![]() |
|
|||||||
| Meçhul Şiirler Yazarını bilmediğiniz şiirler |
Meçhul Şiirler icinde İşte gidiyorum konusu , Biliyorum artık zamanıdır gitmenin birşey demeden, sessizce ve şikayet etmeden gidiyorum.. Zaman tükendi bilinmemezliğimle heveslerim tükendi ve ben tükendim Hüzün karası renge boyandı yalnızlığım Öyle ıssız kaldı ki içimde herşey ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
|
PRENSES
|
![]() Biliyorum artık zamanıdır gitmenin birşey demeden, sessizce ve şikayet etmeden gidiyorum.. Zaman tükendi bilinmemezliğimle heveslerim tükendi ve ben tükendim Hüzün karası renge boyandı yalnızlığım Öyle ıssız kaldı ki içimde herşey Bir bebeğin ağlayan, umutsuzca bakan gözleri ve çaresizliği gibi işte GİDİYORUM... Her şey yarım kalacak bu gidişimle, her şey gibi bu sevda da yarım kaldı işte Yazdığım şiirler, dinlediğim şarkılar Yaşadıklarıma dair ne varsa yarım kaldı.. Gecenin yarısını yaşarım artık Ve bir gün hayatın yarısında son bulacak bu ömrüm.. Yazdığım şiirler gibi yarım kalan yarımlarımla işte GİDİYORUM... Yolum gözükmüş artık umutsuzca başka diyarlara başka kalple gidiyorum, başka bir ben olarak gidiyorum.. çok uzaklarda olacak bedenimde, kalbimde, çok uzaklarda artık, tek başıma, yalnız ve kalbimle yaşam mücadelesi vererek.. Seni kalbime alıp, gözyaşlarımla bedenim ağlayışlarıyla işte GİDİYORUM... Eğer bir gün yolun düşerse kalbimin, umutsuz bakan gözlerine Ben seni artık hatıralara gizlemiş, zindanlara mahkum ettiğim varlığımı bulacaksın bu gidişimle.. Sana söylemek istediğim o kadar çok şey var ki ama olmuyor işte kelimeler bile isyanda ben gibi Sessiz suskunluklarımla işte GİDİYORUM... ELVEDA...
|
|
|
NaZaR İsimli üyenin mesajına5 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
dolunayca35 (08-27-2008), FaCToR.eXh (09-01-2008), ORYoDa (09-28-2008), wankoo (09-01-2008), YORGUN YÜREK (08-27-2008) |
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
|
|
#2 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Yolum gözükmüş artık
umutsuzca başka diyarlara başka kalple gidiyorum, başka bir ben olarak gidiyorum.. çok uzaklarda olacak bedenimde, kalbimde, çok uzaklarda artık, tek başıma, yalnız ve kalbimle yaşam mücadelesi vererek.. Seni kalbime alıp, gözyaşlarımla bedenim ağlayışlarıyla işte GİDİYORUM...
|
|
|
YORGUN YÜREK İsimli üyenin mesajına2 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
FaCToR.eXh (09-01-2008), wankoo (09-01-2008) |
|
|
#3 | ||
|
PRENSES
|
![]() Seninle Seveceğim Ölümü Kırılgan bir tekerlemeyim dudaklarında şimdi Sussan unutulacağım Ve ağzında kaybolan bir ses olacağım Belli belirsiz bir iz belleğinde Düşeceğim konuşsan Ben en çok seninle seveceğim ölümü Hiç bir şey kalmayacak belki sevda fısıltılarından Umutsuz bir yalnızlığa düşeceksin bir zaman Yüreğindeki sessizliğe dar gelecek koca dünya Hatırlayacaksın beni belki istemeden Belki solgun bir tebessüm dudaklarında Bir Yasemin hüznüyle solarken ufuklar Üstüne üstüne gelecek karanlığın içinden karanlıklar Ben en çok seninle seveceğim ölümü Gözlerindeki tılsımda kaybolurken acılar Seni sayıklıyor olacağım giderken çok uzaklara Ve beni susturuyorken ölümün soğuk busesi Ellerine uzanacağım fakat kaybolacaklar Gözlerim gözlerine mühürlenmiş Anılar ve zaman orada, öylece donup kalacaklar Ben en çok seninle seveceğim ölümü Yokluğunun şahdamarıyla öpüşürken dudaklarım Ruhum parçalanacak ve sönecek ışıklarım Vedat Nusret Torun
|
|
|
NaZaR İsimli üyenin mesajına3 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
|
|
#4 | ||
|
PRENSES
|
..YüReqiMe ßaSa ßaSa iciMdeN yaR gidiyoR..aqLama iki gözüM ßiRaz daHa duR...
