| | #1 |
| | Geleceğim Ol Denize dökülen bir ırmak gibi Öyle ak içime öylesine dol Yarına açılan bir yaprak gibi Unuttur mazimi geleceğim ol Hasretin yerini müjdeler alsın Bırak da mutluluk kapımı çalsın Bütün acılarım dünlerde kalsın Unuttur mazimi geleceğim ol Yorgunum yıllardır hep beklemekten Yorgunum gönlüme sabır ekmekten Kurtar artık beni hasret çekmekten Unuttur mazimi geleceğim ol Bir ömür boyunca seveceğim ol. Ahmet Selçuk İlkan ![]() |
| |
| | #2 |
| | Güzeldi emeğine sağlık... |
| |
| | #3 |
| | rica ederim ![]() |
| |
| | #4 |
| | emeğine sağlık ilker |
| |
| | #5 |
| | Ahmet Selçuk İlkan HAYATI Ahmet Selçuk İlkan 1955 yılında Adana'da doğdu.İlk ve orta öğrenimini ayrı yerde tamamladı.Lise yıllarında yazdığı ve çeşitli sanat dergilerinde yayınlanan şiirleri ile dikkat çekti.1973 yılında yüksek öğrenimini tamamlamak üzere Almanya'nın Berlin şehrine gitti. Berlin Teknik Üniversitesinde Mİmarlık eğitimini sürdürürken bir yandan da sanat çalışmalırana devam etti. 1975 yılında Hayat Dergisi'nin düzenlediği 'Aşk' konulu şiir yarışmasında 'Hatırlar mısın? ' isimli şiiriyle ilk birincilik ödülünü kazandı. 1976 yılında Mimarlık öğrenimini yarım bırakarak Türkiye'ye döndü. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi ve 1980 yılında mezun oldu.1978 yılında profesyonel olarak şarkı sözü yazarlığına da başlayan İlkan'ın şarkıları o dönemin popüler sanatçıları seslendirdi.İlk şarkıları şunlardır: Ya Seninle Ya Sensiz, Gözler Kalbin Aynasıdır, Ayrılık Kolyesi, Neredesin Ey Talih, Artık Ne Duamsın Ne Bedduam, Bayramın Olsun vs. Bu güne kadar Türk müzik dünyasının en ünlü bestekâr ve yorumcuları ile çalışan İlkan'ın 1000'in üzerinde eseri bulunmaktadır, bunlardan ilk akla gelen; Islak Mendil, Tahta Masa, Kahır mektubu, Anılar, Bir PazarGünü, Sabahçı Kahvesi, Hatıram olsun, Bir Gülü Sevdim, Ya Seninle Ya Sensiz, Gözler Kalbin Aynasıdır, Sevdalıyım, Eyvah-Çaykarası, Çocukların Günahı Ne, Ben Ne İnsanlar Gördüm, Bana Sor Yalnızlığı, Eskici, Seninle Aşkımız Eski Bir Roman, Bir Cennettir Bu Dünya, Kurşuna Gerek Yok, Selam Olsun, BizimSokaklar, YineBugün Sensiz, Bir Evet Yeter, Seni Sana Emanet Ediyorum, Ya Benimsin Ya Toprağın, Sana Hasret Gideceğim, Liselim, Mastika ve diğerleri... Ahmet Selçuk İlkan'ın bir başka özelliği Türk müzik dünyasında ilk melodi şiir akımını başlatmış olmasıdır. Mum Işıgında (Ayten) isimli şiir albümü 1982 yılında piyasaya sürüldüğünde yepyeni bir akım ayak seslerini beraberinde getiriyordu.1991 yılında ilk şiir klibini çeken İlkan'ın bu güne kadar yayınlanmış 8 tane şiir albümü bulunuyor. Şiirleri Ayriliklarin Sairi Sen Vurdunda Ben Ölmedim mi? Gözlerin Kal Diyor Seni Ariyorum 24 Aralik Bana Sor Beni Zorla Sair Yaptilar Bir Gülü Sevdim Bir Yerden Sonra Biz Ne Ayriliklar Görmüs Adamiz Bu Sehir Ve Sen Gelecegim Ol Herseyi Bitirdik Inanmadin Kurtuldum Ne Dersin? Son Birkere Daha Beni Unutamazsin Adimi unut Agladim Allah Kahretsin Ara Ask Kitabi Askimiz Bir Roman Ayrilik Kapiyi Çaliyor Bak Bir Erkek Agliyor Beklesene Bir Cennettir Bu Dünya Agladim Ahmet Abi Ah Agop Ah Almira aşk Ve Gurur Ayrılık Çanları Bana Gel Deme Bana Kendini Anlat Bekle Geliyorum Ben Anadan Doğma Yaralı Yorgun Ben Olsam Ben Seni Asla Ben Anlayamazsın