![]() |
|
|||||||
| Meçhul Şiirler Yazarını bilmediğiniz şiirler |
Meçhul Şiirler icinde SeNi Sevdim BeN.... konusu , Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün Issızlaştı hayat sanki Sanki, sabahı eksik şiirlerimin. Sanki, gecesi hep kanayan bir yara Ve ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
![]()
|
Bir tek şeyi unutma!
Seni sevdim ben. Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün Issızlaştı hayat sanki Sanki, sabahı eksik şiirlerimin. Sanki, gecesi hep kanayan bir yara Ve sanki, artık hep kanayacak... Ağlanacak bir aşkın kıyısına vurduysa gözlerim Çare yok, ağlayacak. Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Kapıları kendime ben açamadım Ya da yanlış saatlerde bekledim gelmeni Düşünüyorum da sen gideli ne çok yalnızım.. Sarmaşık aşkın sarısında kaldım, sarılamadım. Savunamadım seni kimselere Anlatamadım seni kimselere Kimsesiz kaldım,En çok da sensiz... Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben.. Sana uyumak,Sana uyanmaktı hayat. Sıratını geçtim yaşarken korkmadan Korkumu geçtim cesaretle, ihanetle Berduş bir yalan masumiyeti öptüm bile bile Tek sen gitme diye Sonbahar oldum yaprak yaprak Ağaç oldum köklerimi unutarak Tesellisiz bir geceye fırlatıldım Kalbimi dar kafese kapatarak İçimdeki bir kanarya Hiç susmadan ağlayacak Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yakamozlarında yıkadım sevdamı çırılçıplak Seni sevdiğimi bağırdım mehtabına Beyazında akladım bulutunun Mavi mavi sevdim seni içim kan ağlayarak Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağlayarak.... ...alıntı....
![]() ayrılığın resmini çizdim sarı odalara yüreğimi soğuttum zemheri ayazında. sonra uzun uzun rüzgarın gülüşünü seyerettim çaresizce ve gecenin en koyulaştığı yerde ölümü kucakladım masmavi yüreğimle senin için | ||
|
|
|
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
|
|
#2 | ||
![]()
|
yaralıyım
bakışlarımda yavrusu vurulmuş bir ceylan inliyor suların kesildiği yerdeyim rüzgarın acı kestiği yerde yüreğine tutunduğum bunu bilmiyor. dalları tutuşmuş bir ormanda sevgilime yazdığım bütün dizeleri yakıyorum şimdi bütün umutları terkediyorum bir bahardan ödünç aldığım gençliğim yarım kalmış bir şiir değil miydi zaten? ve kanayan bir kalem değil miydi kalbim? bırak ömrümün bütün dallarını silkelesin hayat
![]() ayrılığın resmini çizdim sarı odalara yüreğimi soğuttum zemheri ayazında. sonra uzun uzun rüzgarın gülüşünü seyerettim çaresizce ve gecenin en koyulaştığı yerde ölümü kucakladım masmavi yüreğimle senin için | ||
|
|
|
|
|
#3 | ||
![]()
|
Her gece kan-ter içinde uyanıyorsam eğer
hasretin ateş olup giriyorsa koynuma seni düşünüp özlüyorsam, uyuyamıyorsam ıslanıyorsa kirpiklerim seni her andığımda her düşündüğümde hızla çarpıyorsa kalbim sensiz bir kez olsun gülmüyorsam bu şehirde savruluyorsam sokak sokak ürperiyorsam yaprak yaprak esip geçen rüzgarlara sor beni Hasret ateşleri yağıyorsa üzerime her gece kül ateş, ateş alev, alev kor olup yakıyorsa kahroluyorsa kalbim seni her andığımda ve tanımıyorsa hiç bir kural kaçmak istedikçe sana dönüyorsam yine ölüyorsam aşkından her gün dirhem dirhem ateş - alev sevdalara sor beni Seninle gözgöze her geldiğimde ben lal olmuş bülbül, sen gül oluyorsan düğümleniyorsa boğazım çıkmıyorsa sesim, daralıyorsa nefesim konuşamıyorsam tek bir kelime depremsi bir titreme başlıyorsa bedenimde ve çözülüveriyorsa dizlerimin bağı deli - divane gönlüme sor beni Kirpiklerimden süzülen damlalar islatıyorsa yüreğimi her gece hep bulutlarda saklıyorsam gözlerini içime düşüyorsan tane tane her yağmur yağıdığında kirpiklerimin kıyısında martı olup uçuyorsan sesinden başka ses duymuyorsa kulaklarım susuyorsa denizler seni düşündüğümde gelip seriliyorsan kıyılarıma sular gibi gelip sokuluyorsan uykularıma gelip sokuluyorsan rüyalarıma sensiz geçen gecelere sor beni Damarlarımda aşk olup dolaşıyorsan şiir olup doluyorsan kulaklarıma mavi bir coşku oluyorsan bedenimde aşkça çıkıp ırmaklarla dertleşiyorsam her gece ay gibi akıyorsan yüreğime beyaz tüller içinde yalnız yıldızlarla paylaşıyorsam seni sevdiğimi sana anlatamıyorsam bir kır çiçeği hüzün saçıyorsa gözlerime su olup akıyorsam, ateş olup yakıyorsam ve beceremiyorsam sensiz yaşamayı ve ölmeyi şu seni ölümüne seven yüreğime sor beni ::alnt::
|
|
|
|
|
#5 | ||
![]()
|
Biliyor musun...
