![]() |
|
|||||||
Ahmet selçuk İLKAN icinde Ahmet Selçuk İlkan konusu , Herseyi Bitirdik Her seyi bitirdik bir yalan gibi Bu aski yarina götüremedik ne günler yasadik bir roman gibi Ne yazik sonunu getiremedik Önce evet dedik bu hayir neden Biz askla ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | ||
![]()
|
Herseyi Bitirdik
Her seyi bitirdik bir yalan gibi Bu aski yarina götüremedik ne günler yasadik bir roman gibi Ne yazik sonunu getiremedik Önce evet dedik bu hayir neden Biz askla basladik bu gurur neden Ümitler sendendir arzular benden Ne yazik sonunu getiremedik Simdi sen yolcusun meçhul yollara Simdi ben yolcuyum baska kollara Ne desek bos artik geçen yillara Ne yazik sonunu getiremedik Bu aski yarina götüremedik -------------------------------------------------- Inanmadin Yüreginin çöllerine, Nehir oldum inanmadin. Saçlarinin tellerine, Esir oldum inanmadin. Inanmadin ne yapayim, Sensizlikmis senden payim. Allah'misin ki tapayim, Sevdim seni inanmadin. Diz çökerken daglar bana, Simdi, simdi taslar aglar bana. Hayatimda bir tek sana, Yenik düstüm inanmadin. Sen kavgamin tek galibi, Sen gönlümün tek sahibi. Sana uysal çocuk gibi, Teslim oldum inanmadin. Inanmadin ne yapayim, Sensizlikmis senden payim. Tanri misin ki tapayim, Sevdim seni inanmadin. Yere serdim onurumu, Hiçe saydim gururumu. Kucakladim umudumu, Kostum sana inanmadin. Yasak koydum su gönlüme, Ne geçtiki ah elime. Baglanmak mi ne kelime, Öldüm sana inanmadin. Inanmadin ne yapayim, Sensizlikmis senden payim. Allah misin ki tapayim, Sevdim seni inanmadin. Kostum sana inanmadin. Öldüm sana inanmadin. --------------------------------------------------- Kurtuldum Seninle kopardik bütün baglari..... Her sey bitti artik bil bundan sonra... Kirildi gönlümün umut dallari.... Kendine birini bul bundan sonra... Geçmisi bir düsün yalniz kalirsan Maziyi hatirla zaman bulursan Neyleyim sevgilim pisman olursan Yeniden baslamak zor bundan sonra Bitmesin isterdim umutlarimiz Bitmesin isterdim duygularimiz... Ne çikar sel olsa umutlarimiz Yeniden baslamak zor bundan sonra... Kurtuldum kurtuldum senden böylece.. Ibadet baslattim artik her gece Dualarla böyle mutluyum bence Tanriyla aramda ask bundan sonra ---------------------------------------------------------------- Ne Dersin? Meyhanede yetmiyor illede o olacak Gelde burdan çikalim belki görürüm onu Meyhane bile sarhos yikildi yikilacak Elbet burda olacak ben gibilerin sonu. Çok ciddiyim arkadas dagitmadim dagitmam Gelde bir yol bakiverelim belki görürüz ne dersin? Yarasi çok derinden unutmam unutamam Yalvaririm bulalimda kalbimin kani dinsin Elamsi gözleri var sapsaridir saçlari Sen önden gideceksin görmesin bu aklari Belki , belki sevdigi vardir tertemizdir asklari Vaz geçelim arkadas dönelimmi ne dersin? Efkarlandi efkarim bir sigara versene Neden aglamaklisin artik biraz gülsene Ben zaten hep böyleyim degismedim kaç sene Bu gün içkiler benden içelimmi ne dersin??? --------------------------------------------------------------- Son Birkere Daha Eski bir gemiye yükler gibi ayrildim duygularimdan Vedalasmak çok zor inan ümit vaad eden yarinlarimdan Herseye sünger çektim bir seni çikartamadim aklimdan Bir kere daha bak gözlerime son bir kere daha. Ekmegin tadi yok mavi gökyüzü kayip Belki hiç umursamadin beni yanlis taniyip Mesafeleri çigneyipte gururunu arkana alip Bir kere daha konus benimle son bir kere daha. Eskimis toka gibi firlatip attin hislerimi Herhangi bir tas gibi ezip geçtin düslerimi Bir mahkumun son arzusu gibi yerine getir istegimi Bir kere daha bak gözlerime son bir kere daha. Hayallerim pusu kurup aklimi tuzaga düsürsede Bu hatira seni yasatip beni hergün bitirsede Çok sikilabilirsin canin gitmek istesede Bir kere daha kal yanimda son bir kere daha. Mesela eski bir para kadar degersizim senin için Mesela basimin taci bir yudum suydun benim için Düsünki sana hayat borcum olsun insanlik için Bir kere daha tut ellerimden son bir kere daha. Eskimis toka gibi firlatip attin hislerimi Herhangi bir tas gibi ezip geçtin düslerimi Bir mahkumun son arzusu gibi yerine getir istegimi Bir kere daha bak gözlerime son bir kere daha.!!! ----------------------------------------------------------------- Beni