Beni Anneme Götürün Beni Siz Öldürdünüz Bir Beyaz Gemi Bu Gece Bu Nasıl Ayrılık Ceren Gözlüm Dedikodu Demekki Doğrudur Doktor Amca Eylül Bakışlım Fenerli Sokak Görürüm Seni Gözlerin Kanıma Girdi Girecek Günün Birinde Hatırlar Mısın? Hatırlatmayın Hayat Pazarı Hoşgeldin Çocuğum İçimde Bir Dinamit İki Kere İki Dört İkimiz Aynı Günde Doğmuşuz İnsan Olmak Kolay Değil İnsanlar Kendileri Çizer Kaderlerini İsyanlardayım Kahve Gözlüm Kurşun Buketim Mavi Gece Nankör Nasılsın Bugün? Ne Bilirsin? Ne Haber? Ne Zaman? Ne Zaman Sevdimse Niçin? O Adam O Gece Sen Gidiyordun Off Ulan Off Ölüm Neden Soğuksun Öyle Salihlim Sen Sen Başkasın Sen Değil Miydin? Sen Değilsin Diye Sende Gittin Ya! Senin İçin Burdayım Seviyor Seviyorken Son Bir Kere Daha Sürgünüm Şair Aşkı Tebrik Ederim Unutmuşum Usanmadan Seveceğiz Birbirimizi Yakılacak Adam Yakılacak Şiirler Yasak Aşk Yosun Gözlüm Yüreğin Varsa Gel Zam Mevsimi Ağır Yaralı Ararım Seni Bana Mı? Bana Ne Ben Bu Köyün Delisiyim Bir Gönül Sayfası Bir Sen Eksiktin Bitti Saltanatın Boş Bıraktın Bu Benim Şiirim Doğum Gününde Dünya Elimde Bir Sigara Eskici Eyvah! Gecelerden Bir Gece Gidebilirsin Gör Hakkın Yok Hani Bazı Günler İkiz Kardeşim İpin Ucunda İşte Beni Öldüren bu Küskünüm Nasıl Sevmem İstanbul'u O Günden Beri Ona Sevdiğimi Söyleyiverin Öldün İçimde Öldürür Bu Şehir Papatya Falı Para Sabah Yıldızım Saman Alevi Sana Borçluyum Sarışın Sen De Değiştin Sen Farkında Değilsin Sevdalım Unuttum İşte Uykusuz Vazgeçemedim veda Ya Seninle Ya Sensiz Yandım Anam Yazık! Yılların Suçu Yok Ziyan Ömrüm |
| |
| | #6 |
| | rica ederim ![]() |
| |
| | #7 |
| | teşekkürler ![]() |
| |
| | #8 |
| | Ayriliklarin Sairi Ben ayriliklarin sairi, Yalnizlarin ozaniyim. Sen, sen masallar okurken daha, Ben acilarin yazariyim. Haklisin, aramizda daglar, denizler var, Haklisin, aramizda uçurumlar. Senin sevdalarin, üç günlük masal, Benim sevdalarim, Allah'ina kadar. Elma sekeri mi sandin aski, Ne siirin siir, ne sarkin sarki. Hele bir kirilsin, hele bir kirilsin felegin çarki, Iste ben o zaman görürüm seni. Halâ tahta masalara yaziyorsam adini, Ask kitaplarinda ariyorsam tarifini askin, Kahir mektuplarinda yeniden buluyorsam seni, Islak mendillere siliyorsam gözyaslarimi, Eyvahlar çekiyorsam her biten askin ardindan, Bana sor yalnizligi, Ayriligi bana sor diye haykiriyorsam, Ve sabahçi kahvelerinde bir çay gibi demliyorsam hasretini, Ve inadina özlüyorsam, o çay karasi gözlerini, Bil ki, bu seni erkekçe sevdigimdendir. Bu benim ilk aldanisim degil, Bu benim son yikilisim degil, Birak bu sahte gözyaslarini, Birak bu masum bakislarini. Üzülme, benim için üzülme, Üzülme bu son için üzülme, Ben, ben, ben yeterim kendime Varsin da bir dag gibi büyüsün hasretin içimde, Varsin da her gece Bir kemanin tellerinde ezilsin kalbim, Varsin da bir daha degmesin ellerim ellerine, Asla pisman degilim. Hatirla, bir adam diyordun hatirla, Ömür boyu sevsin beni ömür boyu, Iste o deli, iste o çilgin, iste o adam benim. Çünkü ben, Çünkü ben aski ölümsüz bilenlerdenim. ---------------------------------------------------------- Gözlerin Kal Diyor Buna nasil ayrilik bu nasil veda Gözlerin kal diyor dudaklarin git Bakisin anahtar gözlerin kilit Ellerin aç diyor dudaklarin