sana alışmaktan korkuyorum... korkuyorum gözlerine bakmaktan, alışırım yıldızları seyretmeye, diye... Korkuyorum sana alışmaktan gözbebeğim... Sesini duysam, biliyorum ki silinecek evrendeki tüm sesler, susacak tüm kainat... Korkuyorum bir tanem, korkuyorum... Ya gelişin, gelirsen, gelişine alışırsam... gittiğin her an, yeniden bana geleceğini bilerek... alışmaktan korkuyorum sana... Uzaktan gördüğüm her gölgeyi sana benzetmekten... her ninnide senden bir şeyler bulmaktan... kar tanelerinin yüzüme dokunuşunda seni bulmaktan korkuyorum... tan yerinin ağarışında kapımı çalanın sen olmasından... gün batımında yangın yerine dönen ufkun, seni bana getirmesine alışmaktan korkuyorum... Sakın bana seni seviyorum Mühür Gözlüm, deme... Mühür Gözlüm demene alışmaktan korkuyorum... Salıncakta sallama beni, yaramaz bir çocuğun dileklerini gerçekleştirircesine... dayanamaz yüreğim, kopar tel tel, alışırım sana sonra... pamuk şekerini severim ben, bu kadar sevgi dolu olma, korkarım sana alışmaktan, kaçarım uzaklara... biliyor musun, elma şekerini de çok severim ben... elime tutuşturma elma şekeri, gözyaşlarımı silerek... ya sen yokken kim silecek gözyaşlarımı... kim avutacak yüreğimdeki çocuğu... Korkuyorum, gönül sözlüm, korkuyorum sana alışmaktan... karanlıktan da korkarım ben, çocuklar gibi, belli etmesem de... bir çocuk yaşar içimde, dalgalarla danseden... tebessüm ederek seyretme beni, düşlerimde... ya alışırsam bu kadar sevilip, sahiplenilmeye... Korkuyorum işte, korkuyorum sana alışmaktan... bak yağmur nasıl da vuruyor camlara, isyan edercesine sensizliğe... hani tahter*******liden düştüğümde nasıl da ağlamıştım, gözyaşlarımı silip, ağlama Mühür Gözlüm demiştin ya... sahiplenmiştin, kadınım demiştin... Korkuyorum, korkuyorum anlasana... sakın gerçeğe dönüşme olur mu... hep düşlerimde kal, ya alışırsam sana, ya gidersen bir gün... böylesine sevilmek ne güzel olurdu kim bilir... KORKUYORUM SANA ALIŞMAKTAN... biliyorum şimdi diyorsun ki... KORKARAK SEVİLİR Mİ... Haklısın!!!
|
|
|
|
|
#6 | ||
![]()
|
Bahar çiçek vermiş dallara,
güneş sırtını Ankara'ya ve ben yüzlerce adım attım bu kentin sokaklarında. Tüm kaldırım taşları aklımda ve bulamadığım adınla... Özlem şarkıları ezberledim ve bağıra bağıra söyledim, duyuramadım sesimi yada duymak istemedin. Çalan her telefonun sesini, ACABA? Diyerek, yüreğimin deli atışlarıyla açtım. Her defasında aynı hayal kırıklığını yaşadım. Senin numaralarına giden parmaklarımı kırdım. Arayamadım... Umutsuzluğu umuda ekledim. Gelirlere kurdum kendimi; ne kadar hüzün yağsa da bu kente.. Ağlamadım... Göz yaşlarım yalnızlığım için akmamalıydı, onlar sana özel olmalıydı. Bir gün karşıma geçip, beni kollarının arasına alacağında akacaklardı ve senin getirdiğin sevinçle, gözyaşı olacaklardı... Gel sevdiğim; daha fazla bekletme beni... Saracaksa Azraillin kolları seni, bedenini benim kollarıma bırak, seni içime alayım... Beraber özleyelim güneşin doğduğu dağın arkasında ki nehrin sesini, beraber büyütelim ellerimizde kardelenleri.... ...ve gel sevdiğim GEL ARTIK....