Unutamazsin - Beni unutamazsin bilirim, beni unutamazsin Denizin durgunlugu, gözlerimi Coskunlugu, saçlarimi hatirlatir Kulaklarini tirmalar sesim, hayatindan silemezsin Beni unutamazsin bilirim. Parkin tozlu yollarinda yalniz dolasacaksin Mutsuz gökyüzünde bir iki yildiz, isik tutacak karanligina Delikanlinin biri uzanacak ellerine ansizin Çaresizligine, yalnizligina irkileceksin Ve daha sonra tarakta kalan saçlardan anlayacaksin ihtiyarladigini Dudaklarinin pembeligi solacak Cilâsi çikmis bir mobilya gibi eskiyecek güzelligin Kahrolacaksin! Ve bir gün gelip, beni anlayacaksin. Oysa; vakit çoktan geçmis olacak Ama sen yine de sözlerime aldirma. Gözlerin zamansiz islanmasin. Çünkü, artik çocuk degilsin Günesin nereden dogdugunu bilirsin Baska bir Istanbul olmadigini bilirsin Ve seni nasil sevdigimi bilirsin Ama gitmek istiyorsan, yine de sen bilirsin... ------------------------------------------------------------ Adimi unut Nasilsa ayrilik bu askin sonu Sende eller gibi adimi unut Kader ikimize çizmis bu yolu Sende eller gibi adimi unut Seninle bu aski yasamadik say Birlikte gülüpte aglamadik say Böylesi unutmak dahada kolay Sende eller gibi adimi unut Istemem söyleme bir tek kelime Sende eller gibi adimi unut Degmesin artik hiç elin elime Sar yeni askini benim yerime Sende eller gibi adimi unut... ----------------------------------------------------- Agladim Dün gece uzun uzun Seni andim agladim. Sonu yok yolumuzun Ona yandim agladim. Kim bilir acimizi Bu yasak askimizi O eski sarkimizi Çaldim-çaldim agladim! .. Dolastim sokaklarda Agaran safaklarda Seni senden uzakta Sardim sardim agladim Imrendim sevenlere Sarilip gidenlere Elele gezenlere Baktim baktim agladim Benimsin bende degil Ellerim sende degil Yanmamak elde degil Yandim yandim agladim. Tuza bastim yarami Askla açtim arami Sensiz son sigarami Yaktim yaktim agladim.
|
serra İsimli üyenin bu mesajına teşekkür edenler:![]() |
Gece_perisi (07-05-2008) |
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
|
|
#12 | ||
![]()
|
Allah Kahretsin
Bu böyle sürüp gitmeyecek biliyorum Bir sabah bir dilencinin avuçlarina birakacagim kendimi Kim ne derse desin! Tahammülüm kalmadi artik Biktim seni sensiz yasamaktan Nasilsa dönecegin yok senin Çildiracagi bu gidisle Allah kahretsin! .. Dünya atesler içinde Savaslar almis basini gidiyor Afrika'da insanlar açliktan ölüyor Bense bu gidisle sensizlikten ölecegim Umurun da m i senin? Kimbilir hangi cehennemdesin? Allah kahretsin! .. Hangi masaya otursam Senin sevdigin içikiyi koyuyorlar önüme Vazomda hep senin sevdigin çiçekler Ve dudaklarimda hep senin sevdigin sarkilar Senin dogumgünlerini kutluyorum senden habersiz Ve her sabah dualar ediyorum mutlulugun için Ne yapsam, ne etsem, nereye gitsem Ecel gibi pesimdesin Allah kahretsin! .. Dün birine rastladim ayni sokakta Saçlari sen, gözleri sen Kostum heyecanla pesinden Ve hayatimda ilk defa bir tokat yedim Senin yüzünden... Iste böyle bir sevda benimkisi Bu zamanda, bu devirde Haklisin adam olacagim yok benim En güzeli artik son vermek bu hayata En korkunç uçurumlardan birakmak kendimi Ya da en yüksek tepelerden En uçsuz bucaksiz denizlere birakmak bedenimi Ama içimde sen varsin Ya sana bir sey olursa? Allah kahretsin! .. -------------------------------------------------------------- Ara Yorgun bir hasretle dönersen bir gün Beni burda degil kalbinde ara! .. Ne kadar yikilmis olsan da o gün Beni bende degil kendinde ara! .. Saçinda beyazlar taradigin gün Maziyi yeniden aradigin gün Hiçkira hiçkira agladigin gün Beni gözyasinda gözünde ara ------------------------------------------------ Ask Kitabi Ne olur söyleyin sevenler bana Ayrilmak kanun mu ask kitabinda Elele tutusup gülmeden daha Terketmek kanun mu ask kitabinda Ümitlerim kirildi bitti Hayallerim yikildi gitti Bu dert beni benden etti Sevdim sevdim bak ne hale geldim Her seven sonunda düsüyor derde Bu ask kitabinin yazani nerde Bir asik inandi çok sevdi diye Terketmek kanun mu ask kitabinda ------------------------------------------------- Askimiz Bir Roman Kalbimde arama eski yerini Sen gözümden akan sele karistin Istesem de artik sevemem seni Hasret rüzgarina yele karistin Seninle askimiz eski bir roman Yandi sayfalari külüdür