SöyLe yağmur çamur değmedi yüreğime şimdi ben nerdeyim sen nerde söyLe ay doğmadan düşmesin yaş göZüme şimdi ben nerdeyim sen nerde ![]() dışarda kar yağıyor benim içime yağmur ağLama iki göZüm biraz daha dur yüregime baSa baSa içimden yar gidiyor ağLama iki göZüm biraz daha dur ![]() valla yağmur çamur değmedi yüreğime şimdi ben nerdeyim sen nerde söyLe ay doğmadan düŞmeSin yaŞ göZüme SöyLe ben nerdeyim sen nerde... ![]() söyLe yağmur söyLe değmeden yüreğime söyLe gökyüZüne o nerde söyLe ay doğmadan düŞmeSin yaŞ göZüme söyLe gökyüZüne o nerde... ![]() söyLe bakSın gece dağLardan haSreTime söyLe biLmeSende o nerde dıŞarda kar yağıyor benim içime yağmur ağLama iki göZüm biraz daha dur yüreğime baSa baSa içimden yar gidiyor ağLama iki göZüm biraz daha dur...
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Bir adın kaldı bende...
|
Erkek kadına dedi ki:
-Seni seviyorum, ama nasıl, avuçlarımda camdan bir şey gibi kalbimi sıkıp parmaklarımı kanatarak kırasıya çıldırasıya... Erkek kadına dedi ki: -Seni seviyorum, ama nasıl, kilometrelerle derin, kilometrelerle dümdüz, yüzde yüz, yüzde bin beş yüz, yüzde hudutsuz kere yüz... Kadın erkeğe dedi ki: -Baktım dudağımla, yüreğimle, kafamla; severek, korkarak, eğilerek, dudağına, yüreğine, kafana. Şimdi ne söylüyorsam karanlıkta bir fısıltı gibi sen öğrettin bana.. Ve ben artık biliyorum: Toprağın - yüzü güneşli bir ana gibi - en son en güzel çocuğunu emzirdiğini.. Fakat neyleyim saçlarım dolanmış ölmekte olan parmaklarına başımı kurtarmam kabil değil! Sen yürümelisin, yeni doğan çocuğun gözlerine bakarak.. Sen yürümelisin, beni bırakarak... Kadın sustu. SARILDILAR Bir kitap düştü yere... Kapandı bir pencere... AYRILDILAR... Nazim Hikmet
|
|
|
YORGUN YÜREK İsimli üyenin mesajına2 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
dolunayca35 (08-27-2008), FaCToR.eXh (09-01-2008) |
|
|
#6 | ||
|
PRENSES
|
aŞKıN BiTTiĞi GüN..!
![]() Aslında aşk diye birşey yok , ne varsa yalan Anlık mutluluk veren yapmacık sevda sözleri Söyler misin , ne var bu aşktan arda kalan ? Yanarak tükenmedimi hala , umut közleri..! ![]() Aşkı bu kadar basitleştirmekten ne zevk almaktasınız Nerede o güzel aşklar , nerede o gizemli gözler Kiminiz üzüntü içerisinde , kiminiz mutlu olmaktasınız Çoğu zaman aşk adına yetersiz kalıyor sözler..! ![]() Neler geçti ömrümden , neler neler yaşadım Tam sevdim derken , yeniden kaybediyorum Aşkın diğer adıymış yalnızlık , geçde olsa anladım Ve bu şiirimden sonra sevmekten vazgeçiyorum..! ![]() Ve GüLüM..! Azrail almadı canımı , kimbilir almaya ne zaman gelir Seni ne kadar cok sevdiğimi yalnızca Allah bilir..!