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
![]() Hiç kalbin ağrıdı mı sebepsizce, Hiç için titredi mi sıcak yaz geceleri, Dolunaya baktığında hissettin mi hiç Yapayalnız derin bir karanlıkta olduğunu, Ve acı bir şekilde farkına vardın mı, Kalabalık içinde sessizce dolaştığını… Düşündüğün şeyi bilmeden uzaklara takılır gözlerin; Ellerin bilmediğin elleri tutar sanki, Tuttuğun el sana huzur verir de; Sen o huzurla bir türlü rahatlayamazsın… Boğazında kelimeler düğümlenir, yutkunursun; Bakışların buğulanır, gözlerini kısarsın, Tek damla düşmesin diye çabalarsın; Bilirsin ilk düşen damla habercisidir; sağanakların, Bilirsin sağanakların ardından körelir; duyguların, Bilirsin ki içindeki yangınlar büyür sağanaklarda… Sen bilirsin ama kalbin bilmez bunları, Yaşadıkça yaşar sevdalar kalbinde, Büyüdükçe büyür kalbin, her sevdayı saklar içinde, Gün gelir sığmaz olur kalbin göğsüne, Taşıyamaz olur bedenini, artık yorulur… Duyguların ağır gelir; ezilirsin Bir gün açıklanmamış duygularınla köşende, Teslim olursun ölüme, Sessizce…
|
|
|
|
#8 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Ben İki Kişilik Yaşıyorum Ben iki kişilik yaşıyorum, sen bilmiyorsun... İki kişilik uyuyorum, iki kişilik uyanıyorum... İki kişilik hazırlıyorum kahvaltıyı... Gözlerimi kapatıp, ellerimi yüzünde gezdirmek, önce ellerime ezberletmek seni... Seninle seyretmek yıldızları... Seninle aramak düşlerimdeki o uzak, keşfedilmemiş yeri... Pembe mercan kayalıklarını,kırmızı balıkları, sarı yosunların sardığı cam şeffaflığındaki deniz taşlarını, denizkızlarını... Bir ucu bendeki gökkuşağının, diğer ucundaki o hazineyi... Yüreğinde bir avuç toprak bulabilmek oralardan... Mucizelerinle silerken belleğimden korkularımı, yepyeni düşler kurmak seninle... Seninle yıkmak bütün duvarları... Seninle açmak buz gibi demir kapıları... Güçsüz, savunmasız ve alabildiğince çocuk olmak seninle... Sen konuşurken dinlemek saatlerce ve öpücükten virgüller kondurmak, yarım nefeslik duraklar vermek kelimelerinin arasına... Derin uykulardayken seyretmek seni ve yüzünde gördüğüm o çocuk masumuyetine yüzümü sürmek... Seninle beklemek göçmen kuşları... Geldiklerinde seninle sevinmek ve seninle hüzünlenmek giderlerken... Seninle kaybolmak bilmediğimiz bir şehirde... Güzel bir kış şarkısını yeniden söylemek seninle... Bütün tik-tak lardan uzak, dünya zamanının çok ötesinde bilinmeyen zamanları keşfetmek seninle... Vücut dilinin kurduğu her cümlenin tek öznesi ve sebebi olmak... Hayatın an lardan ibaret olduğunu unutmadan.... Ben iki kişilik yaşıyorum, sen bilmiyorsun
|
|
|
|
#9 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Sevdamiz Bir Umutlu Imkansizlik Zemheri sogugundayim yarim Sensizligin pencesindeyim Bir adim otesindeyim ellerinin Bir anlik zamandir sesinin uzakligi Ellerim uzansa yakalayamaz ellerini Yurek verir de kendini duyamaz sesini Bir baska dunyadasin sevgili Seyran olmussun gozlerime yar Seyrederim seni uzaklardan Umutlu bir imkansizlikla beklerim Istekli bir beklentisizlikle severim Nasil anlatsam yarim derdimi Haykiririm ismini Dag duyar Tas duyar Gok duyar Bilirim hissedersin sen de yarim Duyamazsin ama beni