kalan Sevgilim kerseyim sendin bir zaman Ne yazik sonunda ele karistin Kirilan kalbim var dinmez bir kini Ömrümce sürecek aska yemini Kavusmak imkansiz artik sevgilim Dönüsü olmayan yola karistin -------------------------------------------------------- Ayrilik Kapiyi Çaliyor Ayrilik kapiyi çaliyor açma Biraz daha düsün zamanimiz var.. Ne günler yasadik bak sayfa sayfa Seninle yazilmis romanimiz var.. Gönül kapisindan hemen uçma dur! Selamsiz vedasiz böyle kaçma dur! Bilinmez yerlere yelken açma dur! Seninle mutluluk limanimiz var! ... Bir anda yokusa çevirme düzü Darginlik bir askin tadi ve tuzu Hatirla Tanriya verdigin sözü Ayrilmak yok diye yeminimiz var... ----------------------------------------------------- Bak Bir Erkek Agliyor Ayrilik kapiyi çaliyor açma Biraz daha düsün zamanimiz var.. Ne günler yasadik bak sayfa sayfa Seninle yazilmis romanimiz var.. Gönül kapisindan hemen uçma dur! Selamsiz vedasiz böyle kaçma dur! Bilinmez yerlere yelken açma dur! Seninle mutluluk limanimiz var! ... Bir anda yokusa çevirme düzü Darginlik bir askin tadi ve tuzu Hatirla Tanriya verdigin sözü Ayrilmak yok diye yeminimiz var... --------------------------------------------------- Beklesene Her sarki bir sevdadan dökülür misra misra Her sarki yasanmis bir masali resmeder Sevene Düsün çamlar arasini, mehtapli geceleri, masmavi denizleri Düsün simdi yollara serpilen ümitleri Hadi bir sarki da sen Söylesene! .. Bak bütün güzelliklerin tümü sende Bak sen de gülümsüyor en amansiz özlemler Unut bir yerde bensiz oldugunu, çaresiz Ayriliklar sevenlerle yücelir Selene Hadi sil gözlerini Gülsene! .. Bitimsiz bir sevdadir yasamak Sevmekse en güseli mutluklarin Sense içimde en tanrisal gerçeksin Selene Iste yüregim bildigince çarpiyor sen, sen diye Sende gözlerim, sende ellerim, sende sen olan varligim Düsünsene! .. Bakma sen yagmurlarin sagnak döküldügüne Bakma sen gecelerin karanligina Selene Bu pembe umut sütten de beyaz Bu senli hayal gülden de kirmizi Iste renk renk çiçekleri askimizin Görsene! .. Ve bir gün dur diyecegim geçip giden zamana Son kursunu sikacagim sensizlige Selene Öbek öbek mutluluklar tasiyacagim dag eteklerinden Sana gökten yildizlari koparacagim bir bir Sana bitmez tükenmez sevdalar getirecegim Beklesene! .. ---------------------------------------------------------------- Bir Cennettir Bu Dünya Bir cennettir bu dünya sevmesini bilene Gerçek olur her rüya görmesini bilene Gel seninle sevgilim mutluluga gidelim Su üç günlük dünyada sevelim sevilelim Dikenler bir gül olur atesler bir kül olur Daglar bile yololur gelmesini bilene ------------------------------------------------------ Agladim Dün gece uzun uzun Seni andim agladim. Sonu yok yolumuzun Ona yandim agladim Kim bilir acimizi Bu yasak askimizi O eski sarkimizi Çaldim-çaldim agladim! .. Dolastim sokaklarda Agaran safaklarda Seni senden uzakta Sardim sardim agladim Imrendim sevenlere Sarilip gidenlere Elele gezenlere Baktim baktim agladim Benimsin bende degil Ellerim sende degil Yanmamak elde degil Yandim yandim agladim Tuza bastim yarami Askla açtim arami Sensiz son sigarami Yaktim yaktim agladim. --------------------------------------------------
|
|
|
#13 | ||
![]()
|
Ahmet Abi
Biz böyle olacak adam degildik Ahmet abi Bu degildi hayattan bekledigimiz Ne hayallerimiz vardi seninsle Gel gör ki bes para etmedi ümitlerimiz Yildirimlar düstü güvendigimiz daglara Hep bos çikti sarildigimiz eller Hep tas çikti inandigimiz kalpler Kaç kez sirtindan vuruldu hayallerimiz Kaç kez yikilip kaldik köse baslarinda Kaç kez delik desik oldu yüregimiz Görüyorsun ya Ahmet Abi Görüyorsun ya Bozuk para gibi harcandi gençligimiz. Kimbilir nerede senin o liseli Kimbilir nerede benim o üniversiteli Birimiz doktor olacaktik birimiz mühendis Gel gör ki bes para etmedi ümitlerimiz Oku adam ol derdin bana hatirlar misn? Oysa daha okumadan elimden aldilar kitaplarimi Sayfa sayfa yirttilar umutlarimi... Iste bu yüzden hala ipislak bakislarim Iste bu yüzden hala yumruk yumruk ellerim Iste bu yüzden hep böyle çatiktir kaslarim Adam olamadimsa Kendini adam sananlar utansin be Ahmet Abi! Kendini adam sananlar utansin... Bak bir türlü bitmedi hayat kavgamiz Hep baska bahara kaldi sevdamiz Kim