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
PRENSES
|
Sonunu bir türlü getiremediğim
Bir hikayenin ana fikriydin sen.. Satırların altına baktım, Büyük harflerini taşıdım; Aşkımı önsöz yaptım.. Seni okumaya doyamayan ben; Aşk anlayışına anlayışsızdım.. "Bu kadar bilinmezliklerle, Ertelenen hayallerle, Bir efsaneyi tüketme.." Diyecekken; Yalanın bir satır başında karşıma çıktı.. Ve benim a(ş)k dediğime, sen kara dedin.. Aşk karalandı..! /..esas kız masalından çıkıyor esaslı sevenini bulamadı diye../
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
PRENSES
|
Üşüdüm *
HâLbuki mevsimLerden yazdı! Etrafımda her şey aynı, Değişen tek şey havaLardı, Birden bir titreme sardı bedenimi, SensizLiğin kuru ayazı vardı. Gördüm, Bir çocuğun gözLerine düştüm, HayaLin gözbebeklerime düştü, ÇocukLaştım seni görünce, BüyükLerin kendilerine göre oyunLarı vardı, OyunLarını çaLdıLar çocukLuğumun, Gördüm, görmekLe kaLmadım, korktum. TakıLdım bir kuşun kanadına, ÖzgürLüğü tattım yüce semada, Nereye kanat çırpsam, SensizLiğe varıyordum. Döndüm köşe başLarını o vusLat için, KaderinLe kaderim çarpışmıyordu, Ben sicim sicim ağLıyordum. KeLam düşmeyince kâğıdın ruhuna, Divane oLdum, deLiye döndüm. Seni anLatmak düşmüştü payıma, Yaşamaksa mahşere kaLmıştı anLaşıLan, Çözdüm hayatın sırrını, Sen bendeydin her daim, sendin yaşanan. Duydum, VarLığının nağmeLerini duydum, Bir gece vakti şarkı söyLüyordun kendince, Rüzgâr kokunLa sesini getiriyordu, Ben seni dinLiyordum huzur içinde. Kapattım gözLerimi kirLenen dünyaya karşı, Keşfettim kendimi, ben seviyordum. AcıLarımla hamdım, düşLerimLe yandım, SensizLiğimLe pişiyordum. Öldüm, Herkes acıdı haLime, tüm insanLar, Sana hiç kavuşamadım sandıLar, Hiçbir şey göründüğü gibi değiLdi, VusLatLar vardı içimde, sen vusLatımdın. Son kez yokLuğunda üşüdüm. SensizLiğe kapatırken gözLerimi, ÖLDÜM..
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
PRENSES
|
YaLaNMıŞ MeĞeR..!
![]() YaLaNMIş aŞKLaR ; YaLaNMıŞ SeVDa DeDiKLeRi , NaSıL oLuRDa Bu KaDaR KoLaY KaNaRSıN..! aŞKıN KıYıSıNDa aTıP TuTMaKMIŞ TeK BiLDiKLeRi oYSa BiR GüZeL iÇiN GeCeLeRCe YaNaRSıN..! HeRŞeY SİLİNDi GöZLeRiMDeN , HeRŞeY BiTTi iKi DaMLa GöZ YaŞıMDıR GöZLeRiMDe KaLaN SoN BiR uMuDuM VaRDı oNu Da aLıP GiTTİ , o aN aNLaDıM Ki öLüMDeN BaŞKaSı YaLaN..! aŞK KaĞıDa YaZıLMaZMıŞ ; GeÇDe oLSa aNLaDıM GeÇ KaLMıŞTıM , oYSa Ne HaYaLLeRiM VaRDı..! BeN GeRÇeK aŞKı KeReM ’ DeN DiNLeDiM..! O Ki NiCe DaĞLaRı AşaRaK aŞKıNa VaRDı..! SoNRa DeDi Ki ; BuNCa aZaP BuNCa ÇiLe BoŞ YeRe BiR GüN GiDeCeKSiN Bu DüNYaDaN GöZ GöRe GöRe BiRŞeY KeMiRiR iÇiMi ; SeLaM SöYLeYiN o YaRe..! HeRKeS ToPRaĞa GiReCeK ; öLeCeĞiZ , Ne ÇaRe..!
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
PRENSES
|
.....
