![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Albümler | Bloglar | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| J,K,L Şairlerimiz isimlerine göre sıralanmıştır... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
|
ADMİNİYE
|
Sinem Üstü Düğüm Olsun, Dağ Olsun Elım ile yıktım, boşandı bendim. Coşkun sular gibi çağlar, gezerim. Yitirdim kendimi, bulmadım gitti. Sevdası başımda ağlar, gezerim. Sinem üstğ düğüm olsunödağ olsun; Çevre yanı mor sümbüllü bağ olsun; Irak, yakın kömür gözlüm sağ olsun; Hayalin gönlümde eğler, gezerim. Benden selam olsun yedi benlime, Yine gam, kasavet bastı gönlüme. Saçım, başım yolup kendi eğnime Geyik postlarını bağlar, gezerim. Karac`oğlan der ki: Derdim deşmeğe, Arzuhal yazdırdım, yare göçmeğe, Aman deyip kapısına düşmeğe, Dertli yüreğimi dağlar, gezerim. Suya Giden Allı Gelin -Suya giden allı gelin Niçin böyle salınırsın? Gelin bir su ver içeyim Gelin kimin gelinisin -Su değildir derdin Görmek ise yeter gördün Oğlan burda çokça durdun Ağam gelir döğülürsün -Döğülürsem döğüleyim Söğülürsem söğüleyim Gelin sana kul olayım Ölürüm kanlım olursun -Yaylaya göçmedin mi? Soğuk sular içmedin mi? Güzel görüp geçmedin mi? Beni görüp delirirsin! -Türlü yaylayı aşınca Soğuk suları içince Kocayıp vaktin geçince Taşlar alıp döğünürsün -Evlerinin önü solgan Ağam görürsen korkan Telli perçemlisin oğlan Ne dedim ki darılırsın Karac'oğlan sana vurgun Döşlerin elmadan dolgun Sevindirdin beni bugün İnşallah cennet görürsün Şu Yalan Dünya'ya Geldim Geleli *** Şu yalan dünya'ya geldim geleli Tas tas içtim ağıları sağ iken.. Neden felek vermez benim muradım Yandım gittim anam karlı dağ iken.. *** Barımazda deli gönül barımaz Akar gözlerimin yaşı kurumaz Bundan geru benim hükmüm yürümez Asil oldum güzellere bey iken.. *** Karacoğlan der ki bakın gelene Ömrümün yarısı gitti kalana Sual eylen bizden evvel gelene Kim varımış biz burada yoğuken. Şu Yüce Dağların Karı Şu yüce dağların karı eridi Sel oldu gidelim de bizim ellere Yaylamızı lale sümbül bürüdü Gel oldu gidelim de bizim ellere Nazlı olur güzellerin eyisi Deli gönül güzellerin delisi Gayrı bizim elin kara çalısı Gül oldu gidelim bizim ellere Karacaoğlan derki gelir yazları Güzel kimden aldın sen bu nazları Ananın babanın acı sözleri Bal oldu gidelim bizim ellere Şunda Bir Güzelin Salınışını Şunda bir güzelin salınışını Selviye benzettim, dallar içinde Irmak kenarında, derya yüzünde Kuğuya benzettim, göller icinde Yörü güzel yörü, yolun basmazlar Söyledip de şirin dilin kesmezler Güzel sevmis deyi çekip asmazlar Koy ben de söylenem diller icinde Benim yarim gelişinden bellidir Ak elleri deste deste güllüdür Eşinden ayrılan neden bellidir Gezer melil melil iller icinde Alına da deli gönül alına Ciğerciğim aşk oduna deline İller atlas geye, çıkıp salına Ko, ben de kalayım çullar içinde Karac'oglan der ki, isim zar m'ola Aşk kemendi boynumuza dar m'ola Acap yarim gibi güzel var m'ola Hakk'ın yarattığı kullar içinde Türkü Her sabah her sabah gelir geçerler Dünyalar durdukça durası kızlar Bir vefa görmedim kaşı karadan Allah'ım muradı veresi kızlar Kızlar güzel güzel aslı huriden Yeryüzünü lale sümbül bürüden Kasvetli gönlümün gamın eriden Karanlık gecemin çırası kızlar Donadaydım yeşil ile al ile Besliyeydim şeker ile bal Boğum boğum al kınalı al ile Gelin olup bize varası kızlar Karac'oğlan bir sümbülcük yetirsem Yetirsem de gölgesinde otursam Kulağı küpeli bir yar getirsem Babamın evine giresi kızlar Uçup Uçup Dağ Salından Gelirsin Uçup uçup dağ salından gelirsin Gelişin nereden yalınız ördek Ben bilirim bizim ilden gelirsin Söylesin bir kelam diliniz ördek Ağlamışsın gözyaşını sileyim Söyle derdin neyse ben de bileyim Eğer yalnızsan yoldaş olayım Daha çok ırak mı iliniz ördek Ağlamışsın gözlerinin