vurduya gitti yarinlarimiz Yalan mi be Ahmet Abi? .. Yalan mi be? .. Siniri olmayan bir dünya yok mu? Kavgasiz savassiz bir hayat yok mu? insanca yasamak bu bize çok mu? Konussana be Ahmet Abi.. Konussana be... Elveda asklara Elveda yillara Bu nankör hayata Yenildik be Ahmet Abi Yenildik be... Insanin insani ezdigi bu yerde Bak bir ömür harcadik Ve harcandik be Ahmet Abi Harcandik be! .. Ah Ahmet Abi ahh.. ---------------------------------------------------- Ah Agop Ah Son siseyi hakladik Agop Mezemizde tükendi böylece Sustur artik Desmesin (aman'li) sarkilar yüregimizi Bir of daha çekmeyin Su kavanoz dipli dünya ya Ah Agop ah Çekmesen dayanir mi yürek? Çekmesen biter mi ömür be? Bir kere düsmüsüz Bir kere yanmisiz Allah'ina kadar Ne anlar halimizden süt kuzulari, Ne anlar derdimizden beyefendiler Sen hepsini sil defterinden En kralina çizgiyi çek be Agop Of Agop of Masama onu getir hasretim dinsin artik Bu gece söyle gönlümce yasamaliyi Keyfimce gülmeliyim, eglenmeliyim Anliyorsun degil mi Agop? Sarabim, rakim o benim Onu görmeliyim Onu yudum yudum içmeliyim bu aksam Öyle ya Agop Yok bende ondan baskasi Anlamam ben 'yer bonjur' diyenlerden Bozulurum -onluk, beslik - gibi Kibarlik yok kitabimda Sosyete neyime benim Ah be Agop -Ah be Yetmez mi? Allah'ina kurban Allah'ina kurban Allah'ini seveyim demek be? Oy dibi delik dünya oy Nasil da harciyoruz gençligimizi? Nasil da can çekisiyor umutlarimiz? Oyuncaginmiyiz? Kurbanin miyiz? Yok Agop yok Dinlenmem ne dünya, ne kadar Dinlemem ne dert, ne keder Okurum bildigimi Bilirim ettigimi Of ta çekerim. Ahta çekerim. Vahta çekerim Ama yine de boyun bükmem Halime sükreder Günümü gün ederim Agop Günümü gün ederim. ------------------------------------------------------ Almira Şimdi aynı şehirde olsaydık seninle Almira Yine aynı sokaklarda birlikte yürüseydik hayata Ve adımızı yeniden yazsaydık Buluştuğumuz bütün duraklara Unutup gitseydik bütün çirkinliklerini dünyanın Ve bütün acımasızlığını Sorgulayıp bütün yasakları Sorgulayıp bütün günahları Seninle yeniden başlasaydık bu sevdaya Seninle yeniden Almira Şimdi aynı okulda olsaydık seninle Almina Yine aynı sınıfta yine aynı sırada Birlikte göz atsaydık o kırmızı kaplı kitaplara Tarih gibi fizik gibi matematik gibi Ölümsüz aşkları sorsaydık hocalara Ölümsüz aşkları Almira Şimdi bir kır kahvesinde olsaydık seninle Yine aynı masada yine aynı köşede Yeniden düşler kursaydık seninle Dağlar gibi sıra sıra Ve yeniden yaratsaydık kendi dünyamızı Ve de birlikte söyleseydik ikimizlik kendi şarkılarımızı Meydan okuyup ayrılıklara Hem de teslim olmadan Yıllara yollara yalanlara Teslim olmadan Almira Ne var ki; Bir kara eylüldü O kara üzüm gözlerine son bakışım Yanışım ve de yıkılışım Üstümden bütün trenler geçti o gün Bütün otobüsler Ve bütün gemilerim battı sen gideli Şimdi bütün umutlarım alabora Anlıyorsun değil mi Anlıyorsun Almira Şimdi bir düşün Kim itti bizi bu kör olası ayrılığa? Kim itti bizi bu pişmanlıklar denizine? Kim yaktı bizi kim? Hem de sırtımızdan vura vura Görüyorsun değil mi görüyorsun Bir ikimiz sığamadık bu koca dünyaya Bir ikimiz Almira Ve işte o gün Koca bir son yazıldı bu aşkın son sayfasına Dönüşü olmayan bir yolda kaldık Dönüşü olmayan bir yolda Almira... --------------------------------------------------------- aşk Ve Gurur Nereden bilecektin seni sevdiğimi Hiç fısıldamadım ki kulaklarına aşkımı Senin için Günlerce gecelerce ağladım Nereden bilecektin Hiç silmedim ki yanında gözyaşlarımı... ------------------------------------------------------ Ayrılık Çanları Ayrılık çanları çalsa ansızın Elveda sevgilim diyecek misin? Önünde diz çöksem, gitme kal desem Bakmadan ardına gidecek misin? Ayrı yönde akan ırmaklar gibi Dalından uçuşan yapraklar gibi Ümitsiz, çaresiz aşıklar gibi Kalbinden aşkımı silecek misin? Son ümidi yere serecek misin? Kendini boş yere teselli edip Sevdadır nasılsa geçici deyip Yaşlı gözlerini gizlice silip Bakıp da yüzüme gülecek misin? ------------------------------------------------ Bana Gel Deme Ayağım ayağıma dolaşır sonra Gözlerim büyür büyür, kocaman olur Bakarsın dilim tutulur, hiç konuşamam Bana gel deme! Bırak umutsuzluğum bende kalsın Yokluğunda eriyeyim bırak Gözyaşlarım yağmurlaşır diyorum