![]() |
|
|
#1 | ||
![]()
|
Bir zamanlar, bütün duygu ve kavramalarin üzerinde yasadigi bir ada varmis. Mutluluk, Üzüntü, Bilgi ve tüm digerleri... Ask da dahil.
Bir gün, adanin sulara gömülmekte oldugu haberi gelmis. Bunun üzerine hepsi adayi terk etmek için sandallarini hazirlamislar. Ask , adada en sona kalan duydu olmus. Çünkü mümkün olan en son ana kadar beklemek istemis. Ada neredeyse batmak üzereyken, Ask baska çare olmadigi için yardim istemeye karar vermis. Zenginlik, çok büyük bir teknenin içindeymis. ”Zenginlik, beni de yanina alir misin?” diye sormus Ask. “Hayir” demis Zenginlik, “Alamam. Teknemde çok fazla altin ve gümüs var, senin için yer kalmadi.” Ask, çok güzel bir yelkenlinin içindeki Kibir’den yardim istemis.”Kibir, lütfen bana yardim et!” “Sana yardim edemem Ask. Sirilsiklamsin ve yelkenlimi mahvedebilirsin.” Üzüntü yakinlardaymis ve Ask ona yönelmis. “ Üzüntü, seninle geleyim.” “Off, Ask... O kadar kötüyüm ki, yalniz kalmaya ihtiyacim var.” Mutluluk da Ask’in yanindan geçmis; ama o kadar mutluymus ki Ask’in çagrisini duymamis bile. Ask, bir ses duymus: “Gel Ask! Seni yanima alacagim...” Seslenen, Ask’tan daha yaslica biriymis. Ask o kadar sansli ve mutlu hissetmis ki, onu yanina alanin kim oldugunu sormayi akil edememis. Yeni bir kara parçasina vardiklarinda, Ask’a yardimci olan, yoluna devam etmis. Ona ne kadar borçlu oldugunu fark eden Ask, Bilgi’ye sormus:”Bana yardim eden kimdi?” “ O, Zaman’di” diye cevap vermis Bilgi. “Zaman mi? Neden bana yardim etti?” Bilgi gülümsemis: “Çünkü sadece Zaman senin ne kadar büyük oldugunu anlayip degerini bilebilir.” __________________
|
|
|
#2 | ||
|
SaFaKUyGuR
|
yuregıne sağlık arkadasım
"Söylesem tesiri yok; Sussam Gönül razı değil..." fuzuli Gün gelirde merak edersen içerde yaşanılanları Boşuna bakma paspasın altına. Anahtar orda degil; anahtarı güneşe aşık olan bir yıldıza verdim Tanımadan sevmenin yalan oldugunu görsün diye.. © şafak!!! ™
| ||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| anlabılır , askı , kİm |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|