gidisin ecel sanki Bu gönül ikimizede yeter sakin beni senden etme Ömrümce beklerim neden gelen sen olunca Her derde gülerim veren sen olunca Dünya her gülüsünle yeniden dogacakti Gelen sen seven sen olunca En kötü günümüz böyle olsun Saril bana sevgilim Kader bizden yana artik güven ola Gül sevgilim Sorma sorma maziyi sorma Sorma sorma maziyi sorma Farzet yeniden dogmusum senin ile Askin can verdi bana Senden önce yasamadim diye düsün Bana maziyi sorma
|
|
|
|
#10 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Birakinda yasayalim
Ayriligin böylesi görülmüs birsey degil Bu askin izdirabi cekilecek dert degil Bir toz gibi savrulduk hepimiz bir kenara Hasret dolu gözlerim simdi döndü pinara Kabahat kimde idi kaderdemi bizdemi Derde boyun egmeyip yasamamka eldemi Aci cekmeyen insan yasamayi bilmezmis Sevmek yoktur diyneler birgün boyun egermis Birakinda yasayalim hasretiz yasamaya biz Ne macera ne bir heves dünyadaki seferimiz Birakinda yasayalim hasretiz yasamaya biz Ne macera ne bir heves dile düsen bu sevgimiz Dogduysak ölmekte var herseyin bir sirasi Anladimki bu dünya ayriliklar dünyasi Dogduk isteyerekmi ölürsek bilerekmi Gideriz agir hedefi görerekmi Dert bir defa geldimi kovulsada gitmiyor Hergün isyan etmekle ayriliklar bitmiyor Aci cekmeyen insan yasamayi bilmezmis Sevmek yoktur diyenler birgün boyun egermis
|
|