Bana gel deme! İşte resimlerine bakıp avunuyorum Hayallerim yetiyor bana ne güzel İnan dudaklarını ısırabilirim Bana gel deme! Zaten ölesiye hasretim aydınlıklara Ve bitimsiz bir özleyiş bendeki Kanatlanabilirim, uçabilirim belki Bana gel deme! ----------------------------------------------------------- Bana Kendini Anlat Aklımdan çıkmıyorsun Sensiz bomboş bu hayat Susma öyle ne olur Bana kendini anlat Hasretim gülyüzüne Susamışım sevgine Başkasından bana ne Bana kendini anlat Boşver esen rüzgara Boşver yağan yağmura Hadi gel kollarıma Bana kendini anlat Geceleri üşür müsün Hemen örtünür müsün Beni düşünür müsün Bana kendini anlat Ah benim nar çiçeğim Canım ipek böceğim Meraktan öleceğim Bana kendini anlat Aşkımızdan kime ne Sevdamızdan kime ne Başkasından bana ne Bana kendini anlat ---------------------------------------------- Bekle Geliyorum Daha dün diyorsan geçen yıllara Gözlerinde anılar hala yeşilse Ve hala ıslaksa kirpiklerin Bekle geliyorum... Bırakıp bütün mutlulukları Bırakıp bütün güzellikleri bir yana Bekledinse yollarımı Bekle geliyorum... İsyan edip ağladığın mevsimlerde Aşkımla silebildinse gözyaşlarını Sevemedinse benden başkasını Bekle geliyorum... O bensiz gülüşler avutamadıysa seni Dindiremediyse hasretini yıllar Ve bir türlü unutamadınsa beni Bekle geliyorum... -------------------------------------------------- Ben Anadan Doğma Yaralı Yorgun Böyle uzak uzak bakma gözlerime ne olur O küskün bakışlarını saplama yüreğime Bir sen kaldın düşlerimin zirvesinde Bir sen kaldın umutlarımın ötesinde Bir sen... Ben anadan doğma yaralı yorgun Ben anadan doğma yürekten vurgun Ben anadan doğma sana sevdalı Seninle başladı hayat hikayem Seninle son bulmalı! -------------------------------------------------- Ben Olsam Ateşleri kül ederdim Kurşunları gül ederdim Şu dağları yol yapardım, Acıları bal yapardım ben olsam Ben olsam ah ben olsam O dağlarda ben olsam O yollarda ben olsam Oralarda ben olsam Sokaklara aşk yazardım Acılara son yazardım ben olsam Yoksullara çul olurdum Her sevene kul olurdum Elimde aşk bayrakları Yasaklardım yasakları Ben olsam ah ben olsam... -------------------------------------------
«•ºº•» «•ºº•» «•ºº•» Geldiğinde boşluk dolduran değil; Gittiğinde yeri doldurulamayan ol !!! «•ºº•» «•ºº•» «•ºº•» Konu serra tarafından (08-13-2007 Saat 18:02 ) değiştirilmiştir.. | ||
|
|
|
|
|
#14 | ||
![]()
|
Ben Seni Asla
Sen hayatımın en vazgeçilmez aşkı Sen uğrunda en çıldırdığım esmer Sen yolunda savaşlar verdiğim sevdam Sen uğrunda ölümlere gidip geldiğim Sen beklediğim Sen özlediğim Sen gizlediğim... Güneş doğmayı unutabilir Sabah olmayı Yağmur yapmayı Ama ben seni asla... Çiçekler açmayı unutabilir Kuşlar uçmayı Baharlar gelmeyi Ama ben seni asla... Ne zaman bir şiir okunsa aklımdasın Ne zaman bir telefon çalsa karşımdasın Sen tanrımın en güzel armağanı Sen hayatımın en gerçek yalanı Sen bütün huylarımı ezbere bilen Sen gözyaşlarımı en iyi silen Sen dünyanın en güzel kadını Sen yemeğimin tuzu Yüreğimin buzu Anasının en güzel kızı Sen kalbimde en tatlı sızı Sen bütün varlığımın en sevimli hırsızı Sen sevdikçe sevilesi Övdükçe övülesi Öptükçe öpülesi aşkım... Sen beni yokluğuyla delirten varlığıyla yolumu yolundan çeviren Sevdasıyla beni bir dağ gibi deviren kadun Bundan böyle senden sorulsun günahlarım Sende bütün sorularım Sende bütün cevaplarım Adam olmuşsam senden Katil olursam senden Ben çoktan vazgeçtim kendimden Ama senden Asla kadınım ASLA! ... ------------------------------------------------------- Beni Anlayamazsın Aramızda dağlar var Aramızda uçurumlar Yaklaşma yanılırsın Ben öldüğümü bilirim Sen yaşadığını sanırsın Kendini bilmeden daha Beni tanıyamazsın... Günlerim ateşe gebe Gecelerim sancılı Varamadık sabaha Ben bir yumak düğüm düğüm Sen karmakarışık bir kördüğüm Kendini çözmeden daha Beni anlayamazsın... ------------------------------------------------------- Beni Anneme Götürün Dudaklarımda yaşayamadığım Çocukluğumun, gençliğimin şiiri Dört yanım hüsran Dört yanım yalan Dört yanım hüzün Dört yanım isyan! Yanık bir şarkıda dolar bakışlarım Annemin ellerini arıyor avuçlarım Beni anneme götürün Beni anneme götürün Ağlamak istiyorum dizlerinde Beni anneme götürün Anlarsa beni bir o anlar Beni