![]() |
|
|
#1 | ||
|
ŞİİR PERİSİ
|
Çocuk Marşı Kapı önünde Ayşe, Hanım hanımcık iş gördü, Sonunda kendine göre Bir yuva kurdu. İlk ben oldum misafiri, Güle güle otur’a gittim. Bir yüksük-fincanda getirdiği Hayal kahveyi içtim. Kibrit kutusu şeklinde Oturmuştuk bahçeye karşı. Ortada hokkadan bir masa, Üstünde örtü yerine yaldızlı çikolata kağıtları. Gözüm gazoz kapaklarına gitti, Sorup öğrendim; Kapkacakmış. Toplamış sokaktan ucu yanmış kibritleri: Bu kış odun yakacakmış. Yangın yeri bir arsadan bulduğu Cam kırıkları; Para. Ev çevirmek kolay, diyordu, İş tutumlu olmakta. Ayşe’yi o anda görmeliydiniz! Eski kadınların kanıyla evcimen Sisli geleceklere hazırlık Çıkmış çocuk varlığından Zamanların ötesine tertemiz. Ayşe’m gibi, dünyada, Ayşe’ler dolu. Hepsi “evcik” oynar Öteden beri. Ayşe’ler büyür, Günün birinde Oyun-ev’leri Sahici olur. Ama hepsinin mi? Hepsinin değil. Ayşe’lerin kimisi Yuvadan evden yoksun Sert rüzgarlar önünde Güz yaprakları gibi Boşluklara savrulur. Behçet NECATİGİL ......................................
![]() ![]() Konu S€ssiz P€ri tarafından (08-27-2008 Saat 20:53 ) değiştirilmiştir.. | ||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| çocuk , marşı |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|