yaşına Uğramışsın zemherinin kışına Alıcı kuş ile senin işin ne Onda yaman olur haliniz ördek Karac'oğlan der ki bir telin eğri Sağ yanın sol yanın püskürtme benli Boynunu çevirmiş bir yana doğru Kaynar pınar olsun yolunuz ördek Üç Derdim Var Vara vara vardım ol kara taşa Hasret ettin beni kavim kardaşa Sebep ne gözden akan kanlı yaşa Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Nice sultanları tahttan indirdi Nicesinin gül benzini soldurdu Nicelerin gelmez yola gönderdi Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Karac'oğlan der ki kondum göçülmez Acıdır ecel şerbeti içilmez Üç derdim var birbirinden seçilmez Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Üryan Geldim Yine Üryan Giderim Üryan geldim gene üryan giderim Ölmemeğe elde fermanım mı var Azrail gelmiş de can talep eyler Benim can vermeğe dermanım mı var Dirilirler dirilirler gelirler Huzur-ı mahşerde divan dururlar Harâmî var diye korku verirler Benim ipek yüklü kervanım mı var Er isen erliğin meydana getir Kadir Mevlâm noksanımı sen yetir Bana derler gam yükünü sen götür Benim yük götürür dermanım mı var Karac'oğlan der ki ismim öğerler Ağu oldu bildiğimiz şekerler Güzel sever diye isnad ederler Benim Hak'tan özge sevdiğim mi var Var Git Ölüm Ölüm ardıma düşüp de yorulma Var git ölüm bir zaman da gene gel Akıbet alırsın komazsın beni Var git ölüm bir zaman da gene gel Şöyle bir vakitler yiyip içerken Yiyip içip yaylalarda gezerken Gene mi geldin ben senden kaçarken Var git ölüm bir zaman gene gel Çıkıp boz kurtlayın ulaşamadım Yalan dünya sana çıkışamadım Eşimle dostumla buluşamadım Var git ölüm bir zaman da gene gel Karac'oğlan der ki derdim pek beter Bahçede bülbüller şakıyıp öter Anayı atayı dün aldın yeter Var git ölüm bir zaman gene gel Viran Oldum Mor Sümbüllü Bağ İken Şu yalan dünyaya geldim geleli Tas tas içtim ağulari sağ iken Kahpe felek vermez benim muradım Viran oldum mor sümbüllü bağ iken Aradılar bir tenhada buldular Yaslandılar şıvgalarım kırdılar Yaz bahar ayında bir od verdiler Yandım gittim alkarlı dağ iken Farımaz da deli gönlüm farımaz Akar gözlerimin yaşı kurumaz Şimden geri benim hükmüm yürümez Azil oldum güzellere beğ iken Karac'oğlan der ki bakın geline Ömrümün yarısı gitti talana Sual eylen bizden evvel gelene Kim var imiş biz burada yoğ iken Yarda İnsaf Yoktur Yarda insaf yoktur, bende yok derman Yazık ki işlerim, Allah'a kaldı Kaşları katlime yazıyor ferman Kanlı kirpikleri kalbime daldı Gözleri gönlüme zehir atıyor Zülüfü süngüdür, cana batıyor Şehit mezarında gönlüm yatıyor Sevda kılıcını boynuma caldı Aman Karac'oğlan aman, bunaldım Aşkın çöllerinde şaşırdım kaldım Bir püsküllü derdi başıma aldım Bu azgın dert beni gurbete saldı Yardan Ayrıldım Hey ağalar böyle m'olur Hali yardan ayrılanın İner ummana dökülür Seli yardan ayrılanın Gökte turnalar çekilir İner yerlere dökülür Onbeş yaşında bükülür Beli yardan ayrılanın Turnalar havadan geçer Mah yüzlere nurlar saçar Ah ile vah ile geçer Günü yardan ayrılanın Gül dikensiz bitmez imiş Bülbül gülsüz ötmez imiş İşe güce yetmez imiş Eli yardan ayrılanın Karacaoğlan geçmez dilek Ateş aldı yandı yürek Sağ yanında hazır gerek Salı yardan ayrılanın Yâre Bir Ben Gerek Yavru güzel olmak için Yâre bir ben gerek bir ben Aşık aklın almak için Yâre bir ben gerek bir ben Hançer almış destine Beni öldürmek kastına Beyaz gerdanın üstüne Yâre bir ben gerek bir ben Karacaoğlan çaresi ne Melhem vurun yaresine İki kaşın arasına Yâre bir ben gerek bir ben Yayladan İnerken Bir Güzel Gördüm Yayladan inerken bir güzel gördüm Ağlar melil melil bilmem nedendir Ak yerine karaları başına Bağlar melil melil bilmem nedendir Ağ'rır başım kulaklarım çınılar Yaralarım göz göz oldu yeniler Hastaların derdi vardır iniler Sağlar melil melil bilmem