![]() |
|
|||||||
| DİNİ HİKAYELER Nesilden nesile gelen dini konular ve gerçek hikayeler. |
DİNİ HİKAYELER icinde Yoksul Ve Zengin konusu , Resül-i Ekrem (s.a.a) her zamanki gibi meclisinde oturmu? ve dostlar? da etraf?nda halka ?eklinde, onu bir yüzük ta?? gibi ortaya alm??lard?. Bu arada eski elbiseli fakir bir müslüman kap?dan içeriye ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
|
Misafir
|
Resül-i Ekrem (s.a.a) her zamanki gibi meclisinde oturmu? ve dostlar? da etraf?nda halka ?eklinde, onu bir yüzük ta?? gibi ortaya alm??lard?. Bu arada eski elbiseli fakir bir müslüman kap?dan içeriye girdi. ?slami adetlere göre herkes her hangi mevkide olursa olsun bir oturuma girince nerede bo? yer bulursa hemen oraya oturmal?d?r. 'Benim can?m ?uras?n? istiyor' görü?üyle özel bir yere oturmak gerekmez. O adam etraf?na bak?nd? ve bo? bir yer buldu; gitti oraya oturdu. Tesadüfen ileri gelen zenginlerden birisinin yan?na oturmu?tu. Zengin adam elbisesini toplayarak ondan bir az uzakla?t?. Bu hareketleri izleyen Resul-i Ekrem (s.a.a) ona dönerek:
- Fakirli?inden sana bir ?ey geçer diye mi korktun? - Hay?r ya Resülallah. - Servetinden ona bir pay dü?er diye mi korktun? - Hay?r ya Resülallah. - Elbiselerin kirlenir diye mi korktun? - Hay?r ya Resülallah. - O halde niçin yan?ndan uzakla??p bir kenara çekildin? - Yanl?? bir i? yapt???m? ve hata etti?imi itiraf ediyorum. ?imdi bu hatam?n telafisi ve bu günah?m?n keffaresi olarak servetimin yar?s?n? bu müslüman karde?ime vermeye haz?r?m dedi. Çünkü ona kar?? yanl?? bir hareket yapt?m. Beni ba???lay?n ya Resülallah. - Eski giyimli adam: Fakat ben bunu kabul etmeye haz?r de?ilim. - Cemaat: Niçin? - 'Çünkü bir gün beni de bir gururun sarmas?ndan ve bir müslüman karde?ime, bu gün bu ?ahs?n bana yapt??? gibi, ayn? hareketi yapmaktan korkuyorum' der. | ||
|
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| yoksul, zengin |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|