![]() |
|
|||||||
| Meçhul Şiirler Yazarını bilmediğiniz şiirler |
Meçhul Şiirler icinde İntihar resimleri konusu , intihar resimleri önce kelimeler terketti kocaman bir boşluğu kapatır oldu dudaklarım şimdi peltek bir yalnızlık anlaşılır bir suskunluk tadıyor dilim "bir kıyı kenti gibi yaşamak istiyordum kıyıda bir kent gibi ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
|
ŞİİR PERİSİ
|
intihar resimleri önce kelimeler terketti kocaman bir boşluğu kapatır oldu dudaklarım şimdi peltek bir yalnızlık anlaşılır bir suskunluk tadıyor dilim "bir kıyı kenti gibi yaşamak istiyordum kıyıda bir kent gibi yaşamak düştü avuçlarıma hep eksik yağdı yağmurlar yüzümü ıslatmak gözyaşlarıma düştü aksanı bozuk çiçek demetlerinden umduğum medet ellerimden kora düştü" ya bir devrik cümle gibi yanlış anlaşılmaya müsait yaşadım ya bir dipnot gibi hep çizgi altında kaldı hayatım "kanamalı yara olup sızdı içime gün eksik kalmış düş ortalarına uyandırıldım kalabalıkta yitik çocuk endişesiyle arayışın tedirginliği büyüttü gözlerimi" kirpiklerimde bulutların en karası değdirdim ve bir şimşeğin alazında tutuştu dünya yüreğimde intihar resimleri bittim ve gittim kibritçi kız’dan ödünç alınmış masalın son sayfası gibi kapandı gözlerim İntihar resimleri (1) önce kelimeler terketti silinmiş bir sözlüğün yazısız yaprakları gibi yazgısız açıldı günler anlam boşluğunda vurulmuş bir kartal gibi kanat çırpamadan düşüvermeler toprağa böyle başladı önce kelimeler terketti güneş ay ve yıldızlar konacak gökyüzü içimde mevsimler dönenecek yeryüzü bulamadığı için acı umuda yenilmişliğinden umut halsiz kalmışlığından gitti aşk kendine yer bulamadığından vuslat bulunamayan o yerde gereksiz kaldığından... o gitti onlar gitti en kalabalık kafileydin itiraf edeyim “sen” gitti gidişler bir esmer hüzündü kurşuna çevirdi geceyi tenimde şehrin lekeleriyle bir mezar derinliğinde ölümsüz suskunluklar bıraktı ardında İntihar resimleri (2) önce kelimeler terketti böyle başladı susamak sözlere göz çukurlarında tuzlu su birikintisiyle uyuyup sapanda gerili taşlar gibi fırlayarak geceden çölde uyanmalar böyle başladı kilidine uymayan anahtar gibi başlayan hayatımla damarlarında duman olup tüttüm şehirlerin sessiz ve içten sokuldum koynuna gecelerin kimse yadırgamadı kabul görmeyişimi ve kendimin izini sürüşüm bir çıkmaz sokakta son buldu karanlıkta parlayan keskinliğe doğru uzanırken boynum göğsümde pimi çekilmiş bir gece kalakaldım ortasında hayatın öylece İntihar resimleri (3) önce kelimeler terketti dilimin ardında mapus kalmak istemeyen böyle başladı göç mevsimi içimden tel örgülerle dokuyup ipliğini zamanın usul usul dizi dizi kimi küskün kimi üzgün bezgin terketti kimi ardından senin için ey hayat özenle kurduğum bütün cümlelerim tanımlarım yorumlarım böyle başladı hergün anlaşılmadan ölen bir şairin yerine doğmanın bildik sonucunu yaşamak ve böyle başladı gözbebeğimde döndürülen bıçakların acısına banmak ekmeği suskunluğun bir eylem oluşu kayıt dışı kalışı sözlerimin zihinlerde böyle başladı ağlayışı bulutların ve öylesine bir sağanaktı ki sıkılsa gömleğim hüzün renginde sancıya kesmiş yalnızlıklar sulardı toprağı aldırma dedim ya ki aldanmayasın gözlerimi güzel gösteren nakış gibi işlenmişliğidir acının İntihar resimleri (4) önce kelimeler terketti böyle başladı kesilmiş umutlardan boşalan kanda boğulmalar ve böyle başladı ıssız çölde uçsuz yolculuklar çünkü aştığım her tepeye öncesinde yazdığım adımı bulamadım fırtına sonrası adımın bir rüzgarlık ömrü olduğunu ve hiçbir zaman suya dönüşmediğini kumun burada öğrendim arttı bilgeliğim artmasına da öğrenemedim alınyazımı okumayı bir bir de okumayı canıma işte bu yüzden soluyorum şimdi bir kadının sırtından ve gözlerinden bir çocuğun tüten dumanı. önce kelimeler terketti önce kelimeler... önce... ... .............
Konu S€ssiz P€ri tarafından (08-27-2008 Saat 22:18 ) değiştirilmiştir.. | ||
|
|
|
|
S€ssiz P€ri İsimli üyenin mesajına3 üyemiz teşekkür etmiştir: ![]() |
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
|
|
#2 | ||
|
Bir adın kaldı bende...