![]() |
|
|||||||
| A,B,C,Ç Şairlerimiz isimlerine göre sıralanmıştır... |
A,B,C,Ç icinde Ahmet Arif'in Hayatı konusu , Ahmet Arif'in Hayatı -------------------------------------------------------------------------------- 1927 yılında Diyarbakır'da doğan şair, bir süre A.Ü. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nde okudu. Şiirlerinde folklorik unsurları kullandı. Gazeteciliği seçerek uzun yıllar bu alanda çalıştı. ...
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
![]()
|
Ahmet Arif'in Hayatı
-------------------------------------------------------------------------------- 1927 yılında Diyarbakır'da doğan şair, bir süre A.Ü. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nde okudu. Şiirlerinde folklorik unsurları kullandı. Gazeteciliği seçerek uzun yıllar bu alanda çalıştı. 1991 yılında Ankara’da öldü. Şairin Hasretinden Prangalar Eskittim adlı bir şiir kitabı bulunmaktadır. (1968) -------------------------------------------------------------------------------- Ahmet Arif'in Şiirleri -------------------------------------------------------------------------------- >> Adiloş Bebenin Ninnisi -------------------------------------------------------------------------------- >> Akşam Erken İner -------------------------------------------------------------------------------- >> Anadolu -------------------------------------------------------------------------------- >> Ay Karanlık -------------------------------------------------------------------------------- >> Bir Akşamüstüdür -------------------------------------------------------------------------------- >> Bu Zindan, Bu Kırgın, Bu Can Pazarı -------------------------------------------------------------------------------- >> Diyarbekir Kalesinden Notlar Ve Adiloş Bebe -------------------------------------------------------------------------------- >> Haberin Var Mı Taş Duvar? -------------------------------------------------------------------------------- >> Hani Kurşun Sıksan Geçmez Geceden -------------------------------------------------------------------------------- >> Hasretinden Prangalar Eskittim -------------------------------------------------------------------------------- >> İçerde -------------------------------------------------------------------------------- >> Kalbim Dinamit Kuyusu -------------------------------------------------------------------------------- >> Kara -------------------------------------------------------------------------------- >> Karanfil Sokağı -------------------------------------------------------------------------------- >> Leylim Leylim -------------------------------------------------------------------------------- >> Merhaba -------------------------------------------------------------------------------- >> Nur da Ağlar -------------------------------------------------------------------------------- >> Otuzüç Kurşun -------------------------------------------------------------------------------- >> Öyle Yıkma -------------------------------------------------------------------------------- >> Rustemo -------------------------------------------------------------------------------- >> Sevdan Beni -------------------------------------------------------------------------------- >> Suskun -------------------------------------------------------------------------------- >> Şiir 1 -------------------------------------------------------------------------------- >> Şiir 2 -------------------------------------------------------------------------------- >> Togliatti -------------------------------------------------------------------------------- >> Tutuklu -------------------------------------------------------------------------------- >> Unutamadığım -------------------------------------------------------------------------------- >> Uy Havar -------------------------------------------------------------------------------- >> Vay Kurban -------------------------------------------------------------------------------- >> Yalnız Değiliz -------------------------------------------------------------------------------- >> Yurdum Benim Şahdamarım --------------------------------------------------------------------------------
![]() ayrılığın resmini çizdim sarı odalara yüreğimi soğuttum zemheri ayazında. sonra uzun uzun rüzgarın gülüşünü seyerettim çaresizce ve gecenin en koyulaştığı yerde ölümü kucakladım masmavi yüreğimle senin için | ||
|
|
|
| Sponsor Linkleri (Reklamlar) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ahmet, arifin, hayatı |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|