nedendir Kirmanı da kılıcınız kirmanı Taştan dönmez mızrağının yalmanı Böyle imiş padişahın fermanı Dağlar melil melil bilmem nedendir Karac'oğlan der ki dinlen sözümü Aşk yoluna yandırırım özümü Dökülmüş yaprağı kalmış üzümü Bağlar melil melil bilmem nedendir Yaz Gelip De Beş Ayları Dolunca Yaz gelip de beş ayları dolunca Açılmış bahçenin gülleri güzel Yaktı beni Fadime'nin nazarı Zülüften ayrılmış telleri güzel Elif'i dersen de nazlıdır nazlı Esme'yi dersen de sırf ala gözlü Söyletme Şerfe'yi bülbül avazlı Söylüyor Zehra'nın dilleri güzel Emne'yi der isen incedir ince Bağdat'ın Mısır'ın gülleri konca Eşşe'nin kaşı da kalemden ince Sevmeye Hörü'nün belleri güzel Döne güzelliğin halka bildirir Kamer pınardan da kabın doldurur Eşşe yürüy'şünde beni öldürür Sevmeli Cennet'in boyları güzel Karadan da Karac'oğlan karadan Sürün çirkinleri çıksın aradan Herkesi sevdiğ'ne vere Yaradan Sevdiğim Meryem'in benleri güzel Yiğidin Eyisini Nerden Bileyim Yiğidin eyisini nerden bileyim Yüzü güleç, kendi yaman olmalı Kasavet serine çöktüğü zaman Gönlünün gamını alan olmalı Benim sözüm yiğit olan yiğide Yiğit olan muntazırdır öğüde Ben yiğit isterim fırka dağıda Yiğidin başında duman olmalı Yiğit olan yiğit kurt gibi bakar Düşmanı görünce ayağa kalkar Kapar mızrağını meydana çıkar Yiğidin ardında duran olmalı Safi güzel olan, sol bazı kötü Yiğidin densizi ey olmaz zatı Gayet durgun ister silahı, atı Yiğit el çekmeyip viran olmalı KARAC'OGLAN derki, çile çekilmez Hozan tarlalara sünbül ekilmez Sak yabancı ile başa çıkılmaz İçinden sıdk ile yanan olmalı Yine Dertli Dertli İniliyorsun Yine dertli dertli iniliyorsun Sarı turnam sinen yaralandı mı Yoksa ciğerlerin parelendi mi Hiç el değmeden ben iniliyorsun Yoksa sana yâr düzen mi düzdüler Tellerini sırmadan mı dizdiler Perdelerin tel tel edip büzdüler Allı turnam sinen yaralandı mı Havayı deli gönül havayı Ay doğmadan şavkı tutmuş ovayı Türkmen kızı katarlamış mayayı Çekip gider bir gözleri sürmeli Kuru kütük yanmayınca tüter mi Ak gerdanda çifte benler biter mi Vakti gelmeyince bülbül öter mi Ötüp gider bir gözleri sürmeli Dere kenarında evler hurmayı Kılavuz ederler telli turnayı Ak göğsün üstünde ilik düğmeyi Çözüp gider bir gözleri sürmeli Karac'oglan der ki geçti ne fayda Bir vefa kalmadı ok ile yayda Yine Sevda Geldi Serime Yine sevda geldi serime Koymazlar ki gidem kendi yoluma El uzatman benim gonca gülüme Allı turnam, harman dalı do'ndu' mu' Sarı edik geymis koncu dizinde Arzumanım kaldı ala gözünde Böyle güzel m'olur köylü kızında Allı turnam, harman dalı do'ndu' mu' Yiğitleri vardır ata binerler Soğuk sulu yaylalara konarlar Toprak tutmaz diye geri dönerler Allı turnam, harman dalı do'ndu' mu' Arap ata biner hep yarışırlar Cirit oynarlar da ok atışırlar Yine bir gün gelir yan bakışırlar Allı turnam, harman dalı do'ndu' mu' Karac'oğlan seni çağırır yine Yiğit olan hançer sokar beline Arzulayıp çıkar Bağdat çölüne Allı turnam, harman dalı do'ndu' mu' Yürü Bire Yalan Dünya Yürü bire yalan dünya Sana konan göçer bir gün İnsan bir ekine misal Seni eken biçer bir gün Ağalar içmesi hoştur O da züğürtlere güçtür Can kafeste duran kuştur Elbet uçar gider bir gün Aşıklar der ki n'olacak Bu dünya mamur olacak Haleb'i Osmanlı alacak Dağı taşa katar bir gün Yerimi serin bucağa Suyumu koyun ocağa Kafamı alin kucağa Garip anam ağlar bir gün Yer yüzünde yeşil yaprak Yer altında kefen yırtmak Yastığımız kara toprak O da bizi atar bir gün Bindirirler cansız ata İndirirler tuta tuta Var dünyadan yol ahrete Yelgin gider salın bir gün Karac'oğlan der nasıma Çok işler gelir başıma Mezarımın baş taşına Baykuş konar öter bir gün
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| karacaoglan , şiirleri5 |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|