Bilirsin uzaklardayim ben Yureginde yasatirsin sevgili beni Gozyaslarin akar sessizce Bilirsin hissederim gozyaslarini Ama tutamam ellerimle Silemem gozyaslarini dudaklarimla Bilirsin sevgili Mesafeler degildir bizi ayiran Bir kus olur ucardim yine sana Bir ruzgar olur eserdim senden yana Yagmur olur yagardim sana Gunes kavurmaz yuregimi Bilirsin collleri asardim da gelirdim sana Bilirsin mesafe tanimaz bu sevda Bilirsin imkansizliklardir bizi ayiran Sen ve yuregin kalirsiniz basbasa Ne yere koyacagini sasirirsin sevdani Kimle konusacagini bilemezsin Bilirsin duslerine girer de dinlerdim seni Sana kendimi verirdim de yoldaslik ederdim sana Bilirsin uzakliklar degildir bizi ayiran Bilirsin caresizliklerdir yollarimizi baglayan Yuregin daralir Gozlerin kisilir Bir aci duyarsin sevince benzer Bir yara olur imkansizliklar yureginde Bilirsin lokman hekim gerekmez Bilirsin ilac kar etmez Bilirsin bir sevdali sozcugun yuregindedir dermanin Bilirsin sevdali bir bakisin sevecenligindedir caren Bilirsin bir anlik calinmis sevismelerdedir canin Ah sevgili ah Ahlar duser dillerden sevdamiza dair Bilirsin bir imkansiz sevdadir bu Bilirsin zamandan calinmis bir andir bulusmamiz Yasamin bir armaganidir bu sevda bilirsin Bir armagandir bu sevda imkansizliklar icinde yasansa da Bilirsin sevgili bu sevda yasanmamistir kimselerce Bilirsin belki yasanmayacaktir bir daha Bilirsin umutlu bir imkansizliktir bu askin adi Bilirsin de yuregine soz geciremezsin yine de Yurek kanatlanmis sevene dogru Yürek ne mesafe tanır Ne de imkansızlıklar Bırakırsın kendini yüreğinin sesine Yuregin tasir seni askin denizine
|
|
|
|
#10 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Ben İki Kişilik Yaşıyorum Ben iki kişilik yaşıyorum, sen bilmiyorsun... İki kişilik uyuyorum, iki kişilik uyanıyorum... İki kişilik hazırlıyorum kahvaltıyı... Gözlerimi kapatıp, ellerimi yüzünde gezdirmek, önce ellerime ezberletmek seni... Seninle seyretmek yıldızları... Seninle aramak düşlerimdeki o uzak, keşfedilmemiş yeri... Pembe mercan kayalıklarını,kırmızı balıkları, sarı yosunların sardığı cam şeffaflığındaki deniz taşlarını, denizkızlarını... Bir ucu bendeki gökkuşağının, diğer ucundaki o hazineyi... Yüreğinde bir avuç toprak bulabilmek oralardan... Mucizelerinle silerken belleğimden korkularımı, yepyeni düşler kurmak seninle... Seninle yıkmak bütün duvarları... Seninle açmak buz gibi demir kapıları... Güçsüz, savunmasız ve alabildiğince çocuk olmak seninle... Sen konuşurken dinlemek saatlerce ve öpücükten virgüller kondurmak, yarım nefeslik duraklar vermek kelimelerinin arasına... Derin uykulardayken seyretmek seni ve yüzünde gördüğüm o çocuk masumuyetine yüzümü sürmek... Seninle beklemek göçmen kuşları... Geldiklerinde seninle sevinmek ve seninle hüzünlenmek giderlerken... Seninle kaybolmak bilmediğimiz bir şehirde... Güzel bir kış şarkısını yeniden söylemek seninle... Bütün tik-tak lardan uzak, dünya zamanının çok ötesinde bilinmeyen zamanları keşfetmek seninle... Vücut dilinin kurduğu her cümlenin tek öznesi ve sebebi olmak... Hayatın an lardan ibaret olduğunu unutmadan.... Ben iki kişilik yaşıyorum, sen bilmiyorsun...
|
|