![]() |
|
|
#1 | ||
![]()
|
Taraçalarında gezindim Babil''in asma bahçelerinin
Bir salkım üzümün kekremsi tadındaydı hayat Adımlarım uzanırken Roma''ya Gladyatörler karşıladı arena kapılarında Yalın kılıç kesilmiş gözlerinde Vahşi bir hayvanın yaşamla mücadelesi Ayakta kalabilmek Var olabilmek arzusu alaz alaz Kuzeyden esen bir rüzgârın peşinde Sahra çölünün kum tepelerinde Yana yakıla arandım sevdayı Yuna yıkıla dolandım kainatı, geçmişin dar dehlizlerinde... Bir fiskeyle düştüm yaralı yüzlerin arasına Açtılar, terkedilmiş, horlanmış Bir yudum sevgiye muhtaç, cüzzamlılar... Terkedilmiş kaderlerinde yoksuldular. Zil, şal, gül ve kastelyent Kırmızı şarap kadar kızıl dudaklarda zafer naraları Kadeh kırdım şerefine gece yarısı Bir gitarın çılgın nağmeleriyle Endülüs gecelerinde kahreden yalnızlığa Yalınayaktım Pompei yıkıntılarında Eteklerimde küller, tabanlarımda çağ yangınları Şurada iki sevgilinin sarmaş dolaş kemikleri Utandım insanlığın pejmürde halinden Sırtıma vurup da tüm geçmişi Bakışlarıma kilitledim can kırıklarını Eylül GÖKDEMİR... 25.09.2007
|
|
|
#2 | ||
|
SaFaKUyGuR
|
Bir fiskeyle düştüm yaralı yüzlerin arasına
Açtılar, terkedilmiş, horlanmış Bir yudum sevgiye muhtaç, cüzzamlılar... Terkedilmiş kaderlerinde yoksuldular. yüreğine sağlık hocam harika idi
"Söylesem tesiri yok; Sussam Gönül razı değil..." fuzuli Gün gelirde merak edersen içerde yaşanılanları Boşuna bakma paspasın altına. Anahtar orda degil; anahtarı güneşe aşık olan bir yıldıza verdim Tanımadan sevmenin yalan oldugunu görsün diye.. © şafak!!! ™
| ||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| yolculuk , zamanda |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|