![]() |
|
|||||||
ORHAN GENCEBAY icinde Orhan GENCEBAY konusu , aranjör, müzik yapımcısı, müzik direktörü. Eski soyadı Kencebay olan sanatçı, Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... yılında Gencebay soyadını almıştır. Konu başlıkları Yaşamı [ Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
aranjör, müzik yapımcısı, müzik direktörü.
Eski soyadı Kencebay olan sanatçı, Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... yılında Gencebay soyadını almıştır.Konu başlıkları Yaşamı [ Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ]Müziğe 6 yaşında klasik batı müzikçi Emin Tarakçı Hoca'dan keman ve mandolin dersleri alarak başladı. 7 yaşında bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. 10 yaşında ilk beste çalışması olan Kara Kaşlı Esmerdi Kim Bilir Kimi Sevdi isimli eseri yaptı. 13 yaşında Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ve tambur eğitimi almaya başladı. Ortaokul ve lise yıllarında Samsun,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... veLinkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... musiki cemiyetlerinde yaylı tambur, THM cemiyetlerinde ise bağlama çaldı. Samsun ve İstanbul'da halk evlerinin kuruculuğunu yaptı. Kendi açtığı müzik dershanelerinde öğretmenlik yaptı.İlk profosyonel bestesi Ruhumda Titreyen Sonsuz Bir Alevsin'i 14 yaşında yaptı. 16 yaşından itibaren Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... veLinkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... müziği ile ilgilenmeye başladı, batı nefesli sazlardan oluşan orkestralarda tenor sax çalarak görev yaptı. Istanbul'a gelerekLinkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... sınavlarına girdi ve kazandı. İcra heyetinde 4 yıl görev yaptıktan sonra konservatuardan ayrıldı. Vatani görevini bahriyeli olarak sürdürdüğü yıllarda bandoda saksafon çalmaya devam etti.20 yaşında Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... Ankara, 22 yaşında TRT İstanbul radyosu sınavlarına girdi. Ankara radyosundan İstanbul radyosuna geçerek 10 ay çalıştı, kendi isteği ile ayrıldı.Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... 'da Türkiye çapında yapılan bağlama çalma yarışmasındaLinkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... veLinkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ile birlikte derece aldı.Arif Sağ ile birlikte 1966- Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... arası dönemdeLinkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... gibi birçok sanatçıya bağlama çaldı. Bu dönem içinde Kızılırmak Karakoyun, Ana, Kuyu gibi Türk filmlerinin müzik direktörlüğünü yaptı. İstanbul'daki halk evlerindeLinkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... gibi sanatçılarla sık sık bir araya gelip müzik yaparak gelecekte kendi ortaya koyacağı müziksel sentezin ilk meyvelerini verdi. Ağlıyorum Yana Yana, Gönül bağları, Yıldız Akşamdan Doğarsın, Neredesin Leylâ'm gibi türkü plakları çıkardı. Sevemedim Karagözlüm, Sabır Taşı, Koca Dünya gibi besteleri çeşitli sanatçılar tarafından okunmaya, sanat dünyasında adı besteci ve bağlama virtüözü olarak duyulmaya başlandı.Türkü plâklarından sonra, Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... yılında ilk serbest çalışmalar plâğı Sensiz Bahar Geçmiyor/Başa Gelen Çekilirmiş'i çıkardı. Bundan sonra Topkapı Plak ve İstanbul Plak'tan seri olarak plaklar çıkarmaya devam etti.Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... yılında çıkardığı Bir Teselli Ver/Yorgun Gözler 45'liği ile Türkiye çapında ün yaptı. Bestekâr ve enstrümanist kimliğinin yanı sıra, yorumcu kimliği ile ön plana çıkmaya başladı. Ben Eski Halimle Daha Mesuttum, Hor Görme Garibi, Severek Ayrılalım, Ümit Şarkısı, Sevenler Mesut Olmaz gibi plaklara imza attı.Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... yılında Yaşar Kekeva ile birlikte Kervan Plak şirketini kurdu, şirketin yöneticisi oldu. Kervan Plak, Türkiye'nin ilk yerli sermayeli plak şirketiydi. BünyesineLinkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ,Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... gibi starları alan Kervan Plak, dönemin plak piyasasının en güçlü şirketlerinden biri oldu.Orhan Gencebay, bugüne kadar 36 sinema filminde başrol oynadı, 90'a yakın filmde müzik direktörlüğü yaptı. 1000'den fazla bestesi bulunan Orhan Gencebay, bunların 400'e yakınını kendisi seslendirdi. Orhan Gencebay'ın yaptığı çalışmalara TRT denetleme kurulunca arabesk dendiyse de, Orhan Gencebay bu değerlendirmeyi "yanlıştır ve eksiktir" diyerek kabul etmedi. Yasal olarak 60 milyon civarı plak ve kaset tirajı olan Orhan Gencebay'ın, korsan üretimlerin yasal üretimlerden 2 kat fazla olduğu düşünülürse, yasal olmayan üretimlerle birlikte 200 milyon civarı tirajı olduğu tahmin ediliyor. Bu da, dünyanın sayılı tiraj rakamlarındandır. Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... grubunun da eski solisti olan ses sanatçısı Azize Gencebay'dan boşanan Orhan Gencebay'ınLinkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ile 30 yılı aşkın bir süredir resmî birlikteliği devam etmektedir. Oğlu Altan Gencebay halen Kervan Plak prodüktörlüğünü yürütmektedir.Albümleri [ Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ]Kaset&CD: Harika
|
|
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
|
|
|
|
#2 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Taş Plâk/78'lik:
Columbia
Columbia
Topkapı Plak
İstanbul Plak
Almış olduğu ödüllerden bazıları [ Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ]Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... Orhan Gencebay
Linkleri kayıtlı üyelerimiz görebilir. Kayıt olmak için Tıklayın... ]
|
|
|
|
#3 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Acı Gözyaşlarım Sözleri
Acı gözyaşlarımı silecek sevgilim yok Benim bu derdlerimi ah Bilecek sevgilim yok Ömür boyu çekerim yar uğruna cefayı Bu çektiğim cefayı bilecek sevgilim yok Benim bu derdlerimi bilecek sevgilim yok Bir gün olsun bahtıma gülecek sevgilim yok Beklerim yollarını gelecek gelecek sevgilim yok Açmışım kollarımı saracak sevgilim yok Bir gün olsun yüzüme gülecek sevgilim yok Ömür boyu çekerim yar uğruna cefayı Bu çektiğim cefayı bilecek sevgilim yok
|
|
|
|
#4 | ||
|
Misafir
|
paylaşımın için teşekkürler
gerçekten unutulmaz eserleri olan bir sanatçımız kendisi üzerinden yılarda geçse hala zevkle dinleyebildiğimiz şarkıları var. bir görüşte aşık oldum sana delice bekliyorum gelmiyorsun bana bir gece .... diye bir şarkısı vardı çok severek dinlediğim | ||
|
|
|
#7 | ||
![]()
|
Severek Ayrilalim Biraktim kaderime Askimizin sonunu Aradim bulamadim Mutlulugun yolunu Yoruldum kosa kosa Her ümidin pesinden Kirildi ümitlerim Bu sonsuz bekleyisten Birak artik kaderimle Kendi halime beni Vazgeçelim bu sevgiden Unutalim her seyi Severek ayrilalim Aska hasret kalalim Eger mutlu olursak Yeniden barisalim Sevmemistim kimseyi Seni sevdigim kadar Çekmemistim kimseden Senden çektigim kadar Olur mu sevgi diye Izdiraba sarilmak Bu yol mutluluk yolu Tek çaremiz ayrilmak Yil; 1969 | ||
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
tesekkur ederım
hayatımda anlam tasıyan ve sozlerını buyuk bır dıkkatle yuttugum eserlerı var orhan gencebayın vazgecemeyecegım sanatcıların en usttu bır cok bestesını ezbere bılırım pıyasada bulunmayanlar dahıl bugune kadar cıkardıgı tum albumler mevcut hatta hatta 45 lıklerı bıle var
|
|