![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Albümler | Bloglar | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| bir garip HÜZÜN şiirlerin gerçeğini görün.. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
![]()
|
25.32007 tarhinde vefat eden ülkemizin son iki istiklal gazisinden biri olan Veysel TURAN'ın aziz hatırasına.....
Bir tanığı daha gözlerini yumdu İstiklal savaşında özgürlüğün, Asırlık yorgunlukta, Selama durdu komutanları. O Veysel dede, Daha onsekizinde cephede Sakarya da İnönü de Kelle koltukta savaşmış..... Türkün coğrafyasında Töreymiş savaş. Yedi düvel bir olmuş Ha boğdular,ha boğacaklarmış. Atlılar, Ya savaştan dönermiş Güle oynaya. Ya cenge giderlermiş Toyca düğünce.... Veysel dede, Polatlıdan düşünce yola Haymana da Ancak dehh diyebilmiş kısrağına. Dehh,hele demiş. Dehhh.. At olsan bile, Ürkmek yakışmaz Türkün atına demiş.... Ben,savaş görmedim. Seyahatlerimde Bitmek bilmedi İzmir yolları otobüsle.. O şanlı gazi Afyon demiş, Manisa demiş Yalın ayak, İzmire kadar düşman kovalamış... Dumlupınarda, Kocatepede Bir yağız nefermiş Tınaztepede. Silah arkadaşları varmış Dursun çavuş, Ali onbaşı, Komutanı İsmet paşa, Bölük komutanı, Levazim subayı Son gördüğü ise Kemal paşaymış Afyonda. O binlerce Mehmedin Kalan iki tanesinden biriymiş Veysel dede.... Ruhumda savaşlar başlar Ne zaman bir gazi öldü deseler. Bir koca çınar yıkılır yüreğimde Altında perişan olurum. sonra; Konuk olur düşlerime Ak sakallı,nur yüzlü binlerce gazi. Gülüşlerinde takva Bakışlarında oylum oylum hasretler... Şimdi bir gazimiz kalmış hayatta Veysel gazi bu sabah ölmüş. Bu gece, Rüyalarımda festivaller var Atlılar geçecek Kılıçlar parlayacak Bir mareşal, Binlerce komutanlar gülümseyecek Kemal Paşa, İleri,diye, İzmiri hedef gösterecek... Bu akşam, Polatlı şehitiğinde Adı yazmayan bir sehit kalkacak ay parça parça, Yıldızlar selama duracak Geldi işte, Sevdiklerine kavuştu diyecek bir ses. Bu ülke için sıktığın her kurşuna, Salladığın kılınca Teşekkürler Veysel gazi Ruhun şad olsun...
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| birine , gazilerden , son |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|