![]() |
|
|||||||
| Her Telden Yukarısı anlatıyor değilmi.. |
Her Telden icinde Minibüs Muhabbetleri 2 konusu , Şöför bey mübarek bi yerde inebilir miyim? -Şu ilerdeki caminin önünde bırakayım teyze seni... .................. Kaç vericem? - 800. Şöför: - Arkadan vermeyen var mı? Yolcu: -Az önce eline verdik ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
|
ADMİNİYE
|
Şöför bey mübarek bi yerde inebilir miyim?
-Şu ilerdeki caminin önünde bırakayım teyze seni... .................. Kaç vericem? - 800. Şöför: - Arkadan vermeyen var mı? Yolcu: -Az önce eline verdik ya kardeşim.. ....................... Neriman sen arkadan verme ben önden veririm . ....................... Kadın: - Kızım dur! ben vereyim benimki bozuk zaten... Kızı: - Aman ne olcak sanki nasılolsa benimki de bozulacak,ben vereyim! ....................... Oğlum bu eminönü'nden geçer mi? - Yok teyze biz taksime çıkıyoruz - Hah tamam oğlum siz gidin ben gelmeyeceğim. ............................ Yolcu: - Abi heykel'e çıkıyo mu? Şoför: -Yok abi, yanından geçiyo. ************************ Kadın: - Kızım dur! ben vereyim benimki bozuk zaten... Kızı: - Aman ne olcak sanki nasılolsa benimki de bozulacak,ben vereyim! ******************************************** Başıbüyük mü? - Evet, başıbüyük. - Ne zaman kalkar? -Sen oturursan kalkar bacım. *********************** Trabzon- sürmene arasında çalışan dolmuştayız. İleride yol üstünde duran bir bayan dolmuşa el kaldırdı, elinde çantaları vardı. dolmuş şoförü zaman kazanmak için kadının önünde durur durmaz arabadan indi ve dolmuşun arkasına bagajı açmak için yöneldi. bu sırada kadın dolmuşa bınmek için kapıyı açtı; -Aaa bu dolmuşun soforu yok.. deyıp bınmeden kapıyı kapattı. ************************************************** * Aksam saati trafigin en sıkışık oldugu vakitler, millet kornalara yuklenmektedir. şoförün camdan kafasını uzatıp şu repliği patlatması minibüsü karıştırır: -ne baariyon hemşerim, görmüyon mu sıkışık yol, pokemon muyuz biz, uçalım mi burdan şimdi! ************************************************* Yaşlı teyze: evladım musayit bir yerde indirir misin beni? sofor: ne yalvarıyon teyze, indir de indirelim. **************************************** Teyze- sofor bey seyrantepeden gecer mi? Sofor- gecer. Teyze- ne zaman orda oluruz? Sofor- aksama oluruz hahhahha (sessizlik) teyze himh diyerek oturur. . *********************************** Mekan bornova-evka 4 otobüsü / izmir) otobüs tıklım tıklımdır ve arka kapıya kadar ilerlemek imkansızdır. şöförün insafına sığınıp ön kapıdan inmeye teşebbüs eder bir teyze... - Şöför bey ön kapıyı açar mısınız? - Niye hava mı alcaanız? Şişli-Taxim dolmuşunda, kapıyı ermeni bir teyze açtı, son derece belirgin bir ermeni aksanı ile: - Pardon şöför bey, acaba Harbiye'den geçeyooor ? şöför şöle bi koltuga kolunu atıp arkasını dondu ve aynen aksanı taklit ederek - Yok uçarak gideyooor !!! (Dip not: Sisli'den Taxim'e Harbiye'den gecmeyen bi hat yok ) ************************************************** * yaşlı teyze: evladım ben şu önümüzdeki durakta incem minübüsçü durağı biraz geçtikten sonra durur yt: durağı geçtik ben bu halle nası geri yürüycem m: teyze at arabası değilki bu çüşş deyince dursun... ***************************************** - müsait biyerde ineyim - köşede atsam? - beni mi? - ışığı geçelim diyorum - müsaitse tamam... - değilse? - kasma ya devam.. ********************* minibüste şoförle yolcular arasında, şoförle başka sürücüler arasında, şoförün kendi kendisiyle ve yolcuların kendi aralarında geçen diyaloglardır. + arkayı dörtleyelim beyler! - abi biz zaten beş kişiyiz. istersen ben kalkayım ****************************************** kimileri gerçekten çıldırtıcı olan diyaloglardır: arkadaki:bi tane oljfejnrf uzatır mısın bacım öndeki:ee şey pardon neresi? a:oljfejnrf ö ardon duyamıyorum *a:aaa!oljfejnrf işte! ö:öhm..peki şey.. burdan bi tane uzatır mısınız? ************************************* ağlayan çocuğuna söz geçiremeyip son çare olarak şoförden yardım isteyen anne, -anne: şoför bey siz bağırır mısınız? sizden korkupta susabilir. -şoför: ağlama len anasını ...... cocuğu. -anne: ???.... *********************************** otogar bakirköy minibüsünde bi yolcu inmek istemesi ve devamında gelişenler aynen şöledir: +yolcu:kaptan inncek var (kaptan duymaz devam eder) +yolcu:kaptan inmek istiyorum (kaptan yine duymaz son surat devam eder) +yolcu:kaptan iniyorum bak (kaptan devam eder yine surmeye) +yolcu:kaptan valaha incem (sonunda kaptan durur) +yolcu:bak incem demiştim ama dinlemedin. ahanda indim gördun mü! ************************************************** ***** görükle minibüslerine 1 ytl verdikten sonra şöförün dönüpte " bundan kaç kişi" diye sorması.. yani zaten 1 lira vermişim ne demek kaç kişi ..10 kişi.. töbee ************************************************** minübise binen arkadaşın kafası güzeldir. şoför= mutlu olan var mı? bizimki= yok abi yaa ben çok mutsuzum.. sevgilim bıdık bıdık... şoför= mutlu sitesine gidicek olan var mı? bizimki= hııı anladımm. yokkk *********************************** -ışıklarda inebilir miyim? +ne o karanlıktan mı korkuyosun!? ********************************* yolcu: müsait yerde şoför: in **************** - şöför bey durun durun. + burda durah yoh duramam - lütfen kötüyüm kapıyı açın + yassaahh olmaz sonra trafik bize .... - bööğğğğkkk höööğğkk ************************** anane ve karde$ ile birlikte minübüse binilir; +oğlum şurdan 2 öğrenci bir insan -anane biz insan değil miyiz ? +sus çok konu$ma deden bile öğrenci veriyoo ****************************** aynen yaşanmış ve 3. kişi tarafından anlatılmaktadır] -çok kalabalık bir otobuste yer kalmadığı için vites kolunun ustune saçları envayi renge boyanmış, kupeli, garip giyimli bir genç oturur- şoför vitesi değiştirmek için kolunu uzattığında oturan çocuğa; -"lan deyişik az kalk ta vitesi değiştirek" ******************************************* tamamen gercektir. kapisi bozuk bir minubuse binen teyze kapiyi defalarca cekerek kapatmaya calisirken biyikli soforumuz de teyzeye bakmaktadir. 5-6 vurustan sonra soforumuzden soyle bir cumle duyulur: kapinin mn... kodun be apla!
|
|
ZEYNEP İsimli üyenin bu mesajına teşekkür edenler:![]() |
ORYoDa (06-28-2008) |
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
|
|
|
|
#2 | ||
|
|
teşşekürler
Kimi bekliyorsunda bakarsın ardında Demezlermi adama sen bir gurursuzu sevmedinki güzelim ki gelsin ardından O asilce sevdi ve asilce gitti Yaptığını cekeceğinden kuşkunmu vardıda şimdi elem içinde ağlarsın Görünen köy misali varmı ki gerek klavuza Şimdi yerli yersiz ağlma vaktidir Çevrene ne yapacağım diye sorma vaktidir Alacağın cevabı ben söyleleyim güzelim ‘BİLMİYORUM’ diyecekler Kimin gücü yeterki zamanı geri çevirmeye Öyleyse sen sadece susmayı dene İlk gittiğin gibi Güçlü sansınlar seni bu beni daha mutlu eder Bir çaresizimi sevmişim dememem için Sen öyle olmasanda ve ben gitsemde sen güçlüymüş gibi yap Şimdi hoşça kal deme zamanı ama sen hoşça kalmayı bile hak etmiyorsun Sevmenin ve sevilmenin hakkını verebilenindir o Sana söylenecek son bir sözüm var Bu ömrü sevgiye hasret bir mecnun misali yaşaman dileğiyle | ||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| minibüs, muhabbetleri |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|