anneme götürün Vazgeçtim bütün saltanatından, Sevdalarından köhne dünyanın Ne dostta vefa Ne aşkta huzur Her gün bir kahpelik Kalbimden vurur! Yıkılır kalırım bu sağır akşamlarda Önümde dağ gibi bir yalnızlık İçimde yıllanmış yorgunluklar Unutulmuş eski bir adrese çıkar yollarım Çayımın ilk yudumunda o Sigaramın son nefesinde o Anlarsa beni bir o anlar Beni anneme götürün! ------------------------------------------------------- Beni Siz Öldürdünüz Daha on üç yaşındaydım Ömrümün en güzel çağında... En dedli dolu düşler, hayaller rüzgar gibi başımda Ve en büyük özlemlerim yarınlarımda Bir büyüsem 'bilim adamı' olacaktım kesin Bulmak için mutluluğun formülünü Ve en doğru adresini Ve de duyurmak için taş kalpli insanlara İnsanlığın sesini... Oysa bir sabah Benden önce büyüdü çığlıklarım apansız Yeri göğü inlettiisyanlarım, feryatlarım Çünkü Bir deprem kopmuştu yüreğimin tam ortasında Siz yaşarken her zaman ki gibi Vurdumduymazlığın kollarında Ve en tatlı uykunuzda... Bağırdım Dağlar, taşlar uyandı çığlıklarıma Denizler yandı yangınlarıma Gökte yıldızlar ağladı Benim bu zavallı yalnızlığıma Bir tek sizi uyandıramadım Bir tek sizi! ... Sanki yaşayan bir ölüydünüz Duymadı o taş yürekleriniz son sözlerimi Öylesi sağır öylesine kördünüz Hayır... Hayır deprem değil! Beni siz öldürdünüz! ... O benim babamdı Dünyaya meydan okuyan O en büyük, O en kahraman, Dünyanın en ağır yükü omuzlarında Ve en güzel gülüşü bakışlarında İlk kez yenik düştü O Allah'ın belası O kör olası Son sabaha... O benim annemdi Dünyanın en güzel annesi O benim gözbebeğim Ben onun birtanesi Yuvamızı başımıza yıktınız Sarılır gibi onun sımsıcak kucağına Tutunur gibi o ipek saçlarına Sizin bitmez uykularınıza inat Takarak kollarıma bir kanat Uçtum bir kuş gibi En acı sondan En kutsal bir sonsuzluğa İşte o an Gözlerimde bir mum gibi söndünüz Çünkü... Ne görecek gözünüz vardı Ne de yüzüme bakacak yüzünüz Yoktunuz, hiçtiniz! Aynalar kırılıyordu yüzünüzde Siz depremden bile önce çöktünüz O gün yalnız beni değil... Annemi de öldürdünüz! ... Ne arkadaşım var artık Ne öğretmenim Ne okulum Ne yarınım ne de umudum! Alın sizin olsun bütün saltanatıyla dünya Bütün sahteliğiyle hayat Alın kucaklayın gönlünüzce O bitmeyen ihtiraslarınızı O dinmeyen bencil aşklarınızı! Size dur demeye bile vaktim yok artık Nasılsa birgün anlarsınız günahlarınızı! NAsılsa birgün görürsünüz yalanlarınızı! Siz ki herşeyi bizden iyi bilen Siz ki herşeyi bizden iyi gören Siz ki bizi ölmeden toprağa gömen Yine siz kazandınız Her yerde siz Her zaman siz En büyük siz Siz kim misiniz? Onu siz benden daha iyi bilirsiniz! ... ------------------------------------------------------- Bir Beyaz Gemi Ne zaman karşıdan bir gemi geçse Kalbim durur, ölür gibi olurum. Ayrılıp gidişin gelir aklıma Mendiller sallanır ben kahrolurum. Üstüme yıkılır bu koca şehir Kalbim paramparça bir taş olurum Ne zaman karşıdan bir gemi geçse Gözümde kurumuş yaşlar bulurum Hele o beyaz bir gemiyse geçen O günü hatırlar deli olurum Açar kollarını mavi bir deniz Dalgalar içinde kaybolurum. ----------------------------------------- Bu Gece -------------------------------------------------------------------------------- Bu gece dokunsalar ağlayacağım Bu gece gidiyorsun çıldıracağım Bu gece kadehleri hep kıracağım Bu gece ah bu gece Benimdin ben hep böyle bilmiştim seni Benimdin ölesiye sevmiştim seni Benimdin canım kadar can gibi Benimdin ah benimdin Benimdin hani benimdin Bu gece bağrıma taş basacağım Bu gece sen konuş ben susacağım Bu gece yüreğime seni basacağım Bu gece ah bu gece Benimdin ben hep böyle bilmiştim seni Benimdin ölesiye sevmiştim seni Benimdin canım kadar can gibi Benimdin ah benimdin Benimdin hani benimdin -------------------------------------------------- Bu Nasıl Ayrılık bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda gözlerin kal diyor, dudakların git. bakışın anahtar, ellerin kilit, gözlerin aç diyor, dudakların git. ayrılık dönüşü olmayan bir nehir yalnızlık bomboş bir şehir. kaç sevda kül oldu böyle kimbilir, gözlerin kal diyor, dudakların git. gidersem birdaha dönmeyeceğim, kalırsam kalbime yenileceğim. çözemedim seni delireceğim. gözlerin kal diyor diyor, dudakların git. duvardan insinmi resimlerimiz, yabancı