![]() |
| |||||||
| Kayıt ol | Albümler | Bloglar | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Radyo ve TV | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| A,B,C,Ç Şairlerimiz isimlerine göre sıralanmıştır... |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| | Yazar: Beyza Can Mutluluğun yamacında unuttum kendimi, Gözlerim kirpiklerin ihanetiyle kapandı, Uykuya daldım… Gece yarısı çoktan olmuştu uyandığımda, Bir şiir yazdım, Okuyamadım… Ve bir şarkı takıldı boğazıma mırıldandım, “Avuçlarımda hala sıcaklığın var” Söyledim, Söyledim de ısınan ellerime bir ayaz vurdu, Parmaklarım telefonun tuşlarına dokundu, Üşüdüm… Rakamlar fırladı ok gibi yüreğime, Arasam bir türlü aramasam bir türlü, Kelimeler boğazımda takıldı, Dilim ürktü… Ya cevap alamasam diye… Ya yine o ses varsa, “Aradığınız kişiye şuan ulaşılamıyor” Saatler geçmiş sabah olmak üzereydi, Güneş ışıklarını çoktan savurmuştu, Aralık duran perdelerim açılmıştı, Bu sefer güneş odamı ısıtmamıştı, Sessizlikte sıcaklık donmuştu, Ama dudaklarım hala aynı sıcaklıktaydı, Avuçlarımda… Ve ben aynı şarkıyı söylüyordum, Usanmışlığın gölgesinde… “Avuçlarımda hala sıcaklığın var” Beyza CAN Konu ORYoDa tarafından (08-14-2007 Saat 13:14 ) değiştirilmiştir.. |
| |
| | #4 (permalink) |
| | ...Gittin Ya... Gökyüzünü yine sen ve kardeşlerin kaplamıştınız pırıl pırıl ışıldayarak Bense bir sigaramdan bir senden nefes çekmekle meşgul Sigaramın ateşi gibi sensizliğin yanmışlığıyla kavruluyorum. Kim bilir şimdi nerelerde, kiminle hangi gönüldesin Bu kadar mı acıtacaktı içimi bu ani gidişin Bu kadar mı yakacaktı bu kopuşun Acılar denizine gömdün ayağıma taşlar bağlayarak Ben seni ne çok sevmiştim senin için ömrümü yoluna sermiştim Her gecenin zifiri karanlığını aydınlatan gözlerinde kaybolmaya Güller açtıran gülüşünü mimiklerini izleyip gülmeye, İçli o denli güzel söylediğin �elbet bir gün buluşacağız� diye başladığın şarkına Öyle alışmıştım öyle benimsemiştim ki hiç bunlardan kopmayacağımı zannetmiştim Aynı acıları farklı yerlerde bize çektiren bu kader değil miydi? Bizi yan yana getiren, Tüm umutların tükendiği, toprağımızın çatlayıp kuruduğu zaman yağan yağmur misali Bizi kavuşturan aynı dere yatağında sürüklenmemize sebep olan. Öyleyse neden bu ani kaçışın, sen bunu yapmazdın be gülüm söyle hadi söyle Söyle ne olur yaratan aşkına söyle neydi seni insafsızca değiştiren. Ben artık bittim, eski günlerime dönmek istemiyorum artık sensiz yaşamak mı asla. Alışamıyorum anla sensizlik inan öyle zor ki tüm dünyayı yükleseler omzuma Ne bu kadar zor gelirdi ne de bu gidiş kadar acı verirdi güçsüz şu vücuda, Hiçbir şeyim düzgün gitmedi ki şu dünya da baksana yaradana ettiğim dualar, Sensiz olacaksam al canımı diye ettiğim feryatlar bile tutmuyor kabul görmüyor Ah canım ama inan bu acı bu yıkılmışlığa rağmen hala bu gözler seni bekliyor |
| |
| | #5 (permalink) |