git Ayrilik dönüsü olmayan nehir Yalnizlik yikilmis bombos bir sehir Kaç sevda kül oldu böyle kimbilir Gözyasin kal diyor dudaklarin git. Gidersem bir daha dönmeyecegim Kalirsam kalbime yenilecegim Çözemedim seni delirecegim Gözlerin kal diyor dudaklarin git Duvardan insin mi resimlerimiz Yabanci olsun mu isimlerimiz Ya o deli dolu gecelerimiz Anilar kal diyor dudaklarin git Bu romanda biter belki birazdan Ne asklar yikildi gururdan nazdan Agliyor besteler yine hicazdan Sarkilar kal diyor dudaklar git ----------------------------------------------------------- Seni Ariyorum Anlatacak nelerim var bir bilsen Içimde ihtilaller kopmus Kendimi sürgüne verdim Mutlulugum çoktan iflas etmis Itiraza hakkim yok biliyorum Beni savunmak sana düstü Seni ariyorum... Yarim kalmis siirlerim gibisin Yasanmamis çocuklugumsun anilarimda Öylesine eksigim sensiz Öylesine sahipsiz Iste bütün umutlara Havlu attim, gidiyorum Içimde geç kalmisligin çaresizligi Çocuklar gibi agliyorum Ve gel gör ki, her damla gözyasimda Yine seni ariyorum... ------------------------------------------------------------ 24 Aralik Kahir yüklü bulutlari postaliyorum güneye dogru Bosaltin tüm istasyonlarini Adana'nin Dost bulutlar gözlerim gibi Aglayacak... Saatler bes geçmis olacak yirmibiri Takvimler 24 Aralik'i takmis gögsüne Ben bakarken eski resimlere Salim beni düsünecek! Süleyman ikinci kursunu sikacak kadere Dur! Diyemeyecegim Postal kokusunda, barut kokusunda Askerce efkarli bir rüzgar esecek... Cengiz o plakta geçmis kendinden Saginda Habip solu bombos Dudaklarinda hep o aci sarki titrek titrek 'Gitti Gelmeyecek'... Bitmeyen geceler Agbas'in zarlarinda Sigara dumanlarinda kederler Dur ulan Sarraf! Memleket nere? Berlin nere? Bir de Antep! Ana avrat dümdüz gidecek... Ikinci bir sarkiyi dinleyecegim bir sarhos gecede Basim omuzlarinda Yasin'in Ergün'üm bu kadeh de senin serefine 'Aglama degmez hayat' Yilmaz'im Hasret ha bitti ha bitecek... Bir bir dolacak gözlerime geçmis seneler Aklimdan Zeki'ler, Saim'ler, Emin'ler geçecek Binlerce anilar kaçiracaklar o gün beni Gelmek isteyecegim gelemeyecegim Durup bakacagim göklere anam göklere Bir 'Of ulan of! ' yükselecek! ----------------------------------------------------------------- Bana Sor Uykusuz gecelerin Sabahini bana sor Yarim kalan askimin Eyvahini bana sor Bana sor yalnizligi Ayriligi bana sor Mutlulugu bilirsin Mutsuzlugu bana sor Yikilan yuvalarin Sonu gelmez yollarin Yasanmamis yillarin Eyvahini bana sor Karsiliksiz sevginin Vefasiz sevgilinin Bombos kalan bir elin Acisini bana sor --------------------------------------------------------- Beni Zorla Sair Yaptilar Güldüm aglattilar! Sevdim aldattilar! Sarildim Biraktilar! Sagolsun dostlar, sevenler, sevilenler Beni zorla sair yaptilar... |
| |
| | #9 |
| | ben teşekkür ederim ilker |
| |
| | #10 |
