![]() |
|
|||||||
| HİKAYELER Hayatın içinden gerçek hikayeleri |
HİKAYELER icinde Insanliğin En Muhteşem Harikasi konusu , İNSANLIĞIN EN MUHTEŞEM HARİKASI osmanlının içtimai yapısı üzerine uzman olan Erlanyen Üniversitesi profesörlerinden Hutterrohta ... Osmanlı Devleti, geniş topraklarını ve üzerindeki çeşitli kavimleri, Topkapı Sarayından mükemmel bir şekilde idare ediyordu. ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
![]()
|
İNSANLIĞIN EN MUHTEŞEM HARİKASI
osmanlının içtimai yapısı üzerine uzman olan Erlanyen Üniversitesi profesörlerinden Hutterrohta ... Osmanlı Devleti, geniş topraklarını ve üzerindeki çeşitli kavimleri, Topkapı Sarayından mükemmel bir şekilde idare ediyordu. O saray da batıdaki en mütevazi bir derebeyinin sarayı kadar bile büyük deildi. Bu nasıl oluyordu? diye sorulduğunda, Prefesör Hutterroht un , sırrını çözebilmiş dilim. 16 asırda Flistin in sosyal yapısı üzerine çalışırkenöyle kayıtlar gördüm ki hayretler içinde kaldım. Osmanlı, üç yıl sonra bir köyden geçecek askeri birliğin öğle yemeğinden sonra yiyeceği üzümün nereden geleceğini planlamıştı. Herhalde Osmanlı devlet olarak insanlığın en muhteşem harikasıdır diye cevep vermiştir
|
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
|
|
|
|
#4 | ||
|
|
Teşekkürler , Nerdeee O Osmanli Arar Olduk Zaman Zaman ..
Kimi bekliyorsunda bakarsın ardında Demezlermi adama sen bir gurursuzu sevmedinki güzelim ki gelsin ardından O asilce sevdi ve asilce gitti Yaptığını cekeceğinden kuşkunmu vardıda şimdi elem içinde ağlarsın Görünen köy misali varmı ki gerek klavuza Şimdi yerli yersiz ağlma vaktidir Çevrene ne yapacağım diye sorma vaktidir Alacağın cevabı ben söyleleyim güzelim ‘BİLMİYORUM’ diyecekler Kimin gücü yeterki zamanı geri çevirmeye Öyleyse sen sadece susmayı dene İlk gittiğin gibi Güçlü sansınlar seni bu beni daha mutlu eder Bir çaresizimi sevmişim dememem için Sen öyle olmasanda ve ben gitsemde sen güçlüymüş gibi yap Şimdi hoşça kal deme zamanı ama sen hoşça kalmayı bile hak etmiyorsun Sevmenin ve sevilmenin hakkını verebilenindir o Sana söylenecek son bir sözüm var Bu ömrü sevgiye hasret bir mecnun misali yaşaman dileğiyle | ||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| harikasi, insanliğin, muhteşem |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|