olsunmu isimlerimiz. ya deli dolu günlerimiz, anılar kal diyor, dudakların git. bu romanda biter belki birazdan, ne aşklar yıkıldı gururdan nazdan. ağlıyor besteler yine hicazdan, şarkılar kal diyor, dudakların git.... ------------------------------------------------------- Ceren Gözlüm Unuttun mu diye sorma Unutamam ceren gözlüm Sitem edip gönül kırma Dayanamam ceren gözlüm Sen ufkuma doğan güneş Sen gönlüme düşen ateş Burcum bile burcuna eş Ayrılamam ceren gözlüm Bahtımdaki uğurumsun Gönlümdeki gururumsun Yarınımsın umudumsun Unutamam ceren gözlüm Seni yazdım hayatıma Gönlümün her sayfasına İnan senden başkasına Sarılamam ceren gözlüm Sen gözümde tüten duman Sen vardığım en son liman Sen Tanrı'mdan bir armağan Unutamam ceren gözlüm Islanırsa eğer gözün Yüreğime çöker hüzün Ne olursun gülsün yüzün Dayanamam ceren gözlüm ---------------------------------------- Dedikodu O ağlamazdı Ağlattılar! Önce gözlerini çivilediler boşluğa Ve kulaklarını çaldılar Ne varsa ne yoksa Bir bir anlattılar. 'sevmiyordu' dediler Aldattılar Ümitlerini, hayallerini Özlemlerini, rüyalarını Parça parça Kopardılar! .. Sonra unutulduğuna, terkedildiğine İnandırdılar. Dudaklarını ısırdı zavallı Yumrukladı masayı olanca hıncıyla Ve kalktı yerinen gitti o gidiş Sevdiğinden Ayırdılar... ---------------------------------------------------------- Demekki Trenler gitmiyor denizden Gemiler havada uçmuyor Geçmiyor tünelden uçaklar Demek ki senden usanmadım Yerden yağmıyor yağmur Gökten tozlar kalkmıyor Güneş uz parçası değil Demek ki seni unutmadım Dünya durmadı hala Kararmadı yıldızlar Geceler beyaz değil Demek ki aldatmadım Ellerim çürümemiş daha Gözlerim görebilitor Bak daha ölmemişim Demek ki senden kopmadım Ve de Seni içimden atmadım...
|
|
|
#15 | ||
![]()
|
Doğrudur
''Kendilerini hep ''çok'' bizi hep ''yok'' saydılar. Ve sonra kuyruklu bir yıldız gibi kaydılar, kayboldular...'' Doğrudur Bu hayattan Bu dünyadan Ezginliğim Bezginliğim Doğrudur! Doğrudur Bu üç günlük sevdalara Sözüm ona yılın aşklarına Böylesine yalanlara dolanlara Önümüzde olanlara Arkamızdan çalanlara Bizi böyle yakanlara O kör gözle bakanlara Melek yüzlü yılanlara Nefretim Doğrudur! Doğrudur Vur patlasın çal oynasın gecelere Gözyaşımıza gülenlere Kalbini cebinde unutup gezenlere Bu vurdum duymazlara Bu şiirsiz şarkılara Bu asrın hatası bestelere güftelere Kendisinden başkasına yar olmayan şairlere Böylesine yazanlara çizenlere Cümle uyur gezerlere Hayretim Doğrudur! Bu nasıl bir tiyatro Bu nasıl bir komedi Kim dedi? Ne dedi? Nasıl dedi? Kim kimi havuza itti Kim kimi bir çıtır için terketti Tutturmuş gidiyor Bir ele vole - güle vole - tele vole Oysa kalemizde hep çile vole Bu ne hazin bir gerçek Bu nasıl bir ateşten gömlek Baştan başa acı Baştan başa yabancı Kendi yurdumda gurbetim Doğrudur! Ah benim dolar yeşili gözlüm Ah benim gece kuşum Ah benim rüzgar gülüm Seni de şiirlerim gibi Parça parça kopardılar benden Ne sana Ne bana Ne de uykusuz gecelerime acımadılar İşte bu yüzden Bu yüz karası günlere Bu kendi ellerimizle yazdığımız kadere Cinnetim Doğrudur! işte o gün-bugündür Kadın gibi kadına Adam gibi adama Hasretim Doğrudur! -------------------------------------------------------- Doktor Amca Çok çekti sevdadan aşktan Yoruldu aldanmadan Ne sabır kar etti Ne kahır... Her gün yeni bir dert Çürüttü ağır ağır... Bıktı artık bak! Yanmaktan, yanılmaktan Her türlü sancılarda Ne olur ''doktor amca'' n'olur Al artık göğsümden Şu zavallı kalbimi Kurtulsun acılardan! ... -------------------------------------------------- Eylül Bakışlım Baharda gelmedin yazda gelseydin Ah benim hazanım eylül bakışlım Nasıl sevdiğimi sen de bilseydin Ah benim hazanım eylül bakışlım Kaderimi baştan çizemez miydin Bu kördüğümü sen çözemez miydin Daha önceleri gelemez miydin Ah benim hazanım eylül bakışlım Kaç gece terk ettim kaç sabah koştum Seninle doluydum sensiz bomboştum Geç olsa da aşkı sende bulmuştum Ah benim hazanım eylül bakışlım Kalbim sarıl diyor aklımsa bırak Gönlüm hep seninle ellerim uzak Sen yolun başında ben de son durak Ah benim hazanım eylül bakışlım. ------------------------------------------------------ Fenerli Sokak Fenerli Sokak'ta gün altıda batar Bir başka renge bürünür Fenerli