![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Albümler | Bloglar | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| G,H,I,İ Şairlerimiz isimlerine göre sıralanmıştır... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
|
ADMİNİYE
![]() |
(1927 Gürün - 26 Şubat 1984 Ankara)
Adana Erkek Lisesi (1948), Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü (1950) mezunu. Göksun'da (K.Maraş) başladığı öğretmenlikten siyasi eylemde bulunduğu gerekçesiyle atıldı, tutuklandı, hüküm giydi. Daha sonra Gürün'de ve Sivas'ta arzuhalcilik, tabela ve portre ressamlığı, inşaat işçiliği yaptı (1955-60). 1960'da İstanbul'a, sonra Ankara'ya yerleşti. Akis dergisinde çalıştı, bir süre de Forum dergisini yönetti (1968-70). Kızılırmak kitabı nedeniyle hakkında 142. maddeden dava açıldı, yargılandı, aklandı. Lise yıllarında şiir yazmaya başlayan Hasan Hüseyin'in ilk şiiri 1959'da Dost dergisinde çıktı. Bu yıllarda mizahi hikayeleri de yayımlandı. Kavel (1963) adlı kitabı ile 1964 Yeditepe Şiir Armağanı'nı, Kızılkuğu (1971) ile TRT'nin 1970 Sanat Başarı Ödülü'nü, Filizkıran Fırtınası (1981) ile 1981 Toprak , Nevzat Üstün şiir ödüllerini aldı. Şiir kitapları: Kavel (1964) Temmuz Bildirisi (1965) Kızılırmak (1966) Kızıl Kuğu (1971) Ağlasun Ayşafağı (1972) Oğlak (1972) Acıyı Bal Eyledik (1973) Kelepçemin Karasında Bir Ak Güvercin (1974) Koçero Vatan Şairi (1976) Haziran'da Ölmek Zor (1977) Acılara Tutunmak (1981) Filizkıran Fırtınası (1981) Işıklarla Oynamayın (1982) Kandan Kına Yakılmaz (1985) Tohumlar Tuz İçinde (1988 Acılara Tutunmak Acı çekmek özgürlükse
Özgürdük ikimiz de O, yuvasız çalıkuşu Bense kafeste kanarya O, dolaşmış daldan dala Savurmuş yüreğini Ben bölmüşüm yüreğimi Başkaldıran dizelere Kavuşmak özgürlükse özgürdük ikimiz de elleri çığlık çığlık yanyana iki dünya ikimiz iki dağdan iki hırçın su gibi akıp gelmiştik buluşmuştuk bir kavşakta unutmuştuk ayrılığı .......... Acıtan gercek canim oglum guzel yavrum gözumun isiltisi ölumden ölmekten degil korkumuz dalda yaprak acar birgun guler birgun solar birgun savrulur KARISIR TOPRAGA TOZ OLUR GIDER bunlar kirlangic yavrum guneyli guzellerimiz gelirler birgun bir firtinayla yazarlar mavimizi piriltilarla doldururlar mavimizi gunesli cigliklarla harmanlayip yavrulari agustos kapisinda karalayip mavimizi cilginca birgun birdenbire bir firtinayla .................................. Acıyı Bal Eyledik Pir Sultan olur dirilir' bak su bebelerin güzelliğine kaşı destan gözü destan elleri kan içinde kor olasın demiyorum kor olma da gör beni damda birlikte yatmışız öküzü hoşça tutmuşuz koyun değil şu dağlarda sanki kendimizi gütmüşüz hor baktık mi karıncaya kirdik mi kanadını serçenin vurduk karacanın yavrulusunu ya nasıl kıyarız insana sen olmazsan öldürmek ne ...................................... Ağustos Şiiri yüreğim sızlıyor bu roman iyi bitmeyecek beterin beteri var diyenlere inanmıyorum hep böylesi havalar besler fırtınaları korkarım bu mavi ışık çabuk sönecek.. ...................................... Akarsuya Bırakılan Mektup Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç Ağaçlar bükmesinler n'olursun boyunlarını Neden akşam oluyorum tren kalkınca Kırlangıçlar birdenbire çekip gidince Mendiller sallanınca neden tıkanıyorum Öyle çok acımasız ki, öyle birdenbire ki ................................ Akşam Delisi butun oyunlar bıttı –bır sen kaldın yalnızlıgımda bır baska dunyadayım artık –benı cocuklar bıle anlıyor yıktım bogaları bır bır-bana gul atma yıkıldım ne yapsam nasıl etsem nasıl bogsam oz cocugumu gıt- ona gıt- cek gozlerını ben yorgunum yokluguna bılsen ne guzel yokluguna parmaklarımda o hıc kurtulamadıgım acı ugultu yokladım kapıları tek tek-donup ulkene dustum bılsen ne guzel dustum tatlı bır kıpırtının otesındesın cocuksu korkuları gıyınıyorsun yaralı bır temmuz ıkındısısın hırcınlıgın sularıma egılmıs ben aksam delısıyım –cok yonlu duraklarda hızlıca sular butun muzıkler susar-renkler olur-bır sen kalırsın yalnızlıgımda cevreler gocer-yuzler eskır- bır sen kalırsın yalnızlıgımda mahpusların ılk gun saskınlıgı bu benım senden
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| hasan , hüseyinkorkmazgil |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|