| | Bir Gülü Sevdim Bu son bulusmamiz Bu son görüsmemiz Kimbilir bir daha karsilasmayiz Belkide bir daha görüsemeyiz Ayrilmaliyiz ayrilmaliyiz Bir gülü sevdim Bir seni sevdim Bir mevsimlikmis senle askimiz Gel gitme desem kal etme desem Hiç faydasi yok ayrilmaliyiz Senin gözlerin yasli Benim yüregim yasli Bu askta bir umut kalmadi yazik Seni bir baskasi bekliyor artik Ayrilmaliyiz ayrilmaliyiz ---------------------------------------------------------------- Bir Yerden Sonra Birbiri ardina geliyorsa mutsuzluklar Keskin bir biçak gibi saplaniyorsa acilar Kösebaslarini tutmussa umutsuzluklar Ve uçurumlarda yankilaniyorsa askin son çigliklari Ayrilik güzeldir... En kalabalik yerlerde büyüyorsa kimsesizligin Binlerce kahkaya karisiyorsa gözyaslarin Son çiviyi çakiyorsan yorgun sabrina Daha kirpiklerinde can veriyorsa hayallerin Ve dilinin ucundaysa en çilgin küfürler Yalnizlik güzeldir... Güvendigin yüreklere karlar yagmissa Buz tutmussa o simsicak bakislar Sen yanginlar içinde üsüyorsan Ve bir zavalliliksa artik o çok sevmek Böyle bir dünyaya tükürmek Ve ölmek güzeldir... ------------------------------------------------------------ Biz Ne Ayriliklar Görmüs Adamiz Gitmek istiyorsan gidebilirsin Biz ne ayriliklar görmüs adamiz Çekinme sende vur sirtimdan beni Biz ne ihanetler görmüs adamiz Aldirma sen benim yalnizligima Aldirma sen benim gözyaslarima Bosver sende kalmis yarinlarima Biz kadere çelme takmis adamiz. Sevsen gidemezdin sevsen birakamaz Sevsen çildirirdin seven ne yapmaz Git bu ateste beni kül etmez yakmaz Biz ne cehennemler görmüs adamiz Hadi daha çabuk daha acele Git baska kollara git güle güle Sende unutursun adimi bile Biz ne vefasizlar görmüs adamiz Hep ayni hikaye hep ayni masal Sen bu sarkiyi git baska yerde çal Al yani basimdan gölgenide al Biz ne yalnizliklar görmüs adamiz ----------------------------------------------------- Bu Sehir Ve Sen Ömrümün en güzel senelerini Alipta gittiniz bu sehir ve sen Gönlümün en masum ümitlerini Çalipta gittiniz bu sehir ve sen Döktügüm yaslara aldirmadiniz Giden gençligime acimadiniz Düstügüm yerlerden kaldirmadiniz Basipta gittiniz bu sehir ve sen Beni iyi tanir bu kaldirimlar Bu kuytu köseler bu tas sokaklar Sizlerden bir ömür alacagim var Çalipta gittiniz bu sehir ve sen Beni tanir bu kaldirimlar Bu kuytu köseler bu tas sokaklar Sizlerden bir ömür alacagim var Çalipta gittiniz bu sehir ve sen Baglayip durdunuz hep ellerimi Delik desik ettiniz seven kalbimi Içimde dag gibi hayallerimi Yikipta gittiniz bu sehir ve sen Biriniz sagirdi duvardan bile Biriniz kalpsizdi taslardan bile Bütün acilari dizip önüme Yakipta gittiniz bu sehir ve sen Kimsesiz yalnizdim kollarinizda Herseyi kaybettim yollarinizda Simdi bir hesap var aramizda Vermeden gittiniz bu sehir ve sen Ben yine yasarim içimde yasla Ya siz neylersiniz bu ihtirasla Bir daha dönmek mi buraya asla Içimde bittiniz bu sehir ve sen ---------------------------------------------------- |
| |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ahmet , selçuk , İlkan |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
| | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Selçuk Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alım İlanı | ZEYNEP | Atama İlanları | 0 | 08-15-2008 15:10 |
| İlhan Selçuk hastaneye yattı | HABERCİ | HABERLER | 0 | 08-06-2008 04:25 |
| İhanet ( Selçuk YAMEN) | S€ssiz P€ri | P,R,S | 0 | 12-27-2007 00:21 |
| Konya Selçuk Üniversitesi | DWADE | ÜNİVERSİTELERİMİZ | 5 | 06-14-2007 14:59 |
| Selçuk Dereli, Fenerbahçeli yöneticilere dava açtı | SuSKuN | GENEL SPOR HABERLERİ | 1 | 05-19-2007 23:03 |