Sokak Fenerli Sokak'ta bütün adamlar Konuşurlar benim gibi hep susarak Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum. Yağmurlar yağmaya görsün Meyhanelerde cümbüş Sen orada kimleri görürsün Ben gibi sevdaya tutulmuş, düşmüş Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum. Kesilir çocuk sesi, kadın sesi Fenerli Sokak'ta yanınca ışıklar Benim gönlümde bir sarhoş neşesi Bana ümitler taşır bu sakin akşamlar Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum. Dönemem bir adım geriye Biraz ötede belki sen varsın Boşver aldırma sen hiç kimseye Yolun düşerse beni meyhanede ararsın Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum Biraz da seninle dolaşalım bu sokağı Aşkımı kaldırımlardan, parke taşlarından sor Tanımaz gözlerim senden daha uzağı Sensiz olmak senle olmaktan da zor Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum. Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum Gönlüm Ümit pınarı, yüreğim sabır taşı Bugün olmazsa yarın geleceksin biliyorum Seneler silemeyecek asla bu aşkı Seni Fenerli Sokak'tan daha çok seviyorum... ----------------------------------------------------------- Görürüm Seni Kendini yüceltme dev aynasında Ne kadar cücesin bilirim seni Bir gün tökezlersin yol ortasında İşte ben o zaman görürüm seni. Elma şekeri mi sandın sen aşkı Ne şiirin şiir ne şarkın şarkı Hele bir kırılsın feleğin çarkı İşte ben o zaman görürüm seni. Ne yürek var sende ne içten bakış Bütün sermayense bir avuç alkış Baharın bahar da, ya gelecek kış İşte ben o zaman görürüm seni. Elbette atarsın böyle kahkaha Umutların yumruk yememiş daha Saatin beş kala 'Ah'a - 'Eyvah'a İşte ben o zaman görürüm seni Ah benim zavallım öperim seni.... --------------------------------------------------------- Gözlerin Kanıma Girdi Girecek Öyle düşman gibi bakma yüzüme Gözlerin kanıma girdi girecek Sitemler yağdırıp gelme üstüme Sözlerin kanıma girdi girecek Adımın önünde adın yazılı Resmimin yanında resmin basılı Sabrım sabıkalı sevdam azılı Hasretin kanıma girdi girecek Hangi mahkum çekmiş böyle işkence Asmalı mı dersin bu kalbi sence Ne gündüzüm gündüz ne gecem gece Sensizlik kanıma girdi girecek Aldığım her nefes sana yazılı Korkarım ki sensiz ömrüm sayılı Yüreğim tutuklu gönlüm cezalı Hasretin kanıma girdi girecek. --------------------------------------------------- Günün Birinde -------------------------------------------------------------------------------- Bu devran hep böyle sürüp gitmez ki Sen de solacaksın günün birinde Aklına gelecek ayrılığımız Pişman olacaksın günün birinde Senin de saçına karlar yağacak Senin de gözüne yaşlar dolacak Elbette kalbini biri yakacak Beni anacaksın günün birinde Ne geri dönecek yolun olacak Ne de tutunacak dalın kalacak Korkarım pişmanlık sonun olacak Yalnız kalacaksın günün birinde ------------------------------------------------------ Hatırlar Mısın? -------------------------------------------------------------------------------- Seninle zamanların en ölmezini yaşamıştık En büyük çemberini çizmiştik mutluluğun En geniş açılarına aşkı taşımıştık beraberce Hatırlar mısın? Yağmurlar yağdırmıştık en kurak mevsimlerde Boy boy umutlar yeşertmiştik içimizde O ne özlemlerdi gizlediğimiz Hatırlar mısın? Bir şarkımız vardı ki en içlisiydi şarkıların Şiirlerim vardı sana okurdum mısra mısra Ve sonra göz göze gelirdik uzun uzun Hatırlar mısın? Sen bensiz ben sensiz az mı ağladık Az mı kaçtık gölgesinden ayrılığım? Tanrıya kaç geceler avuç açtık Hatırlar mısın? Ve neden sonra sarardı yaprakları mutluluğun Ve neden bir bir kuruttuk umutları, özlemleri? Oysa bir ağaçtık dal dal çiçek açan, meyve veren Hatırlar mısın? Öyle ya bir kara tren ayırmaya yetti bizi Bir mendil bile sallayamadım ardından Öylece yalnız, öylece sensin kaldım Hatırlar mısın? Şimdi boş vagonlarda arıyorum seni Anıları yaşıyorum yeni baştan Elimde değil seni hatırlıyorum bilmem ki sen de beni Hatırlar mısın?
«•ºº•» «•ºº•» «•ºº•» Geldiğinde boşluk dolduran değil; Gittiğinde yeri doldurulamayan ol !!! «•ºº•» «•ºº•» «•ºº•» Konu serra tarafından (08-13-2007 Saat 18:39 ) değiştirilmiştir.. | ||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ahmet, selçuk, İlkan |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|