| | durdurmak bir yerde akıp giden zamanı mutlulukları ayırmak mutsuzluklardan gülen yüzleri çizmek yüreğimin ağlayan duvarına ağlatan ne varsa mutluluktan yana saat gibi kurup hazırlamak yarına ve beklemek geç gelse de yarını... kolay dediklerimiz yemedi mi hep başımızı aşk hiç beklemediğimiz bir anda yapışmadı mi yakamıza ya gelirken davullar çalarak getirdi mutsuzluğu ya da giderken çelme takmadı mı yüreğimize kimileri aldı dersini, sınıfta kalmadı mı kimileri kimi zaman da kilitlemedik mi kalbimizin kapılarını, gelene gidene uçurumun kenarında durmak gibi yaşam dokunsan telime en acı nağmeleri dökerim mısralarıma bazen de utanırım korkarım anlatmaya aşkı yazamam ar ederim Nazım Hikmet'in, Ümit Yaşar'ın mısralarında demlenirken sevdalar... |
| |
| | #6 (permalink) |
| | ![]() Sevdanın denizlerinde rotasız bir gemiydim. Sana yolculuğa çıkmadan önce, Bütün aşklarımı, acılarımı, sevinçlerimi bir kenara koyup, Azıksız birtek yüreğimle baş koymuştum bu yola. Yolum uzundu, karmaşıktı ve tehlikeliydi... Tüm bunları biliyor, bile bile lades dercesine İstiyordum bu sefere çıkmayı... Ancak ben sana ulaşmaya çalıştıkça sen kaçıyordun. Senin yanında olmak, sesini duymak için Sarfettiğim bu çaba öylesine güzeldi ki... Bir gün ışığın göründü uzaktan, işte ordaydın! Arkamda bıraktığım bir nokta olarak kalmış Sen önümde büyüyordun, gülen gözlerinle beni çağırıyordun... Önce ellerini tuttum, sonra gözlerine daldım... Senden aşk dilerken, sen gerçekleri sundun önüme... Sevdalarımı sorguladın, rüyalarımı benden geri aldın. Bu fırtınalı denizlerde sana duyduğum ihtiyaç, Senin yüreğimi tokatlayan sevdan beni isyankar etti... Düşünemiyordum artık, geri dönülmez bir yola girdiğimi biliyor, Ancak bu yolda her pahasına yürümeye karar vermiştim. Kırgınlıklarımızla, hasretimizin koynundaki acıyla, Geceler boyu başbaşa kaldık, sorular sorduk kendimize... Nereden başlarsak orada bitirdik, bir çıkış yolu bulamadık! Ve sonunda bu denizin sonu görünmüştü... Daha karaya ayak basmadan, fırtınalar dalgaları çağırdı kükreyerek... Gücüm kalmamıştı, bilinmez bir yola doğru gittiğimi biliyordum! Çaresiz kollarımla birkez daha sana ulaşmayı denedim. Ancak sen duymuyordun, belki de duymak istemiyordun. Ancak beni görüyordun. Çaresizlik denizlerinde kayboldum sonra. Sana sevgiler getirmiştim oysa. Bu yaşamdan küçücük umutlar derlemiştim yüreğimde... Onları büyütmüş sana armağam edecektim, olmadı işte... Ne kadar istesem de senin o kapalı yüreğine girmeyi beceremedim. Şiirlerim, sevdalarım ve gecelerimle başbaşa kaldım. Bir kez daha yenildim aşka... bir kez daha yenildim çok sevmeye... Şimdilerde gönlümün yelkenlerini toplamaktayım. Tövbeler ettim, bu denizlere bir daha çıkmamaya... Bir daha hiçbir yüreğe girmemeye yeminliyim!!.. Seni kendim kovdum, yüreğinden... Bir daha girmemeye, bir daha sevmemeye söz veriyorum... Seni sevdiğimi, kurda, kuşa söylüyorum; Ama asla Aşk dilemiyorum. |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| avuçlarımda , hala , sıcaklığın , var |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|