Saatim ayrılık vaktinde durdu kaldı. Ne yelkovan kovalıyor ne akrep kaçıyor. Ya da tam tersi miydi akrep kovalayıp yelkovan mı kaçıyordu Aklım kesmiyor Beynimin hiçbir hücresi çalışmıyor Her yırttığım takvim yaprağı Gözlerimi tarihin tozlu raflarına götürüyor Ne sevdiğin olabildim ne unuttuğun Saat ilerlemiyor Pilleri yeni değişmiş bir saatin durması çok garip değil mi? Duvarlarda öldürücü yalnızlık kokusu Yalnızlığın türküsü çalıyor bir yerlerde Kalbimin yorgun tınıları saat gibi tik tak çalıyor Saatim durgun yüreğim hareketli Gözlerimden akanlar kan olmaz değil mi? Ne yaptım böyle ben bana Nereye gömdüm o kahkahalarımı Yastık altı düşlerim hangi uçurumun kıyısında Aklımda hep anlasanalar duysanalar hakim çağlıyor kafamdaTek kalan parça bu yapboz oyununda Kapkara bir yalnızlık o bile bulunmuyor bünyemde Tüm parçalarım savrulmuş evimin tüm odalarına Kaç odaydı bu ev saysam ne fayda Hangi adımda ne düşündüğümün önemi yokken Ne dostluğun ne aşkına ne ölümün Kaç anlamı çıkar duvarlarımda karşıma Tam karşıdaki odada sensizliğin günlerini saydığım Sayarken çeltik attığım çizikler dolu bir oda dolusu İçerlerimdeki çeltikler anlatılamaz bile Susmak bile kar etmiyor bu yakamda Dilim lal olmuşken gözlerim konuşuyor yetmez mi sana Yüreğimin götürdüğü tek var ufukta Bir deniz kenarı bir de karanlık viraj dönümleri Oturuyorum deniz kıyısına dilimde bir şarkı dolanıyor kime aitliği meçhul Ben sana meçhulken sen ben meçhulken Her satır arasından kustuğum şiirler ne anlama gelir kavramadıkça Ne yazsan kanatır ne sussan anlaşılırdı kendimde Kendime yabancı kaldım Bu eller ban ait olamaz yüzümdeki kırışıklıklar bu aynadaki aksim ben miy(d)im İnan(a)mıyorum daha dün çocuktum koşuyordum özgürce Şimdi bu tutukluk nerden çıktı bünyeme Ben anlamsızken kendime Kim bağışlayacak düşlerimden düşürdüğüm benliğimi Meçhule gömdüğüm her adım her anım hangi çizgide kaldı Yorgunum ben bittim sen bitmedin Ben yittim sen ben de yitmedin Sakin limanlarımda fırtınalar koparken bu dalgalar kaplıyor kimliğimi Hırçınlık bürüdü dört bir yanımı Köhne kuyularda sakladığım cesaretim gücüm yok çıkaramam oradan cesur beni Cesurluk yakışmıyor hüzne kuşanan kimliğime Yatıyorum hüzün kalkıyorum hüzün Acı yiyorum acı içiyorum Üstüne bir tatlı diye kan şerbeti yudumluyorum Elimde de bir sigara dumanında bin bir hayal katıyorum Ciğerlerime her çektikçe Sen doluyorsun içime Dolanma hücrelerimde Beni bana bırak dokunma günceme Yaşam savaşım sürerken bu makinede Çekin yaşam fişimi Ölüme boyun eğdim kıyın gençliğime Vasiyetimdir bilin isimsiz olsun mezarım Kimseler gelmesin Ahirimde sükunet hakim olsun her bir yanıma Beni benliğimde bırakın Dokunmayın kimliksizliğime Vasiyetimdir unutmayın olur mu bir kez istediğim olsun o da ebediyette Cenazemde çok insan olsun kalabalıklarda bulayım yalnızlığımı son yolculuğumda Ben gökyüzü semalarından öldüğü kestiremediğim anlarda Ne oluyor şaşkınlığıyla düşünürken arş-ı semada Atın toprakları üzerime usulca O vefasızımı yanaştırmayın yanıma Son yolculuğum huzurlu olsun göstermeyin yüzümü ona Yüzünü bana Tahtalarımı dizerken dikkat edin basmayın toprağıma Birazdan öldüğümü anlayacağım başım çarpınca Ve o an beni bana bırakın toprağımla Geldiğim toprağa saf doğduğum gibi dönemesem bile Bir fatiha okuyun ardımdan ama Ağlamayın sakın ha…
|
|
|
NaZaR İsimli üyenin mesajına2 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
dolunayca35 (08-27-2008), FaCToR.eXh (09-01-2008) |